Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
asander

Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Postautor: asander » 03 lis 2021, 13:47

Rak pisze:W kwestii drzwi Ja polecam pana Arkadiusza (koniecznie jego) w Ebro na zakopiańskiej.

Dzięki, zainteresuje się :)

asander

Postautor: asander » 06 lis 2021, 17:26

Myślicie, że sąsiedztwo biurowców klasy A "The Park" po drugiej stronie ul. Saskiej wpłynie pozytywnie na wycenę mieszkań Saska Blu? Projekt jest realizowany przez dewelopera warszawskiego, oni chyba umieją w korpo premium 8-)

Obecnie stoi już budynek 1, w połowie przyszłego roku mają już być najemcy, równolegle rusza budowa 2. Kolejne 6 powinny być budowane sukcesywnie, całość pewnie zajmie z 5-6 lat, zależnie od tempa komercjalizacji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

plaszak

Postautor: plaszak » 07 lis 2021, 21:37

A tu kilka zdjęć z tego, jak wygląda pierwszy etap inwestycji Saska Blu w Krakowie.

Obrazek

Budynek wygląda całkiem przyzwoicie, choć te białe elewacje w Krakowie, to niestety długo tak się nie prezentują.

Obrazek

Na parterze zaplanowano usługi, widziałem, że już powstaje tam przedszkole albo żłobek, ciekawe co znajdzie się w pozostałych.

Obrazek

No i ciekawe, jak będzie na ten budynek oddziaływała estakada, czy będzie mocno uciążliwa. Ale grunt, że tylko tramwaje nią jeżdżą, a nie ma ruchu samochodowego.

plaszak

Postautor: plaszak » 07 lis 2021, 21:42

A jeśli chodzi o biurowce The Park Cracow, to też mam jakieś zdjęcia ze spaceru, wrzucę w odpowiednim wątku. Na pewno dobrze mieć niedaleko osiedla biurowce / miejsca pracy, choć nie wiem czy to będzie wyglądało na pewno tak, jak na wizualizacjach, ale trzymam za nich kciuki.

plaszak

Postautor: plaszak » 17 lis 2021, 0:13

To tu jeszcze budowa osiedla Saska Blu w Krakowie.

Obrazek

Całkiem sprawnie idzie im budowa kolejnych budynków, które mają się składać na to osiedle.

Obrazek

Tu tablica informacyjna i więcej szczegółów na temat budowy tego etapu.

Obrazek

Ciekawe jaki los czeka te chale, które znajdują się po sąsiedzku.

asander

Postautor: asander » 17 lis 2021, 8:07

Jak kiedyś rozmawiałem z deweloperem z sąsiedztwa to dowiedziałem się, że w perspektywie kilku lat raczej na pewno te hale (hurtownie) zostaną wyburzone i powstaną tam kolejne budynki wielorodzinne.

kozel

Postautor: kozel » 24 lis 2021, 22:36

bossh te balkony i architektura, no takie kurniki infffestycyjne .... 8-) proszę o wymiary okien w tej inwestycji

asander

Postautor: asander » 25 lis 2021, 11:06

kozel pisze:bossh te balkony i architektura, no takie kurniki infffestycyjne .... 8-) proszę o wymiary okien w tej inwestycji

Zadzwoń i zapytaj.

Bartab

Postautor: Bartab » 25 lis 2021, 11:55

kozel pisze:bossh te balkony i architektura, no takie kurniki infffestycyjne .... 8-) proszę o wymiary okien w tej inwestycji

Akurat te balkony na zdjęciach to faktycznie są tzw. lokale inwestycyjne, po 18 m2 każdy.

grande1

Postautor: grande1 » 10 gru 2021, 14:21

macie jakis sensowny update o tej inwestycji, przejrzałem wątek, poźniej strone dewelopera i zaskakująco duzo wolnych mieszkań, co nie gra, wykonanie, cena czy inne elementy, bo lokalizacja wydaje się bardzo sensowna.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”