Atal ruszył ze sprzedażą kolejnej inwestycji w Krakowie przy ulicy Gustawa Morcinka (Zesławice). Zapowiada się spore osiedle, ale w pierwszym etapie powstaną trzy bloki. Ceny mieszkań jak na obecne czasy są "niskie", okolice 8000zł za metr. Architektura jak na Atala oczywiście niezła, klinkier ma nawiązywać do istniejącej tu kiedyś cegielni. Rodzi się pytanie o lokalizację. Na razie jest tam kiepska komunikacja (autobus do centrum Nowej Huty). W okolicy buduje się trasa S7.
strefacegielnia.pl/inwestycja
Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum
Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum
- Załączniki
-
- zesławiceAtal.jpg (231.89 KiB) Przejrzano 8543 razy
-
Re: Strefa Cegielnia od Atal, Kraków Zesławice ul. Gustawa Morcinka.
O właśnie o tym pisałam. Cena jest bardzo ok. Gdzieś szukałam informacji o S-7 i obwodnicy północnej i wydaje się ok. Mają być skończone w latach 2023-2024. Jednak miejsce nie dla mnie, ale dla mieszkańców Huty może być w porządku. Do ul. Okulickiego to chwilka autem. Sprawdziłam: do Serenady to 12-13 minut autem. Myślałam, że dłużej. Nie jest źle.
Re: Strefa Cegielnia od Atal, Kraków Zesławice ul. Gustawa Morcinka.
Małgorzata L pisze:O właśnie o tym pisałam. Cena jest bardzo ok. Gdzieś szukałam informacji o S-7 i obwodnicy północnej i wydaje się ok. Mają być skończone w latach 2023-2024. Jednak miejsce nie dla mnie, ale dla mieszkańców Huty może być w porządku.
No właśnie, to jeszcze są Mistrzejowice, czy już może Wzgórza Krzesławickie? Istnieje tam może jakaś komunikacja publiczna, a może gdzieś jest jakiś przystanek kolejowy, z którego można szybko dojechać do centrum?
Re: Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum
Pytał ktoś może, jakie ogrzewanie na osiedlu Strefa Cegielnia zaplanowane, czy z sieci miejskiej czy jakieś kotłownie gazowe. Z tego, co kojarzę, to są w tej okolicy inwestycje, które nie są podpięte do MPEC, ciekawi mnie, jak będzie w tym przypadku. Czy w tym rejonie sieć ciepłownicza po prostu nie jest dostępna, czy może nie wszystkich chce się do niej podłączać?
-
Re: Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum
to są Zesławice a nie Kraków xD. Mpki wiejskie i te klimaty 
Zresztą nie widzę żeby się o to ludzie zabijali jak o np bajeczną

Zresztą nie widzę żeby się o to ludzie zabijali jak o np bajeczną

Po ostatniej decyzji KNF obawiam się już tych nowych inwestycji, które dopiero zaczęły budowę. Zdolność kredytowa od 1 kwietnia 2022 r. spada o połowę, kogo będzie stać kupić mieszkanie? 

-
Scream2 pisze:Po ostatniej decyzji KNF obawiam się już tych nowych inwestycji, które dopiero zaczęły budowę. Zdolność kredytowa od 1 kwietnia 2022 r. spada o połowę, kogo będzie stać kupić mieszkanie?
strefacegielnia.pl/mieszkania?openFlatId=B1-A-M45
A ja Ci gwarantuje że jaki młody korposzczurek już się czai na te apartament za ponad 10k z metra

AdamKownacik pisze:Scream2 pisze:Po ostatniej decyzji KNF obawiam się już tych nowych inwestycji, które dopiero zaczęły budowę. Zdolność kredytowa od 1 kwietnia 2022 r. spada o połowę, kogo będzie stać kupić mieszkanie?
A ja Ci gwarantuje że jaki młody korposzczurek już się czai na te apartament za ponad 10k z metra
Oby miał nawet taka zdolność

-
Scream2 pisze:AdamKownacik pisze:Scream2 pisze:Po ostatniej decyzji KNF obawiam się już tych nowych inwestycji, które dopiero zaczęły budowę. Zdolność kredytowa od 1 kwietnia 2022 r. spada o połowę, kogo będzie stać kupić mieszkanie?
Oby miał nawet taka zdolnośćbo to nie chodzi o stopy procentowe a bufor przy obliczaniu zdolności kredytowej.
400k to 80k wkładu + kredyt 320k to raczej każdy ma

AdamKownacik pisze:Scream2 pisze:AdamKownacik pisze:
Oby miał nawet taka zdolnośćbo to nie chodzi o stopy procentowe a bufor przy obliczaniu zdolności kredytowej.
400k to 80k wkładu + kredyt 320k to raczej każdy ma
Nie byłbym taki pewny, ze od kwietnia każdy będzie miał taka zdolność

businessinsider.com.pl/finanse/knf-zaostrza-warunki-ile-trzeba-zarabiac-aby-liczyc-na-kredyt-mieszkaniowy/bh7g3yp
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”