Światłowód / doprowadzenie instalacji światłowodowej do mieszkań i wybór dostawcy - Przybyszewskiego 64
Światłowód / doprowadzenie instalacji światłowodowej do mieszkań i wybór dostawcy - Przybyszewskiego 64
Czy w blokach jest światłowód??? Jeśli nie to jak podlaczaliscie to jakiego dostawce wybieraliście?? Czy potrzebne jest wiercenie scian. Wynajmujący chcą światłowód a mieszkanie juz wykończone. Jak to obejść najlepiej
Re: Światłowód / doprowadzenie instalacji światłowodowej do mieszkań i wybór dostawcy - Przybyszewskiego 64
Od kilku lat jest nakaz montowania w budynkach wielorodzinnych instalacji światłowodowej, więc powinna być i w blokach przy ul. Przybyszewskiego. Teraz pewnie podepnie się pod to kilku operatorów, ale ja jeszcze nie wiem których. Może by podzwonić po kilku popularnych i dowiedzieć się, którzy oferują usługi na osiedlu. Warto też obserwować co wpada do skrzynek pocztowych, czy różne ulotki wieszane w blokach.
Re: Światłowód / doprowadzenie instalacji światłowodowej do mieszkań i wybór dostawcy - Przybyszewskiego 64
Ale w sensie ze pod mieszkanie jest doprowadzone , w pokojach w gniazdkach. Kogo się mogę zapytać zeby to sprawdzić??
Cześć, ja się zdecydowałem sie na domonet i od 3 miesięcy nie miałem żadnego problemu z nimi. Wziąłem opcję 1Gb bez zobowiązań. Pracujemy we 2kę zdalnie i nie mamy problem z rozłączaniem VPNów i przerywającymi callami, które nękały nas w intrenecie od UPC na poprzednim mieszkaniu. Z mojej strony mocno polecam
Dają router mikrotika, za co plus, zasięg bezproblemowo w całym mieszkaniu. Na minus fakt, ze router jest zamknięty i nie możemy pozmieniać mu ustawień, a zmiana haseł itp jest przez ich stronę internetowa. Ale płacę za niego 5PLN, wiec docelowo planuje używać go jako router, a AP postawić sobie na osobnym urządzeniu, więc teraz nie wziąłbym routera od nich.
Co do tematu doprowadzenia swiatlowodu do mieszkania - to jest specjalna skrzynka teletechniczna w ktorej schowalem konwerter swiatlowod->ethernet i z niej deweloper puscil kabel ethernet cat.5e do salonu, tam postawilem router i mam zasieg w calym mieszkaniu. Ja rozprowadzilem sobie jeszcze kable do kazdego pokoju i zrobilem gniazdka, ale nie bylo to konieczne bo wifi daje rade.
Jesli by sie Pan interesowal, to moze Pan skorzystac z oferty domonetu i skorzystac z promocji z Przyjaciolmi Lepiej. Jak cos, to podesle nr mojej umowy na priv.
Pozdrawiam!

Co do tematu doprowadzenia swiatlowodu do mieszkania - to jest specjalna skrzynka teletechniczna w ktorej schowalem konwerter swiatlowod->ethernet i z niej deweloper puscil kabel ethernet cat.5e do salonu, tam postawilem router i mam zasieg w calym mieszkaniu. Ja rozprowadzilem sobie jeszcze kable do kazdego pokoju i zrobilem gniazdka, ale nie bylo to konieczne bo wifi daje rade.
Jesli by sie Pan interesowal, to moze Pan skorzystac z oferty domonetu i skorzystac z promocji z Przyjaciolmi Lepiej. Jak cos, to podesle nr mojej umowy na priv.
Pozdrawiam!
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”