Ruczaj Korso Kraków - Wojt-Bud deweloper - forum i opinie o inwestycji
Re: Ruczaj Korso Kraków - Wojt-Bud deweloper - forum i opinie o inwestycji
Blok A mial byc oddany w grudniu 2020, a nadal nie ma zgody na uzytkowanie, wiec sami sobie odpowiedzcie na pytanie ile będzie trzeba czekać na blok B i C. Kto jeszcze moze niech ucieka z tego bagna. Nadal drogi wewnetrznej nie ma dokończonej i wbrew pozorom to nie jest błahostka bo bez odbioru przez Zikit nie bedzie odbioru przez Inspektora Nadzoru Budowlanego. Brakuje zgody właściciela dzialki na wkopanie studzienki kanalizacyjnej, brakuje mapki geodezyjnej, nie ma podziału działek które powinny zostać podzielone i kto tam ich wie czego niedopilnowali. Deweloper niesolidny i klamliwy- ODRADZAM!!!
Dzień dobry,
Czy to są najbardziej aktualne informacje które Pani przedstawia ?
Pytam, ponieważ rozmawiałem z deweloperem dość niedawno i z informacji jakie uzyskałem wynika, że prace infrastrukturalne mają zostać zakończone do końca marca. Prace dot. przyłącza sanitarnego są doprowadzone do granicy działki i obecnie czekają aż zostanie dokonane dopięcie i odbiór przez Wodociągi na działce przed budynkiem C, gdzie studzienki są już wykonane.
Pozdrawiam.
Czy to są najbardziej aktualne informacje które Pani przedstawia ?
Pytam, ponieważ rozmawiałem z deweloperem dość niedawno i z informacji jakie uzyskałem wynika, że prace infrastrukturalne mają zostać zakończone do końca marca. Prace dot. przyłącza sanitarnego są doprowadzone do granicy działki i obecnie czekają aż zostanie dokonane dopięcie i odbiór przez Wodociągi na działce przed budynkiem C, gdzie studzienki są już wykonane.
Pozdrawiam.
Myślę że warto zadzwonić do Wodociagow i zapytac kiedy nastapi ww odbior. Moze się okazać że nie dostali nawet zgłoszenia od dewelopera o taki odbior...
Zdecydowanie zalecam weryfikację informacji podawanych przez biuro u źródeł (Wodociągi, urzędy itp).
Biuro regularnie podaje fałszywe informacje, zmienia wersje, w zależności kto i kiedy pyta. A jak już ktoś zadaje konkretne pytania to zostaje bez żadnej odpowiedzi
Sam blok fajny, dobrze się mieszka, niestety coś się dzieje z formalną kwestią budowy - blok A nadal NIE ma wydanego pozwolenia na użytkowanie, ba! nie ma nawet złożonego wniosku. Ciężko nawet znaleźć racjonalne wytłumaczenie - czy to niekompetencja dewelopera czy jakieś ukryte problemy.
Biuro regularnie podaje fałszywe informacje, zmienia wersje, w zależności kto i kiedy pyta. A jak już ktoś zadaje konkretne pytania to zostaje bez żadnej odpowiedzi

Sam blok fajny, dobrze się mieszka, niestety coś się dzieje z formalną kwestią budowy - blok A nadal NIE ma wydanego pozwolenia na użytkowanie, ba! nie ma nawet złożonego wniosku. Ciężko nawet znaleźć racjonalne wytłumaczenie - czy to niekompetencja dewelopera czy jakieś ukryte problemy.
Wniosek o dopuszczenie do użytkowania został dopiero złożony wczoraj, właśnie otrzymałam potwierdzenie mailowe. Niestety nijak to się ma do wiadomości przekazywanych telefonicznie przez Panią z biura sprzedaży w grudniu. Słabe i nierzetelne podejście do klienta. NIE POLECAM
Po rozmowie z Panią z biura dowiedziałam się, że na odbiór trzeba będzie poczekać jeszcze ok 3 miesięcy. Nie maja podłączeń kanalizacyjnych a na to się czeka. Miesiąc temu ta sama Pani powiedziała mojemu mężowi ze nie przewidują opóźnień i oddanie będzie wrac z końcem marca. Nie wiem jak komentować ich zachowanie!!!
Czy ktoś z tutaj obecnych planuje skierować sprawę do sądu w celu dochodzenia odszkodowania? Jeżeli tak to zachęcam do kontaktu, bo sama też działam.
Witam,
na stronie dewelopera widnieją 3-4 wolne mieszkania. Cena za metr 8 800 PLN. Czy Waszym zdaniem jest realna szansa na wynegocjowanie ceny za metr niższej o 2-3 stówy?
Przeglądam różne inwestycje w okolicach Ruczaju, Kobierzyna i Prądnika Białego, bo to lokalizacje, które biorę pod uwagę przy kupnie własnego M. W ostatnich tygodniach zaobserwowałam spore wyprzedaże na ostatnie mieszkania np. w inwestycji Nowa Siewna na Prądniku (ok 40-50 tyś z pierwotnej ceny). Dlatego zastanawiam się czy z innymi deweloperami jest również szansa, aby urwać coś z ceny wyjściowej.
na stronie dewelopera widnieją 3-4 wolne mieszkania. Cena za metr 8 800 PLN. Czy Waszym zdaniem jest realna szansa na wynegocjowanie ceny za metr niższej o 2-3 stówy?

Przeglądam różne inwestycje w okolicach Ruczaju, Kobierzyna i Prądnika Białego, bo to lokalizacje, które biorę pod uwagę przy kupnie własnego M. W ostatnich tygodniach zaobserwowałam spore wyprzedaże na ostatnie mieszkania np. w inwestycji Nowa Siewna na Prądniku (ok 40-50 tyś z pierwotnej ceny). Dlatego zastanawiam się czy z innymi deweloperami jest również szansa, aby urwać coś z ceny wyjściowej.
Na stronie dewelopera widnieje rowniez informacja ze nieruchomosc została oddana do użytkowania. Od kilku wpisów próbujemy wszystkich ostrzec ze Developer podaje nieprawde, klamie, mataczy, wprowadza celowo w błąd jest bezradny, niekompetentny i opieszaly. Blok B i C nie jest podpięty do kanalizacji gdyż nie ma zgody właściciela dzialki na udostępnienie tejże. Obudźcie się bo te przepychanki potrwają jeszcze z 2 lata.
Aroma pisze:Czy ktoś z tutaj obecnych planuje skierować sprawę do sądu w celu dochodzenia odszkodowania? Jeżeli tak to zachęcam do kontaktu, bo sama też działam.
Witam. Ja bym chalem dolaczyc jesli bedzie jakis pozew gropowy. Bralismy z zona kredyt na mieszkanie, i na razie splacamy samie odsetki ponad 1500, za nic. Pytanie ile to bedzie trwalo
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”