Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kaykay

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: kaykay » 01 lut 2022, 14:35

gdzies tam pisze:i dobrze ze jestes zadowolony, ale o kompromisach w mieście nie pisz , bo sciemniacze od agencji nieruchomości wszystko wcisną pod takim tekstem :) my kiedys zastanawialismy sie z zona czy kupic mieszkanie bo slychać ulice dosc mocno a agent: "na wiosnę beda liscie na drzewach i wygłusza troche hałaś"
to ze ktos jest idiota (w tym przypadku) to jego sprawa ale ja nie zamierzam z siebie robić takiego, zawsze znajduje mieszkania jakie chce tylko trzeba poczekac czasem i mocno poszukać - a i Krakowie mozna coś znaleźć takiego żeby była cisza, tereny zielone, dobra infra, szkoła itp itd, bliskosc od centrum i cena

Fajnie że dałeś znać że z ciebie taki dobry łowca okazji a ludzie mający inne priorytety i kupujący gdzie indziej to idioci, dzięki za info! :)

djasmo

Postautor: djasmo » 01 lut 2022, 15:43

kaykay pisze:
gdzies tam pisze:i dobrze ze jestes zadowolony, ale o kompromisach w mieście nie pisz , bo sciemniacze od agencji nieruchomości wszystko wcisną pod takim tekstem :) my kiedys zastanawialismy sie z zona czy kupic mieszkanie bo slychać ulice dosc mocno a agent: "na wiosnę beda liscie na drzewach i wygłusza troche hałaś"
to ze ktos jest idiota (w tym przypadku) to jego sprawa ale ja nie zamierzam z siebie robić takiego, zawsze znajduje mieszkania jakie chce tylko trzeba poczekac czasem i mocno poszukać - a i Krakowie mozna coś znaleźć takiego żeby była cisza, tereny zielone, dobra infra, szkoła itp itd, bliskosc od centrum i cena

Fajnie że dałeś znać że z ciebie taki dobry łowca okazji a ludzie mający inne priorytety i kupujący gdzie indziej to idioci, dzięki za info! :)

Po poprzednich postach na forum widać, że naprawdę znakomity :lol:

Triinu

Postautor: Triinu » 01 lut 2022, 22:05

A ja mam pytanie z innej beczki do tych, którzy zainwestowali w tę inwestycję. Jak z negocjacjami przy podpisywaniu umowy? Udało się zyskać jakiś rabat?
Pytam bo mam dylemat czy brać 54 m w 2 etapie czy 59 w pierwszym.Z
Jutro jadę do biura więc zobaczymy ale chętnie przeczytam wasze doświadczenia:)

kaykay

Postautor: kaykay » 02 lut 2022, 8:03

Bodajże 1% jak dobrze pamiętam.

gdzies tam

Postautor: gdzies tam » 02 lut 2022, 15:10

zieew, nie pisalem że idiota jest ten co kupil to mieszkanie ale ten kto wciska kit z podanej anegdoty. pozdrawiam i proszę czytac ze ze zrozumieniem.
aaaa i co wy sie doczepiliscie moich innych postów na forum? ludzie ja nikogo nie obrazam wyrazam zdanie o tej inwestycji, fakt, malo przychylne a tu sie dwoch kolegów obruszylo jak bym im rodzinę obraził- no ale prawda boli, wiadomo

myk

Postautor: myk » 07 lut 2022, 18:47

Szanowni Uczestnicy forum, czy orientujecie się jakie są obecne losy budowy stacji SKA Kraków Prądnik Czerwony i na jakim to obecnie etapie utknęło?
Czy na ul. Meiera są ogólnodostępne miejsca parkingowe np na wypadek odwiedzin gości, bo w ramach inwestycji przewidziane są właściwie jedno miejsce postojowe wewnętrzne w hali garażowej lub zewnętrzne przypisane na mieszkanie (ale jego zakup nie jest obligatoryjny), co raczej nie da szansy wyposażyć się większości właścicieli mieszkań w więcej niż jedno miejsce postojowe?

kaykay

Postautor: kaykay » 08 lut 2022, 13:19

Obecnie chyba są wybierani wykonawcy dla SKA Prądnik Czerwony.
Z miejscami postojowymi dla gości jest słabo, z tego co się orientowałem mieszkańcy osiedla bez swojego miejsca walczą tam ostro i parkuja gdzie popadnie, nie zawsze legalnie :D

bluzk

Postautor: bluzk » 08 lut 2022, 14:22

Z wizualizacji rozbudowy al. 29ego Listopada wynika że powstanie w pobliżu kilka dodatkowych miejsc parkingowych.

Obrazek

Ulina

Postautor: Ulina » 13 lut 2022, 8:21

Na chwile obecna nie ma możliwości negocjacji ceny. Byliśmy tydzień temu w biurze u dewelopera. Rzeczywiście Panie entuzjazmu nie wykazuja i na pracownika roku nie zasługują l, ale nie było najgorzej. Z tym że nie dowiedziałam się jak jest zrobione odwodnienie garazu. Ktoś.kto kupil na mimus 1 miejsce wie może? Dostalam informacje że jest zbiornik rentencyjny w środku dzialki ale jakiej wielkosci i czy są pompy odprowadzające wodę to nie wiem. Po takie informacje wysyłają na budowę do inżyniera budowy.

tadam123

Postautor: tadam123 » 21 lut 2022, 18:32

Pytał ktoś ostatnio Dom-Bud jakie jest aktualne opóźnienie i kiedy planują oddać budynek?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”