Osiedle KRK - Echo Investment (Kraków / Bronowice) - opinie na forum
Re: Osiedle KRK - Echo Investment (Kraków / Bronowice) - opinie na forum
Z tego co mi wiadomo to sprawa już zakończona w NSA. Sąd oddalił skargę. A na kiedy jest odbiór prognozowany obecnie etapu 2?
Do 30 kwietnia 2023
Grzybek pisze:Do 30 kwietnia 2023
A rozumiem że harmonogramu płatności nie zmienili?
fakir151 pisze:Grzybek pisze:Do 30 kwietnia 2023
Zmienili
Witam,
mam pytanie do osób, które zakupiły mieszkania w Etapie 2 Osiedla KRK. Czy są tutaj osoby, które nie podpisały aneksu? Tzn. wpłaciły już całość środków za mieszkanie wedle regulaminu płatności zamieszczonego w umowie nieaneksowanej?
mam pytanie do osób, które zakupiły mieszkania w Etapie 2 Osiedla KRK. Czy są tutaj osoby, które nie podpisały aneksu? Tzn. wpłaciły już całość środków za mieszkanie wedle regulaminu płatności zamieszczonego w umowie nieaneksowanej?
Ostatnio zmieniony 17 lut 2022, 23:33 przez Grzybek, łącznie zmieniany 5 razy.
Grzybek pisze:fakir151 pisze:Grzybek pisze:Do 30 kwietnia 2023
Zmienili
Nikt mnie nie informował, na portalu moje echo nadal mam datę 31.08.2022 jako termin ostatniej wpłaty. Podpisywałeś jakiś aneks?
-
Pytanie do osób, które zakupily mieszkanie w 1 etapie. Czy wywietrzniki u was też tak huczą i wpuszczają zimne powietrze?
karolina22 pisze:Pytanie do osób, które zakupily mieszkanie w 1 etapie. Czy wywietrzniki u was też tak huczą i wpuszczają zimne powietrze?
Ja mam dokładnie to samo. Serwis nie widzi problemu, oczywiście winni są użytkownicy i nieprawidłowe użytkowanie. Dodam, że w całym bloku jest taki przeciąg, że jak się drzwi wejściowe otwiera, to te szklane strasznie trzaskają; albo jak otwiera się drzwi na klatkę to też słychać i czuć ogromny przeciąg. Zgłosiłem sprawę, do Nawigator, zobaczymy.
Zadaniem wywietrznika jest właśnie wpuszczanie powietrza z zewnątrz. Można go przymknąć zawsze jak za bardzo wieje.
Wpuszczające zimno nawiewniki okienne, to dosyć standardowy problem w nowym budownictwie, zwłaszcza jeśli jest do tego wentylacja mechaniczna w bloku i część osób w pionie już sobie je przytka / zatka. Konieczność montowania nawiewników wynika chyba z prawa budowlanego, ale faktycznie to co się dzieje, to porażka tego systemu. Montuje się jakieś super-okna 3 szyby, co to prawie ciepła nie wypuszczają z mieszkania, a jednocześnie robi się w oknach dziury przez które hula zimne powietrze przez mieszkanie, wywiewając z niego ciepło i robiąc jeszcze ciągły przeciąg...
Inne wyjścia nie ma, jak jest trochę przytkać lub przymknąć (jeśli mają takie opcje). Są też do nawiewników np. filtry antysmogowe, one też zmniejszają przepływ powietrza przez nie. Generalnie, to trzeba uważać, żeby ich całkiem nie zatkać, żeby nie zawilgocić sobie mieszkania, ale ustawić przepływ powietrza tak, żeby było wietrzenie, ale nie wyziębianie.
Inne wyjścia nie ma, jak jest trochę przytkać lub przymknąć (jeśli mają takie opcje). Są też do nawiewników np. filtry antysmogowe, one też zmniejszają przepływ powietrza przez nie. Generalnie, to trzeba uważać, żeby ich całkiem nie zatkać, żeby nie zawilgocić sobie mieszkania, ale ustawić przepływ powietrza tak, żeby było wietrzenie, ale nie wyziębianie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”