W takim razie sprawa z drogą pewnie jeszcze potrwa, nawet jeśli ZRID pójdzie bez problemów większych, to te procedury jednak trwają. Na plus to, że jednak zwykle te postępowania znajdują swój finał i na podstawie takich postępowań te inwestycje są faktycznie budowane.
Ta ulica, to będzie część planowanego przedłużenia ulicy Tomickiego? Tak mi się wydaje.
Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji
Re: Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji
Może ktoś zrozumie z tego coś więcej niż ja.

Re: Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji
Jesli realizacja inwestycji drogowej ma wystapic nie pozniej niz w dniu wystapienia o PnU inwestycji niedrogowej (czyli budynku mieszkaniowego w tym wypadku), a do tej pory nie zostal nawet zlozony harmonogram robót, a w Wydziale Architekruty i Urbanistyki dopiero toczą się uzgodnienia, to potrwa dużo dłużej niż 2-3 miesiące. Szczegolnie, że wg mapy ZDMK nie toczą się tam w tej chwili żadne prace, a z geoprtalu wynika, ze przebieg drogi będzie inny, niz prezentowany na stronie dewelopera. Obstawiam, ze przed zima nie zdaza
A wszystkie aktualne informacje (w tym o ewentualnych roszczeniach/zaskarzeniach) ma Wydzial Architektury. Ciekawe, co mowi deweloper klientom ktorzy kupili mieszkania 

Dodam tylko, że pismo jest z końca maja.
ttomasb pisze:Dodam tylko, że pismo jest z końca maja.
A to szybko odpowiedzieli, biorąc pod uwage, że podaja jako datę wpływu 17 maja. Jestem pozytywnie zaskoczona

Ale tym bardziej niepokoi fakt, że wygląda, jakby od tego czasu nic się w temacie nie zadziało

Zdjecia z 05.08.2022

ttomasb pisze:Zdjecia z 05.08.2022
Dzięki. No to nie wygląda jakby dotrzymali terminów ze strony czyli
Zakończenie prac budowlanych: 30.06. 2022 r.
Pozwolenie na użytkowanie: do 30.09.2022 r.
Mieszkań sprzedanych (wg strony) wciąż tyle, co w lipcu, budowa drogi się chyba nie rozpoczęła...ciekawa jestem, jak to się skonczy i kiedy ten blok faktycznie zostanie oddany do uzytku

Jest zezwolenie na realizację drogi:
bip.krakow.pl/?news_id=156026
bip.krakow.pl/?news_id=156026
Czy zaczęli jej budowę? Czy wiadomo, o ile opóźni się oddanie mieszkań?
Bettyw1 pisze:Czy zaczęli jej budowę? Czy wiadomo, o ile opóźni się oddanie mieszkań?
Jeśli chodzi o drogę to nic się z tym nie dzieje. Przejeżdzałam tamtędy w ubiegłym tygodniu i ciekawości podjechałam, ale nie zaczęli jej nadal...
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”