Apartamenty Gałczyńskiego Kraków od Toplokum - opinie na forum
Re: Apartamenty Gałczyńskiego Kraków od Toplokum - opinie na forum
Dokładniej to ta brama wjazdowa jest na przedłużeniu ul. Narciarskiej, przebiegającej wzdłuż działki, na której mają stanąć Apartamenty Gałczyńskiego. To przedłużenie, to chyna ul. Jastruna. Zresztą, kto będzie chciał sprawdzić, to sam się przejdzie, obejrzy bramę i popyta mieszkańców.
Widziałem właśnie na żywo działkę, do parku AWF fontanna lub z 2 strony gdzie jest staw google pokazuje ok 1.5 km 18 minut jeszcze jak złapie czerwone to pewnie dłużej, obok działki blisko jest dom on będzie podchodził pod sam blok ? Ciekawe czy w domu mieszka ten co sprzedał działkę
Znalazłem na ich stronie wizualizację tego, jak nowy budynek ma wyglądać, coś takiego ma zamiar wybudować przy ulicy Gałczyńskiego w Krakowie deweloper Toplokum. Taki bloczek segmentowy ma tam powstać, z balkonami od strony ulicy. Tam zdaje się, ma być sporo mieszkań 2-poziomowych, ale patrząc na wysokość, to pewnie nie będzie tam wind.

Wizualizacja: deweloper Toplokum
Ciekawostka z tymi panelami fotowoltaicznymi na dachach, to ciekawe rozwiązanie, ciekawe czy deweloper ma to dawać w cenie, ale wygląda to całkiem przyzwoicie. Ciekawe, jakie mogłoby to dać oszczędności mieszkańcom. Chyba mają tez montować ogrzewanie podłogowe oraz pompy ciepła. Te pompy ciepła w mieszkaniach mnie zastanawiają, czyżby to znaczyło, że nie ma tam ogrzewania z MPEC? Patrząc na to, że elektrociepłownia w Łęgu znajduje się całkiem blisko, to jest to raczej słabe rozwiązanie. Chyba jakiś wspólny ogród ma być dla mieszkańców tego budynku.
Co myślicie o takiej zabudowie i tej okolicy? Może się tam dobrze mieszkać? Ruszyły tam już jakieś prace, czy nadal wygląda to tak, jak na tych zdjęciach, które powyżej wrzucałem?

Wizualizacja: deweloper Toplokum
Ciekawostka z tymi panelami fotowoltaicznymi na dachach, to ciekawe rozwiązanie, ciekawe czy deweloper ma to dawać w cenie, ale wygląda to całkiem przyzwoicie. Ciekawe, jakie mogłoby to dać oszczędności mieszkańcom. Chyba mają tez montować ogrzewanie podłogowe oraz pompy ciepła. Te pompy ciepła w mieszkaniach mnie zastanawiają, czyżby to znaczyło, że nie ma tam ogrzewania z MPEC? Patrząc na to, że elektrociepłownia w Łęgu znajduje się całkiem blisko, to jest to raczej słabe rozwiązanie. Chyba jakiś wspólny ogród ma być dla mieszkańców tego budynku.
Co myślicie o takiej zabudowie i tej okolicy? Może się tam dobrze mieszkać? Ruszyły tam już jakieś prace, czy nadal wygląda to tak, jak na tych zdjęciach, które powyżej wrzucałem?
apartamentygalczynskiego.pl
ramboo pisze:Info od dewelopera. Można zadzwonić i sprzedawca wyśle ofertę na maila.
Tak, te mieszkania są dwupoziomowe.
Mniejsze mieszkanie co ciekawe tańsze za m2:
M2 - Pietro II - 67,64 m2- Cena za m2 mieszkanie - 14 950,00 zł/m2 - Wartość mieszkania - 1 011 218,00 zł
Ceny już zawierają w sobie garaż - i tutaj jest prawdziwy garaż, nie miejsce postojowe w hali.
Deweloper poszedł "z trendem" i teraz sobie życzy za to samo mieszkanie 18 500 zl/m2

Ceny tam trzymają się nieźle, na tyle dobrze, że chyba jedna rezerwacja jest. Na stronie jest informacja, że PRESTIŻ I KOMFORT, zakładam, że w pierwszym przypadku, czyli ten prestiż to chodzi o tą stacje benzynową / albo autogazu, która stoi przy narciarskiej i te parkingi różne, bo to chyba dalej tak wygląda, prawda? A komfort, to pewnie to 2 piętro bez windy.
-
Czy ta inwestycja ma wogóle ruszyć? Teren ogrodzony a trawska wyższe niż ogrodzenie.
-
Cześć,
Czy ktoś zgłębiał temat tej fotowoltaiki i pomp ciepła? Mi jedynie udało się dowiedzieć, ze każe mieszkanie będzie miało swoją pompę ciepła do ogrzewania i swoją instalację fotowoltaiczną.
Czy ktoś znający się na temacie, może się wypowiedzieć czy takie rozwiązanie jest tańsze w eksploatacji niż ciepło systemowe lub ogrzewanie gazowe jakie np. zastosował deweloper na Dolnomłyńskiej Loft? Jak w perspektywie dłuższego użytkowania i ewentualnych serwisów lub napraw/wymiany?
Czy ktoś zgłębiał temat tej fotowoltaiki i pomp ciepła? Mi jedynie udało się dowiedzieć, ze każe mieszkanie będzie miało swoją pompę ciepła do ogrzewania i swoją instalację fotowoltaiczną.
Czy ktoś znający się na temacie, może się wypowiedzieć czy takie rozwiązanie jest tańsze w eksploatacji niż ciepło systemowe lub ogrzewanie gazowe jakie np. zastosował deweloper na Dolnomłyńskiej Loft? Jak w perspektywie dłuższego użytkowania i ewentualnych serwisów lub napraw/wymiany?
Kiedy oni mają się zabierać za tą budowę? Bo ogłosili to już dosyć dawno, tymczasem na działce nic się nie dzieje.

Jaki tam jest harmonogram budowy?

Jaki tam jest harmonogram budowy?
Ale patrząc na to, że jakiś pod koniec ubiegłego roku to ogłaszali, to powinien już stać stan surowy przynajmniej, jeśli nie więcej.

No chyba, że czkają na wzrost cen dodatkowy ; ) Jak w ogóle obecnie się tam ceny kształtują?

No chyba, że czkają na wzrost cen dodatkowy ; ) Jak w ogóle obecnie się tam ceny kształtują?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”