Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Osobiście, zależało mi na czasie. PGNiG na Gazowej i Bagrowej, Tauron na Łagiewnickiej a Wodociągi na Senatorskiej.
A dużo było rzeczy, do których można się było przyczepić podczas odbiorów, czy raczej wszystko dobrze zrobione i sprawnie odebrane?
Raczej wszystko było w porządku oprócz drobnych niedociągnięć, które usunie ekipa wykończeniowa bez konieczności ich zgłaszania. Jedyną rzeczą zgłoszoną są drobne rysy na szybach w salonie i aneksie, które wykonawca zeszlifuje.
To nieźle, skoro tylko rysy na szybach do wypolerowania, drona rzecz. A jeżeli mieszkanie odebrane i ruszają prace wykończeniowe, to mogę spytać, ile teraz będzie to wychodziło od metra, albo ile kosztują prace przy łazience, kuchni, drzwi ile i podłogi? Z jakimi kosztami trzeba się aktualnie liczyć wykańczając mieszkanie?
Trudno jednoznacznie określić koszt wykończenia mieszkania. Główne koszty to sprzęt i wyposażenie. Przykładowo pralką można kupić za 1500 zł jak i za 4000 zł. Trzeba sobie zrobić wykaz sprzętu i wyposażenia, sprawdzić ceny, podsumować i będzie to już jakiś wyznacznik. Szef ekipy wykończeniowej jeszcze nie określił ile to będzie kosztowało, wciąż czekam na informację od niego.
GrAp07 pisze:Mieszkanie odebrane, umowy z Tauronem, PGNiG, Wodociągami zawarte. Montaż licznika gazowego w piątek, elektrycznego w poniedziałek. Można ostro ruszyć z pracami wykończeniowymi!
A powiedz proszę mamy rozumieć ze już masz liczniki pozakładane i odebrane od PGNiG oraz Tauronu?
Tak szybko przyjeżdzają podłączać?
Pytam bo ja czekam na drugi odbiór bo po pierwszym wyszło sporo usterek. A nie wiem ile mam dni liczyć od zgłoszenia do podłączenia.
I czy ci którzy podłączali gaz pytali czy masz piec gazowy zamontowany itd?
Pozdrawiam
Mam już założony gazomierz. Było pytanie od montera w chwili montażu czy jest zainstalowany piec. Nie ma to jednak znaczenia bo gaz służy tylko do zasilania pieca i jest tylko jeden zawór w łazience. Dziś będą zakładać licznik elektryczny. Poszło szybko bo po osobistym podpisaniu umowy na ul. Gazowej pojechałem na ul Bargłowską i ustaliłem termin montażu gazomierza. Natomiast wiedząc kiedy mam odbiór od Dewelopera zarezerwowałem sobie wcześniej termin i godzinę wizyty w Tauronie na ul. Łagiewnickiej i szybko to poszło. Przy montażu licznika energii elektrycznej moja obecność nie jest wymagana.
Dzięki za odpowiedz.
A co mówiłeś na pytanie gościa od gazu na temat zamontowanego pieca? Ze masz już założony. Tak? I czy on to weryfikował jakoś? Np czy prosił o wejście do środka i sprawdzenie tego?
A z licznikiem na wodę i umowę to jak to wyglada? Długie są terminy?
I powiedz na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z PGNiG? Coś z dokumentów trzeba przygotować poród dowodu i protokołu odbioru?
Z jakiej taryfy będziesz korzystał jeśli chodzi o gaz? Możesz wybrać czy narzucają z góry?
Pozdrawiam
A co mówiłeś na pytanie gościa od gazu na temat zamontowanego pieca? Ze masz już założony. Tak? I czy on to weryfikował jakoś? Np czy prosił o wejście do środka i sprawdzenie tego?
A z licznikiem na wodę i umowę to jak to wyglada? Długie są terminy?
I powiedz na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z PGNiG? Coś z dokumentów trzeba przygotować poród dowodu i protokołu odbioru?
Z jakiej taryfy będziesz korzystał jeśli chodzi o gaz? Możesz wybrać czy narzucają z góry?
Pozdrawiam
No ja jak rozmawiałem z PSG to podano mi że piec musi być zamontowany bo inaczej nie mogą uruchomić podawania gazu i zamontować licznika.
Trochę tak to nie na rękę bo z 1 strony wylewka w mieszkaniu jest jeszcze mokra, nie zrobię łazienki a nie chce montować pieca na nieprzygotowane ściany, a z drugiej piec jednak pomaga w osuszeniu mieszkania.
Swoją drogą sprawdzaliście wilgotność wylewki u was?
Trochę tak to nie na rękę bo z 1 strony wylewka w mieszkaniu jest jeszcze mokra, nie zrobię łazienki a nie chce montować pieca na nieprzygotowane ściany, a z drugiej piec jednak pomaga w osuszeniu mieszkania.
Swoją drogą sprawdzaliście wilgotność wylewki u was?
Jeśli chodzi o wilgotność to u nas było ok. Nie pamietam wyników ale gość który nam odbierał mieszkanie to mówił ze jest w porządku.
Pytam o ten piec tak bo my chcemy odpalić wszystkie media, zamontować piec i zacząć jak najszybciej wygrzewać.
Pytam o ten piec tak bo my chcemy odpalić wszystkie media, zamontować piec i zacząć jak najszybciej wygrzewać.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”