Nad Ruczajem Kraków [Epol Estate / Epol Holding] - opinie na forum
-
Re: Nad Ruczajem Kraków [Epol Estate / Epol Holding] - opinie na forum
tak, pytałem o najwieksze -72m ponad 730tys kosztują 

Z plusow inwestycji:
- ma byc tam skrawek terenu zielonego (wynika to z planu zagospodarowania)
- nie najgorszy standard wykonczenia (przykladowo sciany miedzy lokalami 25 cm)
- blisko centrum handlowe (moze byc tez minus, samochody i sporo ludzi)
Z minusow:
- hałas z Bunscha (szczegolnie budynek B4)
- dosc daleko na tramwaj (w przyszlosci sie moze zmienic wzdluz bunscha ma byc kiedys tramwaj, przedłużenie od czerwonych makow)
- cena, szczegolnie za wieksze mieszkania
- ma byc tam skrawek terenu zielonego (wynika to z planu zagospodarowania)
- nie najgorszy standard wykonczenia (przykladowo sciany miedzy lokalami 25 cm)
- blisko centrum handlowe (moze byc tez minus, samochody i sporo ludzi)
Z minusow:
- hałas z Bunscha (szczegolnie budynek B4)
- dosc daleko na tramwaj (w przyszlosci sie moze zmienic wzdluz bunscha ma byc kiedys tramwaj, przedłużenie od czerwonych makow)
- cena, szczegolnie za wieksze mieszkania
Nawet 2 centra handlowe ATUT - jeden będzie dokładnie pod nosem - drugi 100m dalej. W obecnym Lidl, w nowym będzie biedronka, leroy merlin i rtv euro agd - otwarcie w tym roku.
gdzies tam pisze:tak, 15 tys a moze 20? nie wiem po co nakrecacie tę bankę, owszem ceny poszły do góry ale nie aż tak zeby na obrzezach miasta czy Mistrzejowicach, Zesławicach czy Ruczaju placic 10tys a na Krowoderskiej 17tys- kogo na to stac?? te mieszkania bedą stały.. tylko przeczekać developerów i na wiosne musza zejsc z ceny
Wszystko zależy od tego co nazywamy obrzeżami. Umówmy się Ruczaj to nie centrum, w mojej definicji to obrzeża i cena 10 tys za metr to też gruba przesada. Centrum, to Stare Miasto i Grzegórzki, wschodnia część Zwierzyńca i Pn Podgórza i tam o dziwo ceny utrzymują się na podobnym wysokim poziomie. Szaleją "okolice" centrum to fakt, ale w dalszym ciągu można znaleźć mieszkania poniżej 10 tys. za metr tylko trzeba dobrze poszukać. Nie należy też generalizować i mówić, że dana inwestycja jest droga czy tania, bo inne ceny w konkretnej inwestycji będą za kawalerki, a inne za większe metraże. Jak ktoś szuka kawalerki to może być drożej niż mieszkanie 3 pokojowe w tej samej inwestycji. Co do tańszych mieszkań, to można poszukać na Złocieniu, Klinach, Nowej Hucie, Piaskach Nowych, Woli Duchackiej, Kurdwanowie, Bieżanowie, Prokocimu, Prądniku Białym, Płaszowie i myślę że znajdzie się sporo poniżej 10 tys. Np.
Złocień: wiarygodnydeweloper.pl/nowe-mieszkania-na-sprzedaz
Prokocim/Bieżanów: kosocicka.pl/inwestycja
Krowodrza: dom-bud.pl/Inwestycje/ul-meiera-16e-ii-etap/#in_wszystkie
Prądnik Biały: budopol.pl/oferta/inwestycje-nowe/glogera/zobacz-liste-mieszkan,459
Prądnik Biały: murapol.pl/oferta/krakow/murapol-parki-krakowa#Status/1
Prądnik Biały: osiedleozon.pl/mieszkania
Bronowice: parklesnybronowice.pl/mieszkania
Płaszów: cityvibe.pl/mieszkanie
Borek Fałęcki: krakdevelopment.pl/mieszkania-budynek-kacper
Wola Duchacka: malborska.budomat.com.pl
Mistrzejowice: wawel-service.pl/mieszkania-piasta-park-iv.html
Mistrzejowice: mieszkania.inter-bud.pl/mieszkania-na-sprzedaz-piasta-towers#bud-6-mieszkania
Pewnie jakby jeszcze podążył to coś by się znalazło, zależy czego kto szuka. Ale jak szuka nie szuka dogłębnie i analizuje wszystko.
