Dodawanie balkonów na starych blokach z wielkiej płyty / jak dobudować balkon w starym bloku

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
iti

Dodawanie balkonów na starych blokach z wielkiej płyty / jak dobudować balkon w starym bloku

Postautor: iti » 11 cze 2021, 0:24

Rak pisze:Jakie inne opcje mamy na polepszenie komfortu i wrażeń estetycznych podczas czasu spędzanego w Wielkiej i oby żywotnej płycie?

Widziałem ostatnio, że w Tarnowie doklejają balkony do starych bloków, ale widzę, że i w Krakowie tak robią.

Bolączką starych bloków, tych 4-piętrowych, jest brak wind i wiele osób, zwłaszcza starszych, chciałoby ich dorobienia. Ale nie spotkałem się z czymś takim. Zwłaszcza, że taka winda musiałaby być na kilka mieszkań.

bon

Re: Dodawanie balkonów na starych blokach z wielkiej płyty / jak dobudować balkon w starym bloku

Postautor: bon » 27 maja 2022, 11:23

iti pisze:
Rak pisze:Jakie inne opcje mamy na polepszenie komfortu i wrażeń estetycznych podczas czasu spędzanego w Wielkiej i oby żywotnej płycie?

Widziałem ostatnio, że w Tarnowie doklejają balkony do starych bloków, ale widzę, że i w Krakowie tak robią.

Bolączką starych bloków, tych 4-piętrowych, jest brak wind i wiele osób, zwłaszcza starszych, chciałoby ich dorobienia. Ale nie spotkałem się z czymś takim. Zwłaszcza, że taka winda musiałaby być na kilka mieszkań.

W Krakowie chyba też ruszył taki projekt, bierze się na to spory kredyt, który spłaca się po 100 zł w opłacie za mieszkanie chyba przez 10 lat. No ale dorobienie balkonu do mieszkania bez balkonu jest jednak możliwe. Czekam jeszcze na to, aż ktoś wymyśli, jak w 4-piętrowych blokach zrobić windy :)

kama

Re: Dodawanie balkonów w starych blokach z wielkiej płyty / jak dobudować balkon w starym bloku

Postautor: kama » 07 lis 2022, 13:08

Na pewno mieszkanie z balkonem jest bardziej funkcjonalne niż takie, które jest go pozbawione, więc wydaje się, że jest to raczej inwestycja, która ma potencjał do tego, żeby się zwrócić. Na pewno można ten koszt odbić przy ewentualnej sprzedaży mieszkania. Na pewno lepiej się też mieszka, jak można coś wysuszyć na balkonie, wystawić kwiatki na deszcz itp. Ktoś może korzysta z takiego dorobionego balkonu i podzieli się informacja, czy jest zadowolony?

Hextor

Re: Dodawanie balkonów na starych blokach z wielkiej płyty / jak dobudować balkon w starym bloku

Postautor: Hextor » 07 lis 2022, 18:08

Jak się taki balkon nie urwie to jest git.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”