Jaka szkoła podstawowa w rejonie Przybyszewskiego w Krakowie

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Sabina28

Jaka szkoła podstawowa w rejonie Przybyszewskiego w Krakowie

Postautor: Sabina28 » 15 gru 2021, 12:23

Cześć, mam do Was ogromna prośbę. Czy ktoś mógłby polecić podstawówkę w rejonie Przybyszewskiego? Chodzi mi o szkoły państwowe lub prywatne. Może macie własne doświadczenie lub np. wpadł Wam w ręce jakiś ranking?

Dziękuje, pozdrawiam :)

zyra

Re: Jaka szkoła podstawowa w rejonie Przybyszewskiego w Krakowie

Postautor: zyra » 15 gru 2021, 16:01

Ja polecam nr 93, ale to zupełnie subiektywna opinia, bo sama do niej chodziłam wieki temu :)
Jaki tam jest teraz poziom nie wiem, ale sam budynek i otoczenie są bardzo przyjemne - duże boiska, przestrzeń wewnątrz szkoły, młynówka i osiedlowe uliczki dookoła - dosyć bezpieczne otoczenie dla dzieci (pomijając oczywiście konieczność dotarcia do domu przez Armii Krajowej).

sicaro

Postautor: sicaro » 15 gru 2021, 16:38

Szkoła z zewnątrz robi bardzo dobre wrażenie, takiej całkiem doinwestowanej, ale jeśli chodzi o poziom nauczania, to nie wypowiem się, jak to obecnie wygląda.

Natomiast do tej szkoły, jednak trzeba przejść przez bardzo ruchliwą drogę (AK), później Lea, Zarzecze... to jednak spory kawałek.

Sabina28

Postautor: Sabina28 » 15 gru 2021, 17:59

Dzięki. Tutaj podają że zajęła 15 miejsce wśród podstawówek w tym roku
waszaedukacja.pl/ranking/krakow/szkoly-podstawowe

A orientujecie się czy Przybyszewski wchodzi w region tej szkoły, znaczy muszą przyjąć dziecko z automatu?

O, ta jest na 3 miejscu :shock: , a też dość blisko. Nr 33 na Czarnowiejskiej. Ktoś coś?
waszaedukacja.pl/podstawowe/szkola-podstawowa-nr-33-im-krola-stefana-batorego-w-krakowie-krakow-20136

przybysz

Postautor: przybysz » 06 cze 2022, 11:50

Z perspektywy czasu, jak oceniacie te szkoły, komuś udało się tam posłać dziecko i jest zadowolony czy nie?

bobo

Postautor: bobo » 25 lis 2022, 9:47

A ktoś się może orientuje, czy są jakieś plany odnośnie wybudowania jakieś nowej szkoły podstawowej w tej okolicy? Miasto planuje tam tego rodzaju inwestycję?

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”