Hej,
Ja odebralam mieszkanie w zeszlym tygodniu. - 3 etap
Wezwanie do zaplaty dostalam pare dni przed odbiorem. U mnie wyszlo paredziesiac CM na plus wzgledem oryginalnych zalozen
Jak wyglada odbior:
Przychodzimy do mieszkania, przekazuja klucze, i spisujemy protokol, na odbiorze jest przestawiciel KG oraz od budowy.
Odnosnie uwag to moje uwagi byly glownie do scian, poobijane, pekaja przy oknach, i jakies pomniejsze uwagi. Wiec bedziemy gladziowac.
Odlewka dobrze.
Do 2 tygodni maja poprawic - no ale coz, co tam moga poprawic skoro sciana peka.
Poza tym okna ok, jakies drobne usterki przy parapetach.
Odnosnie realizacji to wyglada na to ze mieszkania oddaja juz dobre pare tygodni.
Osiedle Piltza Kraków od KG Group na Ruczaju nowe mieszkania forum opinie
Re: Osiedle Piltza Kraków od KG Group na Ruczaju nowe mieszkania forum opinie
Czy ktoś zdecydował się kupić mieszkanie w tej inwestycji w etapie 4 i może powiedzieć coś więcej o tej inwestycji?
Termin realizacji planowany II/III kwartał 2019, a jeszcze bardzo dużo zostało wolnych mieszkań w okolicach 50m2.
Termin realizacji planowany II/III kwartał 2019, a jeszcze bardzo dużo zostało wolnych mieszkań w okolicach 50m2.
-
zajcyk pisze:Czy ktoś zdecydował się kupić mieszkanie w tej inwestycji w etapie 4 i może powiedzieć coś więcej o tej inwestycji?
Mam mieszkanie w jednym z wcześniejszych etapów, izolacja akustyczna jest żadna. Od sąsiada z boku w nocy słychać np. stukanie butelek jak zbiera ze stołu po imprezie. Od sąsiada z góry każdy krok, nie jestem w stanie odróżnić kiedy to moje dziecko chodzi po mieszkaniu a kiedy jego. Jak przejdzie w tym miejscu gdzie mam do sufitu przykręconą szynę od szafy przesuwnej, to szyna trzeszczy. Szczekanie psa słychać doskonale. Wpinanie czegoś do kontaktu budzi w nocy mnie, żonę, i czasem dzieciaka.
Rano wibracje telefonu od sąsiada też się do mnie niosą przez podłogę, jako dodatek do mojego własnego budzika. Jak na górze dziecko zeskoczy z kanapy, to czuję pod stopami jak drga moja podłoga.
Rozmowy sąsiada z boku słyszę nawet w tym pokoju, który nie ma z nim wspólnej ściany.
Z klatki schodowej słychać tak wyraźnie, jakbym miał wiecznie niedomknięte drzwi, najgorzej jak ktoś w szpilkach idzie albo przekręca klucz w zamku, szczęk mechanizmu niesie się w ścianie nawet z trzech mieszkań dalej.
W łazience przez pion wentylacyjny mógłbym sobie z sąsiadem pogadać, starczy lekko podnieść głos.
Pod oknami ciepło ucieka jak szalone (chyba źle zrobiona w tym miejscu wylewka), grzejniki się non-stop zapowietrzają.
Na dziedzińcu brak jakiejkolwiek ochrony przed słońcem, zresztą nie ma tam po co wychodzić, bo plac zabaw bardzo ubogi, zwłaszcza w porównaniu z Osiedlem Europejskim obok.
Najgorszy blok w jakim mieszkałem, jakbym mógł to bym uciekł, ale hipoteka utrudnia sprawę.
Nie pomaga też to, że osiedle Ruczaj to urbanistyczny koszmar - same bloki bez terenów zielonych, brak infrastruktury sportowej i zadbanych terenów zielonych (chcesz kawałek ładnej trawy i drzewo zobaczyć, to idziesz na pobliski cmentarz, albo podjedź sobie tramwajem na Zakrzówek), parkować nie ma gdzie, wyjechać rano coraz trudniej (ulica Piltza większość dnia ma ruch wahadłowy, bo zaparkowane auta blokują pas, a dodatkowo cały czas pod sklepami stoją ludzie na awaryjnych "tylko na minutkę" - jeden odjedzie, zaraz staje kolejny), za mało publicznych placówek edukacyjnych, żadnych ośrodków kultury, nawet sklepów za mało - w pobliskiej Biedronce ciągle brakuje niektórych produktów. A będzie tylko gorzej, zmieszczą tu jeszcze drugie tyle bloków i nie zapowiada się, żeby miasto planowało wyciąć kawałek terenu pod jakiejś miejsca użyteczności publicznej.
