Hynka III Kraków od Dasta Ivnest (Czyżyny) - opinie na forum
Re: Hynka III Kraków od Dasta Ivnest (Czyżyny) - opinie na forum
Były w sprzedaży, ale powiedzieli, że tylko dla ich poprzednich klientów czy jakiejś bazy, którą mieli. Tak mówili jak dzwoniłem
mop pisze:Były w sprzedaży, ale powiedzieli, że tylko dla ich poprzednich klientów czy jakiejś bazy, którą mieli. Tak mówili jak dzwoniłem
Klienci z bazy kupili rok temu po 9500, a teraz wystawiają 24% drożej.Podobno już zarezerwowane.
- Załączniki
-
- Hynka.jpg (75.56 KiB) Przejrzano 6121 razy
zyneon pisze:mop pisze:Były w sprzedaży, ale powiedzieli, że tylko dla ich poprzednich klientów czy jakiejś bazy, którą mieli. Tak mówili jak dzwoniłem
Klienci z bazy kupili rok temu po 9500, a teraz wystawiają 24% drożej.Podobno już zarezerwowane.
I to też mnie wtedy zastanawiało - czemu dew nie prowadził sprzedaży otwartej po wyższych cenach tylko wybranym, którzy teraz zarobią zamiast nich. Bo już wtedy było ssanie na ten blok, więc mogli trochę pewnie drożej sprzedać.
Nieźle, że już nawet te z flipa są zarezerwowane, gdy sytuacja jest jaka jest. Jednak lokalizacja dobra
mop pisze:Nieźle, że już nawet te z flipa są zarezerwowane, gdy sytuacja jest jaka jest. Jednak lokalizacja dobra
Póki co ogłoszenie nadal wisi. Tymczasem pojawiło się kolejne za 12,5k
Budynek stoi, chyba jeszcze trochę elewacji zostało do skończenia, ale z grubsza, to pewnie tak to będzie wyglądało.

Przynajmniej w takim to było stanie, jak byłem na spacerze tak z kilkanaście dni temu.

Ciekawe czy dużo tych mieszkań wypłynie na rynek z ofertą sprzedaży. Ale sporo pewnie pójdzie na wynajem, nie wiem czy to dobrze dla mieszkańców, którzy mają zamiar osiedlić się tam na stałe. Niestety wynajmujący zwykle mniej dbają o budynek i relacje z sąsiadami, niż właściciele.

Przynajmniej w takim to było stanie, jak byłem na spacerze tak z kilkanaście dni temu.

Ciekawe czy dużo tych mieszkań wypłynie na rynek z ofertą sprzedaży. Ale sporo pewnie pójdzie na wynajem, nie wiem czy to dobrze dla mieszkańców, którzy mają zamiar osiedlić się tam na stałe. Niestety wynajmujący zwykle mniej dbają o budynek i relacje z sąsiadami, niż właściciele.
Też mnie ciekawi tu, ile z tych mieszkań pójdzie na wynajem, a w ilu osiedlą się właściciele. A blok był chyba inwestycyjnie sprzedawany.
W każdym razie jest coraz bliżej do zakończenia budowy.
Ciekawe co się znajdzie po wschodniej stronie tego bloku, bo tam działka spora jest jeszcze niezabudowana, a zdaje się, że w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego zapisano ją pod zabudowę wielorodzinną. Ciekawe kiedy i kto się za nią zabierze.
W każdym razie jest coraz bliżej do zakończenia budowy.
Ciekawe co się znajdzie po wschodniej stronie tego bloku, bo tam działka spora jest jeszcze niezabudowana, a zdaje się, że w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego zapisano ją pod zabudowę wielorodzinną. Ciekawe kiedy i kto się za nią zabierze.
Co do tej działki od wschodniej strony, to faktycznie w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego dla tej okolicy, przeznaczona jest pod zabudowę mieszkaniową. Co prawda nie wiem, jak z dojazdem do niej, ale pewnie ktoś wprawny znajdzie na to sposób.

Sam budynek wygląda na gotowy, choć jeszcze na pewno zostało trochę prac przy zagospodarowaniu terenu wokół, no i nie wiadomo, jak z pracami w środku, ale prace w mieszkaniach można robić nawet przy gorszej pogodzie.

Budynek niezły, ale jednak dosyć gęsto Dasta upchała tam to osiedle, szkoda, że nie znalazło się tam miejsce na urządzenie jakiegoś kawałka wspólnej przestrzeni na fajnym poziomie. No chyba, że to dopiero znajdzie się w ostatnim etapie?

Sam budynek wygląda na gotowy, choć jeszcze na pewno zostało trochę prac przy zagospodarowaniu terenu wokół, no i nie wiadomo, jak z pracami w środku, ale prace w mieszkaniach można robić nawet przy gorszej pogodzie.

Budynek niezły, ale jednak dosyć gęsto Dasta upchała tam to osiedle, szkoda, że nie znalazło się tam miejsce na urządzenie jakiegoś kawałka wspólnej przestrzeni na fajnym poziomie. No chyba, że to dopiero znajdzie się w ostatnim etapie?
Wiecie może czy ruszyły już odbiory nowych mieszkań od dewelopera Dasta w tym budynku przy Hynka? Bo chyba były zaplanowane na listopad / grudzień. A zniknęło też już ogrodzenie wokół bloku, więc chyba coraz bliżej do tego, o ile już się nie zaczęło.
Jak jakoś wykonania mieszkań, w dobry standardzie to zbudowali czy jest dużo do poprawki?
Jak jakoś wykonania mieszkań, w dobry standardzie to zbudowali czy jest dużo do poprawki?
Wygląda na to, że Dasta skończyła budować ten etap swojego osiedla, chyba już ostatni.

Ogrodzenie budowlane jest zdjęte, pewnie ruszyły odbiory, nie wiedziałem, że na teraz są zaplanowane, ale pewnie jest tak, jak w poście powyżej.

To co mi się nie podoba, to te schody, bez podjazdu, można to było nieco lepiej zaplanować, tak mi się wydaje.

Ogrodzenie budowlane jest zdjęte, pewnie ruszyły odbiory, nie wiedziałem, że na teraz są zaplanowane, ale pewnie jest tak, jak w poście powyżej.

To co mi się nie podoba, to te schody, bez podjazdu, można to było nieco lepiej zaplanować, tak mi się wydaje.
Bardzo fajne osiedle, odcięte od ruchu ulicznego. Bloki nowoczesne, sporo lokali usługowych. Okolica również na plus. Ciekawe czy stara płyta lotniska zostanie kiedyś zagospodarowana przez miasto. Jakiś skwer, drzewka, ławeczki. Z drugiej strony lepiej żeby płyta stała pusta niż żeby postawili tam kolejne bloki.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”