Klub Studio w Krakowie - remont i przebudowa - opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
slawek

Klub Studio w Krakowie - remont i przebudowa - opinie na forum

Postautor: slawek » 09 sie 2017, 0:22

Pewnie wiele osób dobrze zna Klub Studio w Krakowie, bowiem odbywało się tam sporo koncertów i innych wydarzeń :) Władze Akademii Górniczo-Hutniczej postanowiły klub przebudować i wyremontować, a prace chyba wkrótce będą dobiegały końca i coraz więcej można zobaczyć, jak to będzie wyglądało finalnie.

Obrazek

Widać, że elewacja mocno się tu zmieni, został tu zastosowany specjalny gatunek stali, która pokrywa się rdzawą patyną, podobnie chyba będzie prezentowała się nowa Hala Stulecia Cracowii, w takim stylu została też postawiona Cricoteka :) Ciekawe jak to się będzie sprawdzało w perspektywie kilkunastu - kilkudziesięciu lat, mam nadzieję, że równie dobrze.

Obrazek

Jeśli chodzi o sam Klub Studio, to zdaje się, że już w październiku mają się tam zacząć znów odbywać koncerty :) Ciekawe, jak to będzie wyglądało w środku także, mam nadzieje, że też akustykę poprawią w porównaniu do tego, co było kiedyś.

Obrazek

iti

Re: Klub Studio w Krakowie - remont i przebudowa - opinie na forum

Postautor: iti » 09 sie 2017, 9:18

Wygląda ciekawie, no i budzi sporo dobrych wspomnień, te wszystkie koncerty, kabarety, studencki bar i wszystko wokół tego :) Mam nadzieje, że trochę klimatu starego studio, jednak zostanie jeszcze. Dużo Akademia Górniczo - Hutnicza w Krakowie inwestuje ostatnio w swoje nieruchomości, dodam tu jeszcze, że poza tym, że wkrótce rusza budowa, której efektem będzie nowy Wydział Fizyki i Informatyki Stosowanej AGH, rozpoczął się już remont tego wysokiego budynku przy Reymonta (chyba odlewnictwo to jest). Dobrze, że inwestują w zaplecze, oby wyszło to ładniej, niż niektóre kawałki nowego Kampusu UJ :)

megi

Re: Klub Studio w Krakowie - remont i przebudowa - opinie na forum

Postautor: megi » 26 wrz 2017, 1:35

Zdaje się, że Klub Studio w nowej odsłonie jest już niemal gotowy i niedługo będziemy się mogli cieszyć imprezami muzycznymi i innymi w nim :)

Obrazek

Co prawda wokół budynku jest znacznie więcej drzew i nie ma tyle przestrzeni, ale z zielenią wygląda to wszystko chyba nawet ładniej. No i ciekawi mnie też to, co zmieniło się w środku, oby było lepiej, ale pewnie nie po to się remontuje, żeby było gorzej ;)

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”