Dąbska Street Kraków - forum i opinie [deweloper Dasta Invest]

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
rafiozo

Re: Dąbska Street Kraków - forum i opinie [deweloper Dasta Invest]

Postautor: rafiozo » 10 lip 2017, 19:45

Ja niestety nie miałem czasu bo decyzja kredytowa goniła... Pani Notariusz przy podpisaniu starała się przetłumaczyć najważniejsze rzeczy na język nieprawniczy.
Mój znajomy kupił mieszkanie od Dasty i bardzo chwali, więc nie sądzę, że nagle zaczęli stosować dziwne kruczki.

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 10 lip 2017, 22:30

moja znajoma też jest z nich zadowolona (na Knaźnina). Pozdrowienia dla przyszłego sąsiada!

klaudia

Re: Umowa deweloperska na zakup mieszkania w Dąbska Street - Dasta Invest

Postautor: klaudia » 11 lip 2017, 20:29

rafiozo pisze:Ja już jestem po podpisaniu umowy deweloperskiej :)

Mam pytanie odnosnie umowy: jest tam wspomniane, ze planuja jedna kondygnacje wiecej. Cos mowili?

rafiozo

Postautor: rafiozo » 11 lip 2017, 20:41

Cześć Klaudia, tak, jest tam wspomniane o tym piętrze oraz, że nie wnoszę zastrzeżeń.
Pani Notariusz otwarcie powiedziała, że pomaga Inwestorowi załatwić to piętro i wstępną decyzję już mają, ale dopóki nie ma ostatecznej nie mogą powiedzieć i napisać w umowie i prospekcie, że ono będzie.

W umowie jest napisane, że będzie 7 kondygnacji naziemnych tj. 6 pięter i parter, natomiast Deweloper stara się o ósmą kondygnację tj. 7 pięter + parter. Z tego co pamiętam, to na stronie od początku (czyli od marca/kwietnia) było to piętro (nr 7) zaprezentowane.

Tak z ciekawości, zdecydował się ktoś na miejsce parkingowe park-lift ? My się zdecydowaliśmy ale jednak niepokoi mnie sprawność tych urządzeń :(

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 11 lip 2017, 22:17

Hej, tak, wg informacji, które mam deweloper dostał decyzję WZ na parter + 6 pięter, ale w grudniu wszedł plan zagospodarowania, który pozwolił na budowę do 25 metrów a więc piętro wyżej (brawo miasto, właśnie o to chodzi w planach miejscowych, żeby pozwalać deweloperom budować wyżej, niż sami chcieli ;) . Dasta wyczuła piniądz i dodała apartamenty jako 7 piętro (trzeba przyznać, żre wyglądają fajnie). Deweloper jest o tyle fair, że od początku na wizualizacjach pokazuje wszystkie

Co do park liftów- niestety nie wiem, ale to będzie coraz częstsze rozwiązanie pewnie. Warto pewnie poczytać jak wygląda gwarancja i po ilu "podniesieniach" trzeba robić przegląd i można się spodziewać problemów

rafiozo

Postautor: rafiozo » 12 lip 2017, 11:32

Dzięki za odpowiedź!
Ja z góry zakładałem 8 kondygnacji naziemnych więc bardziej mnie dziwiło, że jeszcze nie ma decyzji ostatecznej niż to, że ma być dodatkowe piętro :)

karoloko

Postautor: karoloko » 13 lip 2017, 13:54

Witam sąsiadów. Jestem już umówiony na podpisanie umowy. Gdyby ktoś miał rady wynikające ze wcześniejszych doświadczeń, będę wdzięczny za każdą wskazów :)

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 13 lip 2017, 19:53

Dziękuję.

Ważna informacja, w niedalekiej odległości mogą kiedyś jeździć koleje miejskie (trasa do Łęgu)

krakow.pl/aktualnosci/211746,1912,komunikat,studium_wykonalnosci_szybkiej_kolei_aglomeracyjnej_w_opracowaniu.html

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 14 lip 2017, 9:44

Myślę, że
- dobra komunikacja,
- bliskość terenów zielonych,
- super infrastruktura drogowa (chociaż bynajmniej nie robiona pod osiedla- wybudowali pod Arenę a więc osiedlom oberwało się niejako przy okazji- nie mniej jednak wiele osiedli najpierw powstaje a później dostają jakieś dróżki- tu jest inaczej)
- odległość do centrum (raptem kilka km w linii prostej)
- a przede wszystkim to olbrzymi popyt- mieszkania rozchodzą się jak ciepłe bułeczki- przy takiej sytuacji nie ma szans na niskie ceny. Za kilka lat ceny powinny być niższa, ale takich lokalizacji już nie będzie

maciek123

Postautor: maciek123 » 28 lip 2017, 19:25

Witam,
jestem zainteresowany budynkiem C, także muszę jeszcze trochę poczekać na ofertę mieszkań. Czy ktoś z szczęśliwych kupców mieszkań w budynku D mógłby mi powiedzieć na jakim poziomie można uzyskać zniżkę u dewelopera podczas negocjacji ;) ?
Pozdrawiam

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”