Lofty Lubelska Kraków od Real Buczek forum i opinie - industrialne mieszkania

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Re: Lofty Lubelska Kraków od Real Buczek forum i opinie - industrialne mieszkania

Postautor: iti » 04 lut 2016, 22:46

To widzę, że poszukiwania idą pełną parą :) Ciekawe jak poszły kolejne spotkania z agentami nieruchomości i czy zdecydowałeś się na kupno jakiegoś mieszkania... Jeśli kupujesz mieszkanie na wynajem, to chyba dobrze byłoby jednak wybrać takie z balkonem, pewnie garaż by się też przydał. A kotłownie osiedlowe czy piecyki dwufunkcyjne, to jednak znacznie gorsze rozwiązanie niż ciepło z MPEC, generalnie prawie zawsze wychodzi to drożej...

Za to sama okolica jest chyba całkiem niezła jeśli chodzi o wynajem, dlaczego tak uważam :?: To już strefa, w której mieszkają ludzie pracujący w biurowcach Quarto przy Dobrego Pasterza, biurowcach Comarchu, a ciągle powstaje ich więcej, bo w budowie jest już na przykład też biurowiec Astris Kraków niedaleko Ronda Barei. Z tego co kojarzę, to ceny wynajmu w tych okolicach są naprawdę dosyć wysokie, a dostępność zwłaszcza nowych mieszkań nie jest aż tak duża :) Pod tym kątem ten wybór może nie być taki zły :idea:

JammRolls

Re: Lofty Lubelska Kraków od Real Buczek forum i opinie - industrialne mieszkania

Postautor: JammRolls » 07 lut 2016, 22:57

No to stalo sie. Jestem juz po zakupie - trzy pokojowe mieszkanie w trzynastopietrowcu na Powstancow. 53 metry z duzym balkonem i widokiem na Tatry przy dobrej pogodzie. W portfelu zostalo mi jeszcze 130 tys. wiec za rok mam nadzieje zapolowac na kawalerke z rynku pierwotnego. Z Marcholta zrezygnowalem z powodow energooszczednych - mieszkania zaraz nad garazami - zostalem w pore ostrzezony jakie w praktyce to koszty.

Pozdrowionka

iti

Postautor: iti » 08 lut 2016, 23:47

W takim razie gratuluję tego, że udało Ci się wreszcie dopiąć transakcję... Faktycznie jeśli chodzi o mieszkanie na wynajem, to nie wiem czy Lofty Lubelska w Krakowie byłyby tu najlepszym wyborem. I mieszkanie na Powstańców z widokiem na Tatry :?: Sam bym chętnie w takim pomieszkał, rozumiem, że skoro na tatry, to wystawa okien jest południowa :D

Gdybyś znalazł jakąś ciekawą nową inwestycję, to wrzucaj na forum w takim razie :) Tymczasem powodzenia z nowym mieszkaniem, oby szybko i korzystanie udało się je wynająć :) Pozdrawiam

JammRolls

Postautor: JammRolls » 11 lut 2016, 18:50

Mieszkanko ma okna na obie strony swiata :) - wiec z jednej strony widac Tatry, a zdrugiej zachody slonca. Jesli chodzi o wynajem to od 1 marca zacznie na siebie zarabiac - o ile nie zapesze.
Teraz szukam kolejnego do 200 tys. Myslalem o Orzechowym domu i Ogrodach Zabinca.

Pozdrawiam i zycze powodzenia z poszukiwaniami.

iti

Postautor: iti » 12 lut 2016, 0:40

No to super, że świetnie poszło i już nawet szukasz kolejnego, ale jak to mówią... kto bogatemu zabroni :?: ;) Jakbyś znalazł jakąś nową ciekawą inwestycję mieszkaniową w Krakowie, to załóż nowy temat na forum :) A może jeśli dowiesz się czegoś o tych już na forum wspomnianych, to też napisz w odpowiednim miejscu co myślisz :!: Ja jakoś nie mogę się jeszcze zdecydować, a Ty z tego co wnioskuję, znalazłeś coś na górce z wystawą południowo-zachodnią. Jeśli to w okolicach osiedla Oświecenia, to chyba jedna z najlepszych opcji w Krakowie :idea:

