Według mnie wygląda bardzo ciekawie, ale trzeba lubić taki styl architektoniczny, bo nie każdemu pewnie przypadnie do gustu.
Wydaje mi się też, że lepiej by było, gdyby ostatnie piętro się nieco odróżniało od pozostałych.
Zabłocie Concept House od Grupa Arkada Kraków - opinie i forum inwestycji
-
Re: Zabłocie Concept House od Grupa Arkada Kraków - opinie i forum inwestycji
Według mnie budynek wyszedł znacznie, znacznie poniżej oczekiwań. Te okna, nawet z bliska, wyglądają na jakiej znacznie mniejsze niż standardowe, elewacja z bliska wygląda jakby budynek był obity tanim plastikiem, a mural, który chyba miał ratować ten budynek, wygląda trochę jak żart. Zabrakło im kasy na zaprojektowanie sensownego frontu budynku to go sobie namalowali.. Nie oceniam tu samego muralu, po prostu sam taki pomysł jest bardzo niskich lotów. Całość, na tle okolicznych klinkierowych budynków, wygląda tanio.
Mi się podoba elewacja, wygląda futurystycznie. Tylko największa wątpliwość jest właśnie czy to będzie bardzo łapało brud którego pełno od ruchliwej ulicy, czy może sam deszcz wystarczy do trzymania tego w miarę przyzwoitym stanie.
Mi mural się podoba ale ta rudera dolepiona do niego to kuriozum, powinni to albo wyremontować albo zburzyć i np postawić jakiś wąski budynek. Co do elewacji to kwestia gustu, na pewno jest ciekawie ale te przesuwane rolety nie przekonują mnie jeśli chodzi o względy funkcjonalne. Co do budowy to raczej jeszcze kilka miesięcy prac zostało.
-
Drodzy Panstwo, kupilam mieszkanie w tej inwestycji i szukam osob ktore zostaly oszukane i bardzo zle potraktowane przez tego dewelopera. Czy ktos z Panstwa ma moze jakis kontakt? pozdrawiam
-
krakowiankaa pisze:Drodzy Panstwo, kupilam mieszkanie w tej inwestycji i szukam osob ktore zostaly oszukane i bardzo zle potraktowane przez tego dewelopera. Czy ktos z Panstwa ma moze jakis kontakt? pozdrawiam
proszę napisać coś więcej. Zastanawiałam się dłuższą chwilę nad tą inwestycją, ale nie kupiłam. Co jest nie tak?
A ja pierwszy raz zobaczyłem ten budynek od tej strony, nie wiedziałem, że powstał na nim taki mural:

Wygląda nieźle, choć mogli wyremontować ten mały budynek, który przylega do inwestycji Zabłocie Concept House, bo ta dobudówka nie wygląda teraz najlepiej.
Ładnie też z ich strony, że zamaskowali jakimiś barierkami instalacje na dachu. Ciekawe jak się tam mieszka, może ktoś podzieli się doświadczeniem?

Wygląda nieźle, choć mogli wyremontować ten mały budynek, który przylega do inwestycji Zabłocie Concept House, bo ta dobudówka nie wygląda teraz najlepiej.
Ładnie też z ich strony, że zamaskowali jakimiś barierkami instalacje na dachu. Ciekawe jak się tam mieszka, może ktoś podzieli się doświadczeniem?
takanator pisze:Zabrakło im kasy na zaprojektowanie sensownego frontu budynku to go sobie namalowali.. Nie oceniam tu samego muralu, po prostu sam taki pomysł jest bardzo niskich lotów.
To chyba nie tak, że nie zaprojektowali tam nic lepszego. Po prostu to ściana boczna w zabudowie pierzejowej, więc musi być ślepa, bo do niej może zostać dobudowany kolejny budynek, co pewnie się kiedyś stanie.
Szkoda, że tam zostawiono te niskie budynki, niektóre ich elementy, to bardziej rudery przypominają, nie wiecie jaki czeka je los? Coś by tam pewnie jeszcze mogło powstać. Swoją drogą, to ciekawe, czy zdjęto z nich te reklamy, w ramach wprowadzania Uchwały Krajobrazowej w Krakowie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”