Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie w 2023 r. / opinie na forum
Re: Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie w 2023 r. / opinie na forum
Do Twoich wymagań pasuje Zakątek Dąbie- są biurowce( i to sporo), tramwaje, autobusy, sporo sklepów w okolicy. Jest dość blisko centrum a jednocześnie przy terenach zielonych (park Dąbie, bulwary). Nie wiem czy został tam jeszcze duży wybór mieszkań, ale pewnie coś znajdziesz. Ceny w porównaniu do innych inwestycji wg mnie są konkurencyjne.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2024, 17:15 przez wypusiany, łącznie zmieniany 2 razy.
wypusiany pisze:Do Twoich wymagań pasuje Zakątek Dąbie- są biurowce( i to sporo), tramwaje, autobusy, sporo sklepów w okolicy. Jest dość blisko centrum a jednocześnie przy terenach zielonych (park Dąbie, bulwary). Nie wiem czy został tam jeszcze duży wybór mieszkań, ale pewnie coś znajdziesz. Ceny w porównaniu do innych inwestycji wg mnie są konkurencyjne.
Dzięki, trafia na moją krótką listę obok mieszkań przy ul. Rydlówka.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś typy będę wdzięczny. Z cenami liczę się, że są bolesne, bo licząc wykończenie (chyba należy przyjąć dobry standard 2,5 tys /m2) robi się pokaźna suma ;-/
realista pisze:wypusiany pisze:Do Twoich wymagań pasuje Zakątek Dąbie- są biurowce( i to sporo), tramwaje, autobusy, sporo sklepów w okolicy. Jest dość blisko centrum a jednocześnie przy terenach zielonych (park Dąbie, bulwary). Nie wiem czy został tam jeszcze duży wybór mieszkań, ale pewnie coś znajdziesz. Ceny w porównaniu do innych inwestycji wg mnie są konkurencyjne.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś typy będę wdzięczny. Z cenami liczę się, że są bolesne, bo licząc wykończenie (chyba należy przyjąć dobry standard 2,5 tys /m2) robi się pokaźna suma ;-/
zanim trafi na listę sprawdż czy ma co trafić ... zielone 3 szt. zostały na stronie inwestycji
na dobry standard do wejścia to raczej bliżej 3k proponuję liczyć realnie . to już 2023 rok
Mar G pisze:realista pisze:wypusiany pisze:Do Twoich wymagań pasuje Zakątek Dąbie- są biurowce( i to sporo), tramwaje, autobusy, sporo sklepów w okolicy. Jest dość blisko centrum a jednocześnie przy terenach zielonych (park Dąbie, bulwary). Nie wiem czy został tam jeszcze duży wybór mieszkań, ale pewnie coś znajdziesz. Ceny w porównaniu do innych inwestycji wg mnie są konkurencyjne.
zanim trafi na listę sprawdż czy ma co trafić ... zielone 3 szt. zostały na stronie inwestycji
na dobry standard do wejścia to raczej bliżej 3k proponuję liczyć realnie . to już 2023 rok
Masz jakieś typy dla mnie w takim wypadku?
Miałem wpisać 3,5 tys. ale bałem się wzburzenia internautów, że mi się w głowie poprzewracało.
Zainteresowała mnie w międzyczasie Hemma Orawska (tak wiem, myjnia, hotel, dwupasmówka), bo gdzieś mi się przewinęły ceny 10400zł/m2, wchodzę na stronę inwestycji, a w tym kurniku 95% mieszkań już sprzedanych, a te co zostały od 15k w górę...
realista pisze:Mar G pisze:realista pisze:Dzięki, trafia na moją krótką listę obok mieszkań przy ul. Rydlówka.
Miałem wpisać 3,5 tys. ale bałem się wzburzenia internautów, że mi się w głowie poprzewracało.
Zainteresowała mnie w międzyczasie Hemma Orawska (tak wiem, myjnia, hotel, dwupasmówka), bo gdzieś mi się przewinęły ceny 10400zł/m2, wchodzę na stronę inwestycji, a w tym kurniku 95% mieszkań już sprzedanych, a te co zostały od 15k w górę...
niestety dobrych inwestycji w dobrych cenach nie ma już realnie - i nie są rozpoczynane co gorsza.
dostępne są ceny 11-12 k w miejscach, których nie życzyłbym wrogowi typu okolice oczyszczalni Płaszów - a tam gdzie chciałoby się zamieszkać ceny odleciały na 15 k +
rozeznaj może czy Siesta Lokum startuje 3 .etap - lub czy zostało im resztka w et. 2 (były po 11-12 jesienią ostatnie) - kapitalne miejsce do życia uważam
lub tańsze ich Lokum Vista - mieszkania od strony zielonych terenów w niższej zabudowie.
choć Lokum ma tam wysokie stawki czynszów - 650-750 pln za 40m2 powysyłali mieszkańcom w styczniu naliczenia.
