Startuję budowa w starych Czyżynach przy ulicy Poleskiej, z tego co widać na stronie większość mieszkań zarezerwowana. Ktoś wie coś więcej na temat dewelopera / inwestycji?
Link do inwestycji: poleska.hkgroup.pl
Poleska 5 Kraków od HK Group - opinie na forum
Re: Poleska 5 Kraków od HK Group - opinie na forum
Podobno brali rezerwacje zanim formalnie mieli pozwolenie stąd tyle zajętych mieszkań. Swoją drogą prawie wszyatkie. Ceny 10500 parter 60m2 a inne ( w tym też parter) 11500-11900.
No i prace przy budowie inwestycji Poleska 5 w Krakowie ruszyły najwyraźniej, jak widać tu plac budowy, ciągnie się od ul. Poleskiej do ul. Dolnomłyńskiej, więc pewnie jakieś budynki się jeszcze tam zmieszczą.

Do niedawna była to przede wszystkim okolica, w której stały domy jednorodzinne, teraz zaczyna tam przybywać coraz więcej niedużych bloczków.
'
Co do miejsca, to mam mieszane uczucia, z jednej strony raczej spokojnie, blisko na przystanki Stella-Sawickiego (tramwaj i autobus), ale z drugiej strony, mógłby tam się gdzieś zmieścić jakiś plac zabaw albo mały park, tymczasem nie bardzo widać tam miejsce na takie inwestycje, bo to w większości działki prywatne.

Do niedawna była to przede wszystkim okolica, w której stały domy jednorodzinne, teraz zaczyna tam przybywać coraz więcej niedużych bloczków.

Co do miejsca, to mam mieszane uczucia, z jednej strony raczej spokojnie, blisko na przystanki Stella-Sawickiego (tramwaj i autobus), ale z drugiej strony, mógłby tam się gdzieś zmieścić jakiś plac zabaw albo mały park, tymczasem nie bardzo widać tam miejsce na takie inwestycje, bo to w większości działki prywatne.
iti pisze:Co do miejsca, to mam mieszane uczucia, z jednej strony raczej spokojnie, blisko na przystanki Stella-Sawickiego (tramwaj i autobus), ale z drugiej strony, mógłby tam się gdzieś zmieścić jakiś plac zabaw albo mały park, tymczasem nie bardzo widać tam miejsce na takie inwestycje, bo to w większości działki prywatne.
W okolicy jest Paprociowy las, który może w przyszłości zostanie jakoś zagospodarowany.
Może w przyszłości zostanie jakoś zagospodarowany, ale ostatnio to słyszałem, że miasto chciało go wymienić z zakonnikami na Park Jalu Kurka... Nie wiem też, czy dla tej działki na pewno jest wpisana zieleń z miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego, więc tu jest sporo niewiadomych.
Był ktoś może ostatnio w tej okolicy? Jak wygląda ta budowa? Ta okolica jest trochę dziwna, głównie domy jednorodzinne, pośród których zaczęły wyrastać bloki. Trochę dróg trzeba by tam dobudować, mało jest infrastruktury takiej, jak np. parki / tereny zielone.
To jeszcze ta budowa, która trwa w Czyżynach:

Jak widać bryła budynku przy Poleskiej 5 w Krakowie już stoi i nawet część okien jest już osadzona, a może do tej pory, to już nawet wszystkie są.

Budowali to w jakieś części z bloczków betonowych?

Jak widać bryła budynku przy Poleskiej 5 w Krakowie już stoi i nawet część okien jest już osadzona, a może do tej pory, to już nawet wszystkie są.

Budowali to w jakieś części z bloczków betonowych?
Ciekawe, jak to finalnie wyjdzie.

Ale te nowe budynki w tej okolicy, to całkiem nieźle wychodzą, tylko szkoda, że tak dosyć chaotycznie to wygląda 1jeśli chodzi o okolicę, stare chaty, domy, starsze i nowsze, małe bloczki, blaszaki. Wszystko da się tam znaleźć.

Ale te nowe budynki w tej okolicy, to całkiem nieźle wychodzą, tylko szkoda, że tak dosyć chaotycznie to wygląda 1jeśli chodzi o okolicę, stare chaty, domy, starsze i nowsze, małe bloczki, blaszaki. Wszystko da się tam znaleźć.
To tradycyjnie, był ktoś może ostatnio tam i da znać, jak to wygląda teraz, skończyli już budować czy prace jeszcze trwają? Jak finalnie wyszło, dobrze ten blok wygląda?
Z tego co wiem od znajomych którzy tam kupili, to mają około 6 miesięcy opóźnienia. Aktualnie pracę trwają na zewnątrz przy zieleni.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”