Ładowanie elektryków w garażu podziemnym bloku - Przybyszewskiego 64
Re: Ładowanie elektryków w garażu podziemnym bloku
Skąd informacja, że nie będzie się dało? Z tego co widzę jest zainteresowanie tematem.
Re: Ładowanie elektryków w garażu podziemnym bloku - Przybyszewskiego 64 Kraków
Udało się komuś rozwiązać sprawę ładowania samochodów elektrycznych w garażu podziemnym? Jest szansa na podłączenie takiej instalacji w garażu podziemnym, ktoś może kontaktował się w tej sprawie z zarządcą? Jak miałaby przebiegać taka procedura? Ile kosztuje założenie instalacji do ładowania samochodu elektrycznego w garażu bloku?
Re: Ładowanie elektryków w garażu podziemnym bloku
przybysz pisze:Udało się komuś rozwiązać sprawę ładowania samochodów elektrycznych w garażu podziemnym? Jest szansa na podłączenie takiej instalacji w garażu podziemnym, ktoś może kontaktował się w tej sprawie z zarządcą?
Ja próbowałem na wszelkie sposoby z Atalem, ale nie było opcji - trzeba taki wniosek przeprocesowac przez wspólnotę. Ogólnie rzecz biorąc jest to do zrobienia: podlicznik w rozdzielni el., doprowadzenie instalacji do miejsca parkingowego, stacja ładowania. Nie wiem tylko jak wyglądają kwestie przeciwpożarowe - czy nie będzie przypadkiem wymagany odbiór przez straż pożarną

EDIT: zacząć musisz od projektu instalacji elektrycznej, kosztuje około 1500 netto, z tym idziesz do wspólnoty, ta wydaje decyzje tak/nie, i jak jest tak to możesz robić. W teori brzmi spoko, w praktyce na pewno już tak łatwo nie jest.
Re: Ładowanie elektryków w garażu podziemnym bloku - Przybyszewskiego 64
jacke pisze:EDIT: zacząć musisz od projektu instalacji elektrycznej, kosztuje około 1500 netto, z tym idziesz do wspólnoty, ta wydaje decyzje tak/nie, i jak jest tak to możesz robić. W teori brzmi spoko, w praktyce na pewno już tak łatwo nie jest.
To sporo zachodu jest z czymś takim. Rozumiem, że wspólnota mieszkaniowa musi to przegłosować w uchwale, a nie jest to kwestia podjęcia decyzji przez zarządcę / zarząd wspólnoty? Jeśli tak, to zebranie więcej niż 50% głosów nie będzie łatwe. I pewnie nawet nie chodzi o niechęć ludzi, tylko ich złapać trzeba, żeby podpisali. Warto na pierwszym możliwym spotkaniu wspólnoty, bo wtedy może ich jeszcze być najwięcej.
Oczywiście jestem przeciw
Nie będzie mi jacke ciągał kabla po garażu i naciągał na prondu.
Po co to na co to komu??

Po co to na co to komu??

Adam01 pisze:Oczywiście jestem przeciw![]()
Po co to na co to komu??
Ładowarki służą do ładowania samochodów elektrycznych.
Które miejsce jest Twoje? Dopytuje żeby wiedzieć, gdzie nie prowadzić kabli.
izafel pisze:Adam01 pisze:Oczywiście jestem przeciw![]()
Po co to na co to komu??
Ładowarki służą do ładowania samochodów elektrycznych.
Które miejsce jest Twoje? Dopytuje żeby wiedzieć, gdzie nie prowadzić kabli.
Wez go zignoruj

jacke pisze:Wez go zignorujszkoda na niego zachodu
Myślisz, że inni będą płacić za twoje koszta

Ludzie

ZGŁASZAJCIE
Adam01 pisze:jacke pisze:Wez go zignorujszkoda na niego zachodu
Myślisz, że inni będą płacić za twoje kosztaNiedoczekanie
![]()
LudzieKolo chce instalować szemrane kable w garażu, żeby kogoś prund kopnął albo się zapaliło
ZGŁASZAJCIE
W takim przypadku montowany jest oddzielny licznik dla stacji ładowania. Jak kiedyś kupisz elektryka to jeszcze będziesz podkradać sąsiadowi z jego gniazdka.
Na AN było wspominane, że w 4 będzie takie coś wykonane - jest nawet miejsce przeznaczone do tego od początku. Stacja ma być na zasadzie prepaid chyba.
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”