Macie na oku jakieś ciekawe inwestycje bliźniaków/szeregówek w Krakowie i okolicach? Obecnie jedyne co mnie przekonuje w pewnym stopniu to Aleja Dębowa od Wisdomic. Byłem na miejscu i okolica wydaje się spokojna no i nienajgorszy dojazd do centrum.
Ewentualnie czy wiecie o jakichś inwestycjach planowanych w najbliższym czasie?
Bliźniak / szeregówka Kraków / gdzie bliźniaki i szeregówki w Krakowie
-
Re: Bliźniak / szeregówka Kraków / gdzie bliźniaki i szeregówki w Krakowie
Ja to nawet nie patrze bo to zbędne schody i bieganie po schodach zamiast wszystko na jednym poziomie, mieszkanie na parterze, nie przepadam jak mi ludzie z ulicy przez okno zaglądają, na poddaszu skosy, a no i ogródek jak w bloku, a lokalizacja jakiś koniec świata. A jakbym juz mial cos polecać to Tetnowski Drożdżownia tam maja jakies bliźniaki chyba czy segmenty w ok cenach tak z 800k
pozdro pisze:Ja to nawet nie patrze bo to zbędne schody i bieganie po schodach zamiast wszystko na jednym poziomie
To jest subiektywne. Dla mnie osobiście dwa poziomy właśnie są plusem, a nie minusem. Dlaczego? Ja lubię w weekend z rana odespać, a z dziećmi wiadomo jak to jest i mój mąż też jest skowronkiem. Tak więc jak dzieci z mężem od 7 urzędują na parterze, a ja śpię na górze w sypialni to mam o wiele spokojniej niż jakby mi non stop biegali pod drzwiami.
W moim rodzinnym domu mieliśmy jeden poziom i w dodatku układ przechodni więc chodzenie z jednego końca (mój pokój) na drugi koniec (łazienka) było upierdliwe. Ostatnie 10 lat mieszkaliśmy w bloku na 47m i teraz od lipca mieszkamy na dwóch poziomach i schody nie są dla mnie żadnym minusem ani uprzykrzaniem życia, a nie będąc przyzwyczajoną przez ponad 30 lat mogłabym narzekać.
Ja jednak wolę mieć większe mieszkanie dwupoziomowe niż wszystko rozciągnięte na jednym poziomie.
Przyłączam się do pytania, może ktoś kojarzy tego typu inwestycje
?

Nowa drożdżownia i wola village. Ale to lokalizacje średniawe. No i trzeba po schodach biegać. Ja nawet myślałem nad tym tam po 850k można kupić 90m2 ale stwierdziłem, że mieszkanie praktyczniejsze. Jeszcze jakby to były domy wolnostojące.
pozdro pisze:Nowa drożdżownia i wola village. Ale to lokalizacje średniawe. No i trzeba po schodach biegać. Ja nawet myślałem nad tym tam po 850k można kupić 90m2 ale stwierdziłem, że mieszkanie praktyczniejsze. Jeszcze jakby to były domy wolnostojące.
Jedno obok boiska, wieczne odgłosy meczów, krzyki i kopnięcia, drugie niedaleko lotniska w Balicach. Jak miałbym płacić 1mln z wykończeniem za takie miejsca to raczej szukałbym mieszkania gdzieś bliżej miasta albo domu wolnostojącego gdzieś dalej. Bańka za bliźniaka? Serio?
-
A co myślicie o ecolivia? Wczoraj wyświetliła mi się reklama na .: https://ecolivia.pl/
A co myślicie o ecolivia? Wczoraj wyświetliła mi się reklama na .:
Myślimy, że tego typu marketing jest co najmniej kontrproduktywny

Absolutnie nie warto nawet zaglądać na stronę

Lepiej się zainteresować Nową Drożdżownią od Tętnowskiego.
-
Kurcze a wlasnie mi sie spodobaly, te domy B sa male, ale juz domy A fajnie wygladaja. Maja garaz w bryle, 3 pokoje u gory + poddasze (ktore moglbym zaadaptowac jako biuro) w sam raz dla rodziny 2+2 wydawać by się mogło, a z dojazdem chyba też tragedii nie ma, poki co dla mnie ta inwestycja + aleja debowa to faworyci w poszukiwaniu lokum
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”