Mar G pisze:realista pisze:Mar G pisze:
niestety dobrych inwestycji w dobrych cenach nie ma już realnie - i nie są rozpoczynane co gorsza.
dostępne są ceny 11-12 k w miejscach, których nie życzyłbym wrogowi typu okolice oczyszczalni Płaszów - a tam gdzie chciałoby się zamieszkać ceny odleciały na 15 k +
rozeznaj może czy Siesta Lokum startuje 3 .etap - lub czy zostało im resztka w et. 2 (były po 11-12 jesienią ostatnie) - kapitalne miejsce do życia uważam
lub tańsze ich Lokum Vista - mieszkania od strony zielonych terenów w niższej zabudowie.
choć Lokum ma tam wysokie stawki czynszów - 650-750 pln za 40m2 powysyłali mieszkańcom w styczniu naliczenia.
Dzięki za zainteresowanie i propozycje, a abstrahując od cen (oczywiście nie mówię o opcjach 20k i więcej), co byś polecił z tych ze względu na lokalizację, a nie ekonomikę? Po prostu złożę propozycję zakupu i zobaczę (o)ile opuszczą. Podzielę się też na forum, którzy deweloperzy byli skłonni zejść z cen i o ile.
A hong kong na Stańczyka? Ceny atrakcyjne jak na dzisiejsze czasy, większość pokupiła na cesję i im nie wyszło, teraz goni rata 90% i łątwiej rozmawiać o cenach.
A co kolega powie o Podedworze 9 na Piaskach tuż obok Rezerwatu Rzecznego Drwinka?
Ceny dość przystępne jak na obecne realia 9-10.5K, blisko do tramwaju, szkoły, sklepów.
podedworze9.pl
Ceny dość przystępne jak na obecne realia 9-10.5K, blisko do tramwaju, szkoły, sklepów.
podedworze9.pl
asander pisze:A co kolega powie o Podedworze 9 na Piaskach tuż obok Rezerwatu Rzecznego Drwinka?
podedworze9.pl
nawet drogę remontują, tylko paskudne garaże blaszaki 50 letnie zostały obok .
mnie od jakiegoś czasu zastanawia dlaczego ta budowa tak się wlecze - sprzedaż ruszyła latem 2021 , budowa fizycznie rozpoczęta grudzień 2021 - a na razie kilka kondygnacji powstało dopiero ... po takim czasie trawkę już się zwykle sieje na trawnikach ...
podedworze9.pl/aktualnosci/prace-budowlane-styczen-2023
asander pisze:A co kolega powie o Podedworze 9 na Piaskach tuż obok Rezerwatu Rzecznego Drwinka?
podedworze9.pl
Dzięki za propozycję, dla rodziny to może fajne miejsce, ale dla mnie mimo dobrej komunikacji daleko do biurowców chociażby na początku Wielickiej.
Korzystając z okazji, wiecie może co tam ma powstać i dlaczego stoi odłogiem od kilku lat?
https://goo.gl/maps/ytJG54iMzbCNrsyT9
Pytam bo okolica mnie bardzo interesuje.
realista pisze:asander pisze:A co kolega powie o Podedworze 9 na Piaskach tuż obok Rezerwatu Rzecznego Drwinka?
podedworze9.pl
Dzięki za propozycję, dla rodziny to może fajne miejsce, ale dla mnie mimo dobrej komunikacji daleko do biurowców chociażby na początku Wielickiej.
Korzystając z okazji, wiecie może co tam ma powstać i dlaczego stoi odłogiem od kilku lat?
https://goo.gl/maps/ytJG54iMzbCNrsyT9
Pytam bo okolica mnie bardzo interesuje.
działka przeznaczona na usługi, własność Super Krak, więc mieszkań nie będzie na tym miejscu.
Z uwagi na to, że mieszkałem w tym rejonie, uważam że są lepsze miejsca do życia w Krakowie.
Sam po długich wahaniach wybrałem Krowodrzę, teraz wynajmuję tu, ale wprowadzam się do swojego mieszkania w tym roku jeszcze.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”