Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Bettyw1

Re: Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Postautor: Bettyw1 » 24 lut 2022, 21:08

iti pisze:No tą drogą wąską, która tam teraz prowadzi, to nie wyobrażam sobie możliwości codziennych dojazdów tam..

W którym miejscu ma tam powstać ten kolejny blok?

Stojąc na tej wąskiej dojazdowej po prawej od budowanego obecnie czyli mieszkania z ekspozycją zachodnią będą miały za oknami niedługo sąsiadów.
Bez wybudowania drogi dojazdowej do osiedla nie otrzymają PnU, ul. Woźniców nie spełnia minimalnych wymagań, stąd deweloper kombinuje z przekształceniem tymczasowej drogi technicznej w stałą. Co ciekawe, mapy google już ją pokazują jako przejezdną bo teren budowy jest otwarty i co sprytniejsi kierowcy tkwiacy w porannych korkach na Sołtysowskiej zaczęli tamtędy jeździć, żeby spbie skrocić drogę. To się spotkało z bardzo nieprzychylnymi reakcjami sąsiadów inwestycji i licznymi zgłoszeniami do googla. I jak sprawdzałam wczoraj, to pokazywana była nawet jako domyslna na wybranej trasie, dziś juz trzeba sobie intencjonalnie przesunąć suwak.
Nie wiem tylko, czy zgodnie z obowiązującym planem w ogole jest możliwe poprowadzenie stałej drogi tak, jak teraz jest zrobiona ta techniczna? Może jest na forum ktoś, kto kupił mieszkanie w inwestycji i może się podzielic, co mowi na ten temat deweloper?

Obrazek

Bettyw1

Re: Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Postautor: Bettyw1 » 06 kwie 2022, 22:25

Czy wie ktos jak sie skonczyla (albo na jaki jest etapie :?: ) sprawa z droga dojazdowa? Na stronie dewelopera sprzedane/zarezerwowane praktycznie te same mieszkania co na poczatku roku, termin zakonczenia prac to wciaz ma byc czerwiec, a na terenie pokazywanym na planie jako droga dojazdowa wciaz nic sie wciaz nie dzieje... :?: :idea:

zywiec15

Postautor: zywiec15 » 12 kwie 2022, 7:55

Bettyw1 pisze:Czy wie ktos jak sie skonczyla (albo na jaki jest etapie :?: ) sprawa z droga dojazdowa? Na stronie dewelopera sprzedane/zarezerwowane praktycznie te same mieszkania co na poczatku roku, termin zakonczenia prac to wciaz ma byc czerwiec, a na terenie pokazywanym na planie jako droga dojazdowa wciaz nic sie wciaz nie dzieje... :?: :idea:

Hej, też śledzę ta inwestycję i zauważyłam, że od początku roku nie tyle co zarezerwowane są te same mieszkania lecz nawet 3 wróciły do puli znów jako "dostępne" ... chyba nie dzieje się dobrze, skoro jest kwiecień a kwestia drogi dojazdowej jest wciąż niewiadoma ..

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 06 maja 2022, 21:49

zywiec15 pisze:
Bettyw1 pisze:Czy wie ktos jak sie skonczyla (albo na jaki jest etapie :?: ) sprawa z droga dojazdowa? Na stronie dewelopera sprzedane/zarezerwowane praktycznie te same mieszkania co na poczatku roku, termin zakonczenia prac to wciaz ma byc czerwiec, a na terenie pokazywanym na planie jako droga dojazdowa wciaz nic sie wciaz nie dzieje... :?: :idea:

Hej, też śledzę ta inwestycję i zauważyłam, że od początku roku nie tyle co zarezerwowane są te same mieszkania lecz nawet 3 wróciły do puli znów jako "dostępne" ... chyba nie dzieje się dobrze, skoro jest kwiecień a kwestia drogi dojazdowej jest wciąż niewiadoma ..