JammRolls

Postautor: JammRolls » 14 lut 2016, 11:50

Zobacze jak tam lofty w marcu - jak beda gotowe i na dobrym poziomie, to moze za 200 tysi wezme malenstwo pod jakiegos korpobota. Mieszkanko z widokiem jest na Powstancow, nie tak daleko od Oswiecenia.
Co do nowych inwestycji, to znalazlem Osiedle Sosnowiecka - na razie nie ma jednak zadnych wpisow na forum. Jak chcesz zakladac temat to smialo - ciekaw jestem co i jak, a nie czuje sie na silach do tworzenia nowych tematow.

Pozdrowionka
jr

iti

Postautor: iti » 25 lut 2016, 22:46

Jest już temat o Sosnowieckiej na forum, choć jak dla mnie te okolice są jednak trochę kiepsko wyposażone w komunikację publiczną ;)

A jeśli chodzi o Lofty Lubelska w Krakowie, to ciekawi mnie jak to wszystko im idzie, nie było mnie trochę czasu w tej okolicy, a chętnie bym zobaczył, jak idzie robota... Bardzo mnie ciekawi, jak to wyjdzie finalnie, tym bardziej, że to chyba pierwszy tego rodzaju projekt tej firmy, a zmierzenie się ze starymi halami fabrycznymi, to chyba jednak niemałe wyzwanie ;) Gdybyś to oglądał, to daj znać, jak wrażenia i jak prezentują się tam te nowe mieszkania :!:

embrej

Postautor: embrej » 11 kwie 2016, 10:41

W srode ide ogladac te lofty. Czy to zeczywiscie warte 9.5k za metr ?
Chcialbym to tak pod wynajem ale nie wiem czy to warte

Prosze o pomoc mam 200-250k na mieszkanie do 35m Gdzie najlepiej pod wynajeem.

Ja taki laik jestem. Dostalem spadek wiec nie chce stracic.

Prosze o pomoc.

kama

Postautor: kama » 11 kwie 2016, 19:35

Cześć @embrej, daj znać, jeśli już obejrzysz tam mieszkanie i opisz swoje wrażenia, a najlepiej, to jeszcze powrzucaj jakieś zdjęcia, bo chętnie bym zobaczyła jak to się prezentuje teraz, sama jestem bardzo ciekawa inwestycji Lofty Lubelska, choć moim zdaniem ma ona trochę minusów. Wiele mieszkań nie ma balkonów, łazienki są strasznie małe, a do tego jeszcze drogo sobie za to wszystko liczą dosyć ;) Pojawił się na forum temat o tym, gdzie w Krakowie kupić mieszkanie na inwestycję, może tam rozwinie się jakaś ciekawa dyskusja na forum w tej sprawie.

I ja mam wrażenie, że jak pod inwestycję, to jednak strasznie te mieszkania są drogie, a w okolicy można znaleźć sporo ciekawszych projektów deweloperskich, choćby 5 Dzielnica Kraków LC Corp - sporo mniej trzeba tam dać za metr kwadratowy, albo na przykład stawiane niemal po sąsiedzku mieszkania Murapol Poznańska forum tej inwestycji też tu jest :) Ale w innych częściach miasta też sporo buduje się ciekawych rzeczy, choćby w Czyżynach albo w okolicach Kapelanki :idea:

artemia

Postautor: artemia » 29 cze 2016, 13:58

Czy ktos kupil mieszkanie w tej inwestycji i podpisal juz umowe u notariusza? Bo rzadaja ponoc zaplaty 2% podatku a inwestycja to ewidentnie rynek pierwotny, wczesniej mieszkania tutaj nie istnialy, zreszta deweloper wczesniej nie informowal o takiej oplacie, a skoro kupuje sie od dewelopera to powino byc zwolnienie z tych 2%, o ile ja sie orientuje..

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”