Szkoda tylko ze tak strasznie wolno im idą prace przy parkingu…
Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Oby nikt za wiele nie musiał pisać na temat odbiorow.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2023, 11:20 przez Dan, łącznie zmieniany 1 raz.
Lempo pisze:Z tego co wiem mozna juz umawiać termin przekazania kluczy, macie juz jakies firmy na odbior czy nie planujecie?
Ja również wynajęłam firmę, p. Karolinę Malicką z firmy W szpilkach na budowie, wydaje się bardzo sensowna. Jak tylko dostanę klucze, od razu chcę ruszyć z uruchomieniem mediów i wykończeniem.
Ile czasu jest przewidziane na odbiór mieszkania od dewelopera w tym przypadku? Wystarczy, żeby wszystko należycie sprawdzić?
kama pisze:Ile czasu jest przewidziane na odbiór mieszkania od dewelopera w tym przypadku? Wystarczy, żeby wszystko należycie sprawdzić?
1,5-2h
Witam proszę o nazwę firmy do odbioru jakby ktoś już miał sprawdzoną. Dziękuję bardzo.
Wrzuci ktoś może kilka zdjęć z tej inwestycji? Chętnie zobaczę, jak to teraz wygląda i czy ładnie wyszło.
Powie ktoś, jak planuje dojazdy do Krakowa z tej inwestycji? Pytam, bo może ktoś temat zgłębiał i podzieli się na forum? Czy jest jakiś sens i możliwość, żeby do miasta dojeżdżać pociągiem? Przebiega w tej okolicy linia kolejowa, jest przystanek Kraków Sidzina, ale czy jest możliwość jakiegoś sprawnego przejścia do niego, ewentualnie podjechania samochodem i zostawienia gdzieś tam auta? Czy tylko dojazd samochodem do miasta wchodzi w grę? A jeśli tak, to ile zajmuje?
Z tego co widziałem stacja jest około 10 min na piechotę - chyba że na osiedlu będzie furtka od strony pól, jest tam ścieżka. Pociągi odjeżdżają dość często do dworca głównego.
Co do MPK to tu niestety jest gorzej - dojazd do pętli Borek Fałęcki.
Co do odbiorów, jestem w trakcie. W czasie odbioru znaleziono kilka problemów - nic ważnego, raczej drobne przerysowania itd.
Deweloper jednak nie wydał kluczyków aby możliwie szybko poprawić usterki oddać mieszkanie z protokołem bezszkodowym.
Mam jednak problem z wilgotnością budynku wylewka na poziomie 80%, a póki nie odbierze się mieszkania nie można załatwić prądu i ogrzewania, wymagane dokumenty i numer PPE, (do 14 dni od zgłoszenia) co nie pozwala na montaż czegokolwiek co pomoże w osuszaniu pomieszczeń.
Dodatkowo w mieszkaniach na parterze istnieje prawdopodobieństwo (u mnie tak wyszło) że trzeba będzie przesunąć drzwi o około 6-8cm - otwór drzwiowy schodzi się idealnie ze schodami co nie pozwala na montaż framugi.
Co do MPK to tu niestety jest gorzej - dojazd do pętli Borek Fałęcki.
Co do odbiorów, jestem w trakcie. W czasie odbioru znaleziono kilka problemów - nic ważnego, raczej drobne przerysowania itd.
Deweloper jednak nie wydał kluczyków aby możliwie szybko poprawić usterki oddać mieszkanie z protokołem bezszkodowym.
Mam jednak problem z wilgotnością budynku wylewka na poziomie 80%, a póki nie odbierze się mieszkania nie można załatwić prądu i ogrzewania, wymagane dokumenty i numer PPE, (do 14 dni od zgłoszenia) co nie pozwala na montaż czegokolwiek co pomoże w osuszaniu pomieszczeń.
Dodatkowo w mieszkaniach na parterze istnieje prawdopodobieństwo (u mnie tak wyszło) że trzeba będzie przesunąć drzwi o około 6-8cm - otwór drzwiowy schodzi się idealnie ze schodami co nie pozwala na montaż framugi.
Mieszkanie odebrane, umowy z Tauronem, PGNiG, Wodociągami zawarte. Montaż licznika gazowego w piątek, elektrycznego w poniedziałek. Można ostro ruszyć z pracami wykończeniowymi!
Zawierać umowę byłeś osobiście czy przez Internet?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”