Z ciekawości sprawdziłam dziś informacje na stronie dewelopera i wygląda na to, że mieszkań sprzedanych jest wciąż tyko 18 plus kilka (tych samych co wczesniej) w rezerwacji. W okolicy od ostatniego spaceru miesiąc temu nie byłam więc nie wiem, czy cos się dzieje w temacie budowy drogi - ktos wie? Termin zakonczenia prac to teoretycznie koniec czerwca, ale jeśli się nie dogadali i nie zaczęli jej budowac, to słabo widzę pozwolenie na uzytkowanie we wrześniu :| Może ktoś z forum był ostatnio w kontakcie z deweloperem i ma jakieś informacje :?:

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 30 lip 2022, 21:41

Czy jest może na forum ktoś, kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Albo się nia ostatnio interesował?
Wg strony sprzedane 24 mieszkania z 75 więc dużo się od maja nie zmieniło :? Na stronie informacja taka jak wczesniej czyli:
Zakończenie prac budowlanych: 30.06. 2022 r.
Pozwolenie na użytkowanie: do 30.09.2022 r.
Czy to oznacza, że blok jest skończony? Zdjęcia z budowy chyba nie sa jakoś często aktualizowane :? No i co z drogą? Od strony Centralnej w części pokazywanej na wizualizacjach i mapkach nie widać żadnych prac. Jaki ma być w końcu dojazd do bloku? Tą drogę techniczną kawał dalej z wyjazdem na Sołtysowską przerobia na dojazdową? Jest szansa, że PnU będzie o czasie?

luc

Postautor: luc » 01 sie 2022, 9:35

A kiedy tam mają wystartować odbiory mieszkań od dewelopera? Bo ten budynek, to już chyba gotowy jest. Budują już tam II etap? I jak z tą drogą alternatywną dla ulicy Woźniców, udało się tam tą drogę jakoś wybudować?

mkc1

Postautor: mkc1 » 01 sie 2022, 10:41

Byłem ostatnio na rowerze tam popatzreć. Drogi nadal nie widać wzdłuż muzeum.
Jadąc ul. Woźniców, tuż przed największym zwężeniem przy ostatnim domu widać że jest droga prowadzona z terenu osiedla właśniue w kierunku, tej wąskiej drogi.

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 01 sie 2022, 20:52

mkc1 pisze:Byłem ostatnio na rowerze tam popatzreć. Drogi nadal nie widać wzdłuż muzeum.
Jadąc ul. Woźniców, tuż przed największym zwężeniem przy ostatnim domu widać że jest droga prowadzona z terenu osiedla właśniue w kierunku, tej wąskiej drogi.

Ale to chyba nie może być ostateczna droga dojazdowa? Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby ktoś wydał PnU w takim wypadku :?: A czy prace budowlane faktycznie sie już zakończyły i blok i teren faktycznie są już skończone?

ttomasb

Postautor: ttomasb » 02 sie 2022, 9:22

W kwestii drogi to jest ona zaznaczona na mapie:
miip.geomalopolska.pl/mapa/kr_plany_zagospodarowania.html

Oraz na mapie inwestycji ZDMK (nie jako sama inwestycja ale coś tam jest):
mapy.zdmk.krakow.pl

drhn

Postautor: drhn » 03 sie 2022, 7:47

17 lipca na stronie BIP Krakowa pojawiło się obwieszczenie o "wszczęciu postępowania administracyjnego o wydanie decyzji o zezwolenie na realizację inwestycji drogowej" ZRiD. Chyba idą tą sama drogą co inwestor przy budowie ronda na Sołtysowskiej. Przypuszczam, że miastu jest na rekę, żeby zrobić tą drogę bo od razu połączą sobie ją z planowanym Parkiem Woźniców. Czytałam, że mieszkańcy narzekają na brak infrastruktury dojazdowej do Parku, który ma powstać.
Co nie zmienia faktu, że na ZRiD czeka się pewnie z 2-3 miesiace (może nawet dłużej) i droga nie powstanie tak, aby deweloper wywiązał się z deklarowanych terminów. Prawdopodobnie do tego czasu będzie organizował tymczasowy dojazd, tylko czy wtedy uzyska pozwolenie na użytkowanie. .tym bardziej, że słyszałam, że pod drogą ma iść jakieś przyłącze mediów (chyba kanalizacja), ale nie jestem pewna.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”