Od strony formalnej spoko, nie było problemów z zakupem, usterki znalezione przy odbiorze technicznym też sprawnie usunęli, oprócz jednej, bo kierownik budowy uznał, że po poprawce może być... jeszcze gorzej.
Moze okolica cicha bo w sumie ja to praktycznie nie slysze sasiadow. Zastanawiam sie czy sa tacy cisi i spokojni czy cos. Bo czasami mam takie wrazenia jak ty ze dosc latwo pewne dzwieki slychac, np. Te szpilki czy ogolnie damskie . na korytarzu. Tez czasami slychac jak ktos prysznic bierze. Ale to nie zawsze w sumie ( i sie zastanawiam czy tak rzadko bierze czy poprostu tylko w jakichs specyficznych warunkach to slychac, jak np. Nie ma ruchu ulicznego.) bo ogolnie to malo u mnie w bloku slychac. Tak powiedzialbym ze kilka razy cos uslysze. Przez wentylacje w lazience raz kiedys slyszalem jak ktos glosniej gadal, ale jedynie slyszalem ze cos tam wykrzykuje glosniej, natomiast nie dalo sie zrozumiec co mowi. Wiec moze faktycznie cos jest nie tak z tymi bloki na Piltza. Lub poprostu nie ma jakiegos dziweku tla typu ruch uliczny, pralka i poprostu slychac mocniej. U mnie w sumie troche halas mam z ulicy, nawiewnikami. W sumie jak w sobote czy w nocy auta nie jezdza to jakby sasiedzi bardziej byli wyczuwalni. Ogolnie zastanawiam sie czy skuteczna izolacja wogole jest mozliwa w Bloku. Bo przykladowo nocowalem kiedys w Skytowerze we Wroclawiu i wydawloby sie ze tam te apartamenty sa poddzielane od siebie i nie powinno byc nic slychac, a jak sasiedzi przyimprezowali to jednak bylo troche slychac.
Hej, wlasnie zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Os. Piltza etap IV. Dla mnie plusem jest uklad mieszkania- dosc praktycznuy, funkcjonalny. Duzy plus za to ze do kazdego mieszkania m. postojowe w garazu. Do oddania lipiec/sierpien 2019. Cena 6500zl/m2- biorac pod uwage lokalizacje i obecne ceny na rynku to nie jest tak zle. Jedyny minus 30m od etapu IV bedzie powstawal etap V za dwa lata. Dajcie znac czy ktos kupil/badz jest zainteresowany kupnem mieszkania w IV etapie.
Loku pisze:Hej, wlasnie zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Os. Piltza etap IV. Dla mnie plusem jest uklad mieszkania- dosc praktycznuy, funkcjonalny. Duzy plus za to ze do kazdego mieszkania m. postojowe w garazu. Do oddania lipiec/sierpien 2019. Cena 6500zl/m2- biorac pod uwage lokalizacje i obecne ceny na rynku to nie jest tak zle. Jedyny minus 30m od etapu IV bedzie powstawal etap V za dwa lata. Dajcie znac czy ktos kupil/badz jest zainteresowany kupnem mieszkania w IV etapie.
Ta cena 6500zł/m2 to w przypadku jakiego metrażu mieszkania? Przy około 50m2 otrzymałem cenę około 6800-6900, zastanawiam się czy teraz nieco zeszli z ceny?
-
Czesc, ja również zastanawiam się nad Plitza IV, bywam w tej okolicy w piątki i w niedziele i chyba zrezygnuje... ilość samochodów porzuconych na chodnikach mnie przerasta... pozatym odnoszę wrażenie, że to już coś 'ala' Kliny się tworzy...
Mieszkania w ciagu ostatniego tygodnia podrozaly o 500 zl za metr..
-
Cześć
A czy ktoś z Was orientuję się w cenach czynszu na tym osiedlu? Jak mniej więcej kształtuje się cena za m2?
Z tego, co wiem do czynszu wlicza się woda (zarówno ciepła jak i zimna), ogrzewanie i wywóz śmieci, jedynie prąd płacony jest osobno (brak gazu w bloku).
A czy ktoś z Was orientuję się w cenach czynszu na tym osiedlu? Jak mniej więcej kształtuje się cena za m2?
Z tego, co wiem do czynszu wlicza się woda (zarówno ciepła jak i zimna), ogrzewanie i wywóz śmieci, jedynie prąd płacony jest osobno (brak gazu w bloku).
Hej. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania nad wjazdem do garażu (dokładnie połowa jest umiejscowiona nad). Wjazd schodzi dosyć głęboko, do tego stopnia że brama automatyczna znajduje się pod poziomem parteru kilka metrów w głąb budynku od frontowej ściany budynku. Obawiam się izolacji termicznej podłogi. Jakie są wasze doświadczenia z tego typu mieszkaniem?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”