Dźwięki w mieszkaniu rozchodzące się rurami od wyciągu - Przybyszewskiego 64
Re: Dźwięki w mieszkaniu rozchodzące się rurami od wyciągu - Przybyszewskiego 64
Problem dźwięków rozchodzących się rurami udało się rozwiązać i już jest spokój? Jeżeli tak, to w jaki sposób da się wyciszyć mieszkanie, żeby nie przenikały do niego w taki sposób dźwięki z sąsiednich mieszkań?
Re: Dźwięki w mieszkaniu rozchodzące się rurami od wyciągu - Przybyszewskiego 64
Okazało się, że nie tylko ja mam problemy z akustyką w bloku. Ogólnie słychać jak sąsiad z góry chodzi, używa sprzętów kuchennych, gra na gitarze. Zostaje chyba przywyknąć.
Problem udało się rozwiązać czy jednak trzeba było przywyknąć?
A nie macie tak, że przy mocniejszym wietrze słychać stukot z wentylacji? Nie wiem czy to nie klapy zaworów zwrotnych / przeciwpożarowych. Można sobie z tym jakoś poradzić? Dodam tylko, że to ostatnie piętro, więc relatywnie blisko ujścia komuna wentylacyjnego na dachu.
Zdaję się, że są też jakieś takie klapy z magnesami, które mniej strzelają podczas większego wiatru. Nie wiem na ile się to sprawdza, ale pewnie można dopytać jakichś speców od wentylacji.
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”