Biurowiec przy Rondzie Matecznego w Krakowie od Sawig Invest

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
megi

Biurowiec przy Rondzie Matecznego w Krakowie od Sawig Invest

Postautor: megi » 19 lip 2017, 9:58

Myślałam, że ten budynek jest już na forum, ale chyba jednak nikt go nie dodał, chodzi o nowy biurowiec przy rondzie Matecznego, którego inwestorem jest firma Sawig Invest (zdaje się, że związana z jakimiś przedsiębiorcami z okolic Limanowej. Zbudowali go całkiem szybko na działkach, które w tej okolicy straszyły, stanowiąc dziki parking, więc w zasadzie dobrze, że to miejsce zostało zagospodarowane.

Obrazek

Z budową uporali się całkiem sprawnie, bowiem to była kwestia chyba kilkunastu miesięcy, a teraz już wprowadzają się do niego pierwsi najemcy - Rossmann i bank BNP Pariba - przez te firmy zostały wynajęte lokale usługowe na parterze. Budynek prezentuje się nieźle, jest niewielki, raczej kameralny dobrze wyglądają na nim te aluminiowe / stalowe wykończenia, nadają bryle lekkości.

Obrazek

Ktoś ma więcej informacji o tym nowym biurowcu przy rondzie matecznego i podzieli się nimi na forum? Okolica staje się pod tym względem coraz bardziej atrakcyjna, mniej więcej po drugiej stronie ulicy Wadowickiej powstaje inwestycja - biurowce Wadowicka 3 Buma, a przecież dalej przy tej ulicy jest też sporo tego rodzaju projektów. Jakie macie opinie o tym, opisanym tutaj, mnie się całkiem podoba :)

adi

Re: Biurowiec przy Rondzie Matecznego w Krakowie od Sawig Invest

Postautor: adi » 29 sie 2017, 21:48

Wygląda nieźle, dobrze komponuje się z zielenią, przydałoby się jej tam trochę więcej i do tego uporządkowanie tego terenu obok :) Ten plac też przydałoby się nieco ciekawiej urządzić, trochę na kształt jakiegoś nowego, niewielkiego placu miejskiego. Ale ładnie całkiem prezentuje się ten nowy biurowiec w Krakowie, mnie się podoba.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”