Kameralny Prokocim Kraków / deweloper Matexi - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ibum1

Re: Kameralny Prokocim Kraków / deweloper Matexi - opinie na forum

Postautor: Ibum1 » 03 maja 2021, 14:24

Ja się mogę wypowiedzieć na temat lokalizacji. Kozlowek to osiedle, na którym się wychowałam. Przy ul. Facimiech nadal mieszka moja mama. No cóż, to ta trochę gorsza część osiedla. Zwłaszcza te bloki przy Okólnej. Bardzo dużo patologii. Policja jest częstym gościem. Żuli i meneli na osiedlu też sporo. Ja osobiście wybrałam dom w Wieliczce i nie żałuję decyzji, bo byłam zmęczona osiedlem, ale jak ktoś szuka małego mieszkania, to może ok. Na plus duża ilość sklepów, szkół (na Żabiej jest dobra szkoła podstawowa, ta na kozlowku nie za bardzo). Przedszkola są dwa samorządowe i dwa publiczne, ale ciężko się dostac. Blisko jest park. Na osiedlu jest basen i fajny plac zabaw, ale bałabym się swoje dziecko puścić na osiedle samo, tak jak my biegaliśmy w latach 90. Cześć osiedla przy ul. Na Kozłówce i Nowosądeckiej ( te 4 piętrowe) jest spokojniejsza. Tam się wychowałam i moja mama tam mieszkała jeszcze 6 lat temu i byłi dużo spokojniejsi mieszkańcy . Facimiech to już dużo gorsze towarzystwo. Sporo osób dostało tam mieszkania komunalne.

puszysty wilk

Postautor: puszysty wilk » 17 lis 2021, 14:39

Przeglądając stronę tej inwestycji widzę, że jeszcze sporo mieszkań jest dostępnych. O dziwo praktycznie cały parter już zarezerwowany...O co chodzi? Przeciez chyba ciągle w społeczeństwie istnieje niechęć do parteru, przez brak widoku, prywatności hałas, chłód, pety w ogródku itp. itd. Zresztą w innych inwestycjach też obserwuje zainteresowanie parterem na równi z wyższymi piętrami, dziwne...Co tych ludzi skłania do kupna parteru? :P

nanu

Postautor: nanu » 17 lis 2021, 17:45

puszysty wilk pisze:Przeglądając stronę tej inwestycji widzę, że jeszcze sporo mieszkań jest dostępnych. O dziwo praktycznie cały parter już zarezerwowany...O co chodzi? Przeciez chyba ciągle w społeczeństwie istnieje niechęć do parteru, przez brak widoku, prywatności hałas, chłód, pety w ogródku itp. itd. Zresztą w innych inwestycjach też obserwuje zainteresowanie parterem na równi z wyższymi piętrami, dziwne...Co tych ludzi skłania do kupna parteru? :P

Kolega poniżej już chyba najważniejsze plusy napisał.
My 9 lat temu kupiliśmy z rynku wtórnego mieszkanie na drugim piętrze (w trzypiętrowym bloku) i poprzedni właściciele sprzedawali je, bo chcieli kupić coś koniecznie na parterze. Wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie na czwartym piętrze (blok miał chyba 9 pięter jeśli dobrze pamiętam) i niby fajnie, że była winda ale to było stare budownictwo, więc często ta winda się psuła lub dłużej trwało czekanie na nią niż po prostu wyjście schodami. Teraz kupiliśmy mieszkanie na parterze bo a) ogródek b) nie trzeba będzie się tarabanić schodami do mieszkania. Mogliśmy wybrać narożne i fajnie naświetlone mieszkanie ale drugie piętro i brak ogródka dla nas był minusem.

Po prostu co kto lubi. Jeden woli mieć super widok przez okno, a inny ogródek.

zaba

Postautor: zaba » 24 mar 2022, 13:37

Był ktoś może w tej okolicy w ostatnim czasie i napisze coś o tym, jak idzie budowa inwestycji Kameralny Prokocim w Krakowie? A może ktoś ma jakieś zdjęcia i się podzieli na forum?

Sam deweloper chyba buduje mieszkania i od tej strony raczej ok., ale jak zapatrujecie się na okolicę i jej przyjazność dla rodzin z dziećmi?

luc

Postautor: luc » 30 sie 2022, 9:49

Tam już bryły budynków osiedla Kameralny Prokocim stoją, więc można sobie obejrzeć, jak to będzie wyglądało. Co ciekawe, jakieś drzewa zostawili pomiędzy budynkami, ciekawe czy przeżyją, ale pewnie lepiej takie wyrośnięte, niż jakieś małe sadzonki.

kama

Postautor: kama » 23 lut 2023, 18:26

Ktoś wrzuci na forum jakieś zdjęcia? Jak to wygląda aktualnie? Ciekawi mnie ten deweloper, bo jak ma razie nie wybudował dużo w Krakowie, chyba tylko budynek przy ul. Świtezianki, który wyszedł bardzo dobrze. Jak tu wyglądają budynki, jak kontakt z deweloperem? Jakieś negocjacje cenowe wchodzą tu w grę?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”