Szeregówki / Bliźniaki pod Krakowem (północ) / jakie inwestycje / gdzie znaleźć

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
gabrika

Szeregówki / Bliźniaki pod Krakowem (północ) / jakie inwestycje / gdzie znaleźć

Postautor: gabrika » 11 sty 2022, 11:11

Hej,

Przekopałam już chyba cały internet i nadziwić się nie mogę, że tak trudno znaleźć jest ciekawą ofertę domów bliźniaków lub szeregówek pod Krakowem... :( ofert jak na lekarstwo, lub z terminami odbioru na koniec 2023.
Znam niemal na pamięć otodom, gumtree, olx, dominium, portal nieruchomości, obido...

Czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób mogę dogrzebać się do dodatkowych ofert? Czy można w jakiś sposób dotrzeć do ofert domów, które "wracają" z tzw anulowanych rezerwacji lub ofert inwestycji, które są planowane?

I wreszcie czy jest w ogóle szansa na kupno domu, który już jest wybudowany?

Szukamy nieruchomości do 100 m2, w budżetowej cenie z niewielką działką, najchętniej na linii Kraków - Olkusz.

Z góry dziękuję za porady!

nanu

Re: Szeregówki / Bliźniaki pod Krakowem (północ) / jakie inwestycje / gdzie znaleźć

Postautor: nanu » 11 sty 2022, 15:34

Niestety, takie inwestycje są mało opłacalne dla deweloperów.... sama cały zeszły rok szukałam czegoś takiego dla swojej rodziny i jest tragedia....

Mondzik

Re: Szeregówki / Bliźniaki pod Krakowem (północ) / jakie inwestycje / gdzie znaleźć

Postautor: Mondzik » 11 sty 2022, 15:59

gabrika pisze:Hej,

Przekopałam już chyba cały internet i nadziwić się nie mogę, że tak trudno znaleźć jest ciekawą ofertę domów bliźniaków lub szeregówek pod Krakowem... :( ofert jak na lekarstwo, lub z terminami odbioru na koniec 2023.
Znam niemal na pamięć otodom, gumtree, olx, dominium, portal nieruchomości, obido...

Czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób mogę dogrzebać się do dodatkowych ofert? Czy można w jakiś sposób dotrzeć do ofert domów, które "wracają" z tzw anulowanych rezerwacji lub ofert inwestycji, które są planowane?

Szukamy nieruchomości do 100 m2, w budżetowej cenie z niewielką działką, najchętniej na linii Kraków - Olkusz.

Nie wiem czy to Cię interesuje ale Green Park jest na Truszkowskiego w Bronowicach odbiór na jesień 22.
Ciężko o takie mieszkania i są dostępne jedynie w miejscach gdzie tam im każe niską zabudowę plan zagospodarowania, więc właśnie np okolice Bronowic

gabrika

Postautor: gabrika » 11 sty 2022, 16:29

nanu pisze:Niestety, takie inwestycje są mało opłacalne dla deweloperów.... sama cały zeszły rok szukałam czegoś takiego dla swojej rodziny i jest tragedia....

I znalazła coś Pani?

gabrika

Postautor: gabrika » 11 sty 2022, 16:31

Mondzik pisze:
gabrika pisze:Hej,

Nie wiem czy to Cię interesuje ale Green Park jest na Truszkowskiego w Bronowicach odbiór na jesień 22.
Ciężko o takie mieszkania i są dostępne jedynie w miejscach gdzie tam im każe niską zabudowę plan zagospodarowania, więc właśnie np okolice Bronowic

Tak oglądałam te mieszkania - cena jest na prawdę interesująca i niska zabudowa to wyjątkowy atut. Niestety jest dużo minusów: niby Kraków, ale tak na prawdę wszędzie daleko :/ lokalizacja w dołku, mam obawy że będzie tam zero przewiewu i świeżego powietrza, no i sąsiadująca działka to grunt pod kolejną inwestycję, która zabierze całe nasłonecznienie... czytałam też coś o podmokłych terenach, nie wiem na ile to prawda... Ale fakt! reklamę mają świetną - nie ma dnia by mi się nie obiły o oczy ;)

nanu

Postautor: nanu » 11 sty 2022, 21:04

gabrika pisze:
nanu pisze:Niestety, takie inwestycje są mało opłacalne dla deweloperów.... sama cały zeszły rok szukałam czegoś takiego dla swojej rodziny i jest tragedia....

I znalazła coś Pani?

Ostatecznie kilka miesięcy temu kupiliśmy mieszkanie na Piaszczystej piaszczysta.com
Nie jest idealnie to co cheiliśmy ale niestety - rzeczywistość rynku mieszkaniowego w Krakowie i okolicach bardzo brutalnie sprowadziła nas na ziemię i mieliśmy w zasadzie do wyboru albo to albo... dalej mieszkać w piątkę na 47m2

Pato

Postautor: Pato » 12 sty 2022, 1:06

Pojawiły się ogłoszenia "na maciejowej" w okolicy Tonie lecz z 9 tysięcy za metr wołają
Chcesz dostępnych cenowo mieszkan ? Rozważ na kogo głosujesz!

gabrika

Postautor: gabrika » 12 sty 2022, 9:29

Pato pisze:Pojawiły się ogłoszenia "na maciejowej" w okolicy Tonie lecz z 9 tysięcy za metr wołają

No tak cena zaporowa... :( gdzie można znaleźć tą ofertę?

gabrika

Postautor: gabrika » 12 sty 2022, 9:30

nanu pisze:
gabrika pisze:

I znalazła coś Pani?

Ostatecznie kilka miesięcy temu kupiliśmy mieszkanie na Piaszczystej piaszczysta.com
Nie jest idealnie to co cheiliśmy ale niestety - rzeczywistość rynku mieszkaniowego w Krakowie i okolicach bardzo brutalnie sprowadziła nas na ziemię i mieliśmy w zasadzie do wyboru albo to albo... dalej mieszkać w piątkę na 47m2

No tak, mam podobny problem chociaż mieszkamy tylko w 3kę na 37 m2 :/ chociaż to co kupiliście wygląda całkiem sensownie :)

nanu

Postautor: nanu » 12 sty 2022, 10:48

gabrika pisze:
nanu pisze:
gabrika pisze:I znalazła coś Pani?

No tak, mam podobny problem chociaż mieszkamy tylko w 3kę na 37 m2 :/ chociaż to co kupiliście wygląda całkiem sensownie :)

Zobaczymy jak się będzie żyć. Plus jest taki, że to jest dosłownie 200m od naszego obecnego mieszkania więc łatwo będzie się nam przeprowadzić i nie musimy przepisywac dzieci ze szkoły i przedszkola.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”