Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
br0neem

Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Postautor: br0neem » 02 lut 2022, 9:32

Mixstep pisze:
br0neem pisze:Z rabatami ciężko. Udało się lekko zejść z ceny i się zdecydowałem - już oficjalnie mogę powiedzieć, miło poznać przyszłego sąsiada z budynku A2 :D

A na jakim pietrze kupiles i za ile udalo ci sie kupic za m2? Ceny na pewno nie beda spadac. Koszty budowy tylko rosna i to dosyc szybko jak sami widzicie.

Z rabatem udało się zejść poniżej 10k za metr przy opcji dwupokojowej. Teraz mają pewnie w okolicach 10,5k ceny?

Mixstep

Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Postautor: Mixstep » 02 lut 2022, 11:57

br0neem pisze:
Mixstep pisze:
br0neem pisze:Z rabatami ciężko. Udało się lekko zejść z ceny i się zdecydowałem - już oficjalnie mogę powiedzieć, miło poznać przyszłego sąsiada z budynku A2 :D

A na jakim pietrze kupiles i za ile udalo ci sie kupic za m2? Ceny na pewno nie beda spadac. Koszty budowy tylko rosna i to dosyc szybko jak sami widzicie.

Z rabatem udało się zejść poniżej 10k za metr przy opcji dwupokojowej. Teraz mają pewnie w okolicach 10,5k ceny?

Dobra cena, a ktore pietro?

beaglemom

Postautor: beaglemom » 02 lut 2022, 21:37

Też jestem świeżo po podpisaniu umowy deweloperskiej i polecam negocjować! Szczególnie jeśli chodzi o większe metraże. U nas bardzo się opłacało, przy trzypokojowym mieszkaniu cena ze m2 wychodzi trochę poniżej 9 tys.
Jeśli chodzi o same negocjacje czy rabaty, moim zdaniem Buma i tak dużo lepiej wypada od Sento. Jak ktoś już wyżej wspomniał, Sento na początku roku podniosło ceny. Co prawda w styczniu w Sento na dzień dobry w ofercie dostaliśmy "sztuczny" rabat 3%, ale potem już ciężko było o jakiekolwiek negocjacje, a finalnie cena za metr w Sento dla mieszkania, którym się interesowaliśmy była prawie 500zł wyższa od podobnego metrażu z Bumy.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2022, 21:44 przez beaglemom, łącznie zmieniany 1 raz.

januszmk

Postautor: januszmk » 02 lut 2022, 21:40

beaglemom pisze:przy trzypokojowym mieszkaniu cena ze m2 wychodzi trochę poniżej 9 tys.

mowisz o tych ~84m^2?

beaglemom

Postautor: beaglemom » 02 lut 2022, 21:49

Nie, u nas bliżej 60 m2. Możliwe że dla 84 by wyszło jeszcze trochę taniej, choć widzę że cena zależy tez od samego układu mieszkania.

br0neem

Postautor: br0neem » 03 lut 2022, 8:41

beaglemom pisze:Nie, u nas bliżej 60 m2. Możliwe że dla 84 by wyszło jeszcze trochę taniej, choć widzę że cena zależy tez od samego układu mieszkania.

Bardzo ładnie, to praktycznie upust 500zł na metrze względem oryginalnej ceny... u mnie niestety rabat sięgnął mniej niż 10k (czuję się teraz oszukany, ale nie chcieli zejść więcej :lol: ), tak jak sam deweloper tłumaczy - ze względu na "korzystny układ i strony świata". Przy mieszkaniach na wschód i północ są w stanie urwać więcej.

Mieszkanie mm

Postautor: Mieszkanie mm » 04 lut 2022, 20:27

Rozkład dwustronny/trzystronny, wyższe piętro, strona południowa lub zachodnia, duży balkon co do zasady zawsze będzie droższe i ciężej będzie negocjować cenę, bo jacyś chętni prędzej czy później się znajdą na wyższą cenę.

yorgKing

Postautor: yorgKing » 14 lut 2022, 13:52

Również witam przyszłych sąsiadów. W pierwszym etapie wyszedł problem z okuciami okien - tam gdzie miały być uchylno-rozwierne były tylko uchylne - dotyczy to tym małych poziomych okien z boku budynku.
Może ktoś wie która dokumentacja określa jakie dokładnie będzie okno?
Tj. mam je zaznaczone jako otwierane np. na dokumentacji elektryki, ale nie wiem czy są inne rysunki , które określają typ okna w decydujący sposób.

mayia

Postautor: mayia » 14 lut 2022, 18:36

yorgKing pisze:Może ktoś wie która dokumentacja określa jakie dokładnie będzie okno?
Tj. mam je zaznaczone jako otwierane np. na dokumentacji elektryki, ale nie wiem czy są inne rysunki , które określają typ okna w decydujący sposób.

Rysunków nie, jedynie specyfikacja pisemna. Nie są wymienione okna wyłącznie uchylne.

Obrazek

Mixstep

Postautor: Mixstep » 04 mar 2022, 19:59

Czy wiece cos na temat przejecia Bumy przez grupe Dom Development? Jakie to moze miec konsekwencje dla kogos kto czeka na oddanie mieszkania od Bumy?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”