-
Dokladnie, dziekuje za informacje i potwierdzenie ze 10tys na Ruczaju to "troche" drogo (a juz baardzo drogo jesli mowa o duzych mieszkaniach (60m2 ->)
ja szukalem duzego mieszkania wlasnie (60-80m2) i pelen nadziei ze cena za takie bedzie mniejsza srogo sie zawiodlem na wszystkich inwestycjach gdzie podejmowalem rozmowy
ja szukalem duzego mieszkania wlasnie (60-80m2) i pelen nadziei ze cena za takie bedzie mniejsza srogo sie zawiodlem na wszystkich inwestycjach gdzie podejmowalem rozmowy
Znalazłem dość niejasne informacje na temat planów budowania w bezpośrednim sąsiedztwie nowego kościoła. Ciężko było mi ustalić, gdzie dokładnie miałby być ten kościół zlokalizowany. Patrząc na plan zagospodarowania nie widzę nigdzie oznaczenia pod budynki sakralne. Podobno AMW będąca w posiadaniu dużego areału w tym obszarze (mają powstać mieszkania dla żołnierzy) dogadała się z Archidiecezją i działka już jest sprzedana. Czy ktoś lepiej doinformowany wie coś więcej na ten temat? Myślę o kupieniu mieszkanka w tej inwestycji, ale mieć kościół za oknem nie bardzo mi się widzi.

Z moich informacji wynika, ze na obszarze U.1 (nanionslem niebieski prostokat) moze powstac kosciol. W planie zagospodarowania jest napisane:
U.1 - Zabudowa budynkami usługowymi: z zakresu oświaty i wychowania, administracji,zdrowia, nauki, kultury i sportu,kultu religijnego
Natomiast zaraz obok inwestycji jest obszar U.2:
U.2 - Zabudowa budynkami usługowymi: z zakresu oświaty i wychowania, administracji, zdrowia, nauki, kultury i sportu
Na U.2 ma być szkoła... Ktoś wie może co ma być po lewej ZP.6?
W dobie czasów Covida i nauki zdalnej prędzej powstanie kolejny kościół niż szkoła. Teren zielony ZC1 to cmentarz brakuje tylko do szczęścia proboszczowi Kościoła po drugiej stronie ulicy właśnie na U2 lub U1. Miasto na pewno się dogada z kościołem. Co do ZP6 to jedyny kawałek zielonego terenu, oaza spokoju aż 50 metrów do rowu młynnego a za nim kolejnej przyszłej inwestycji Inter-Budu( aktualnie mają tam skład materiałów budowlanych ). Ciekawe czy znów kolejny kolos jak na Europejskim ? Przynajmniej może trochę zagłuszy hałas od Buncha, który będzie jeszcze większy jak przedłużą linie szybkiego tramwaju z Czerwonych Maków w kierunku Skawiny.
Czy ktoś ma może jakieś informacje lub może podlinkować jak przebiegała inwestycja i czy lokatorzy z WOLA PARK na ul. Białoruska 41 są zadowoleni z mieszkań i administracji ? Nigdzie nie mogę znaleść żadnych opinii a to jest dopiero druga inwestycja w zabudowie wielorodzinnej Epola.
Czy ktoś ma może jakieś informacje lub może podlinkować jak przebiegała inwestycja i czy lokatorzy z WOLA PARK na ul. Białoruska 41 są zadowoleni z mieszkań i administracji ? Nigdzie nie mogę znaleść żadnych opinii a to jest dopiero druga inwestycja w zabudowie wielorodzinnej Epola.
Źródło, że szkoła ma być na U.2 -> m...com/dzielnica8/posts/1908789342525381
Kościół będzie pewnie na U.1 bo obok jest cmentarz.
Czyli blok będzie między galerią handlową, kościołem, a szkołą :/
Kościół będzie pewnie na U.1 bo obok jest cmentarz.
Czyli blok będzie między galerią handlową, kościołem, a szkołą :/
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”