Negocjacje z deweloperem Atal - zakup mieszkania w Wielicka Garden

Forum dla przyszłych mieszkańców inwestycji osiedla Wielicka Garden w Krakowie, które buduje deweloper Atal. Wybór mieszkania, ceny, opinie, budowa bloku i sprawy mieszkańców - zapraszamy do dyskusji.
seweryn

Re: Negocjacje z deweloperem Atal - zakup mieszkania w Wielicka Garden

Postautor: seweryn » 27 lut 2017, 13:10

Hanna pisze:wykoonczenie balkonu było upustem ;-) jeśli można nazwac to upustem niekiedy wykończenie u innych deweloperow jest w cenie ;-)

Faktycznie wygląda mi to trochę na ściemę, zawsze jest to argument przy negocjacjach, mają z czego zejść przy rozmowach z klientem, a jednocześnie w zasadzie, to nie robią wiele więcej, ponad obowiązujący standard :)

dejw.w

Postautor: dejw.w » 24 lip 2017, 10:18

Cześć!
Mi udało się wynegocjować o połowę tańsza komórkowe lokatorska. Przy 7 m2 to całkiem ok kwota :) Mieszkanie mam z 1 etapu.

Dawid

Poncjusz

Postautor: Poncjusz » 09 sie 2017, 17:59

Kupiliśmy w kwietniu mieszkanie z II etapu, bez negocjacji. W biurze Atala powiedziano nam wprost, że negocjować możemy mieszkania z I etapu (mocno przebrane) lub te mniej atrakcyjne z II etapu. Ma to sens ponieważ Atal doskonale wie jakie mieszkania łatwo sprzedać, a jakie będą "wisieć". Wystarczy zobaczyć na stronce osiedla co jest wolne a co już sprzedane/zarezerwowane, jeżeli komuś nie przeszkadza mieszkanie na parterze, od strony Wielickiej z ogródkiem tuż przy wjeździe na parking podziemny to ma spore szanse na pokaźny rabat.

seweryn

Postautor: seweryn » 28 sie 2017, 15:38

dejw.w pisze:Mi udało się wynegocjować o połowę tańsza komórkowe lokatorska. Przy 7 m2 to całkiem ok kwota :) Mieszkanie mam z 1 etapu.

Rzeczywiście, dobre i to gratuluję! :) A jeśli ktoś nie kupuje komórki lokatorskiej, to może w takim razie może uda mu się wynegocjować taniej wykończenie balkonu, albo coś jeszcze innego w podobnym stylu. Ktoś miał z tym jakieś doświadczenia?

Eve

Postautor: Eve » 29 sie 2017, 8:24

seweryn pisze:
dejw.w pisze:Mi udało się wynegocjować o połowę tańsza komórkowe lokatorska. Przy 7 m2 to całkiem ok kwota :) Mieszkanie mam z 1 etapu.

Rzeczywiście, dobre i to gratuluję! :) A jeśli ktoś nie kupuje komórki lokatorskiej, to może w takim razie może uda mu się wynegocjować taniej wykończenie balkonu, albo coś jeszcze innego w podobnym stylu. Ktoś miał z tym jakieś doświadczenia?

Jak ktoś ma duży balkon to może troche zejść z ceny wykończenia.

Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”