ZAM Kraków (Zamieszkaszj na Matecznym) od Echo Investment - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mac_kow

Re: ZAM Kraków (Zamieszkaszj na Matecznym) od Echo Investment - opinie i forum

Postautor: mac_kow » 23 lut 2023, 11:23

voyager pisze: i przyznam, że spodziewałem się trochę więcej po Echo Investment.

Mam wrażenie, że soft-premium w wydaniu tego dewelopera skończyło się na przysłowiowym Kill'em All. Chyba Rydla 32 to była ich ostatnia inwestycja na prawdziwym ponadprzeciętnym poziomie.

Widziałeś Bonarkę Living? Budżetowość wychodzi zewsząd.

Zatem teraz nie wiem, czego się niby "spodziewać". Albo po prostu pytać wprost, jaki standard jest przewidywany w danej inwestycji i nie sugerować się cenami.

humbak

Postautor: humbak » 23 lut 2023, 14:05

czy tylko ja mam pierwsze skojarzenie z ...więzieniem? : >
nie widziałem innej inwestycji, która ma tak dużo okien tak blisko siebie. Tzn inny powie, ze niby fajnie ze duzo okien, ale chyba to nie kwestia doswietlenia, a postawienia na wiecej malych pokoi(?)

Master

Postautor: Master » 06 mar 2023, 10:08

Miałem wrzucić jeszcze kilka zdjęć ze spaceru po osiedlu ZAM budowanym przez Echo Investment.

Obrazek

Takie sobie przejście po błotku pomiędzy zjazdem do garażu podziemnego i płotkiem. I to nie jest żadna wydeptana dzika ścieżka, bo prowadzi do furtki, którą można wyjść / wejść na osiedle. I tak lepsze jest to, że po drugiej stronie tego wjazdu do garażu są okna / drzwi z mieszkań.

Master

Postautor: Master » 06 mar 2023, 10:11

I jeszcze plac zabaw na tym osiedlu:

Obrazek

Jak na osiedle budowane przez dewelopera, który chce się wyróżniać jakością i wyższą półką, to jednak mogłoby być zdecydowanie lepiej.

Obrazek

W tle jest jeszcze stół do ping ponga. A to wszystko na lekko błotnistym podłożu. Ale może latem, jak podeschnie, to będzie lepiej. Co sądzicie?

mac_kow

Postautor: mac_kow » 06 mar 2023, 10:13

Jak na osiedle budowane przez dewelopera, który chce się wyróżniać jakością i wyższą półką,

Zapytam jeszcze raz- skąd w ogóle takie przeświadczenie?

Master

Postautor: Master » 06 mar 2023, 11:56

mac_kow pisze:
Jak na osiedle budowane przez dewelopera, który chce się wyróżniać jakością i wyższą półką,

Zapytam jeszcze raz- skąd w ogóle takie przeświadczenie?

Np. kamienicę przy Bronowickiej 42 zbudowali bardzo przyzwoicie, ale faktycznie patrząc na inne ich inwestycje, to podstawy do tego są słabe, przyznaję rację.

humbak

Postautor: humbak » 06 mar 2023, 23:28

włączyli ponownie ceny na stronie.. i mimo ze wyglada na to, że mało co sprzedali to meiszkanie prawie 80m w styczniu to bylo 13700 za m2, a teraz 15000 - pełen odlot..

SirCinek

Postautor: SirCinek » 07 mar 2023, 11:51

humbak pisze:włączyli ponownie ceny na stronie.. i mimo ze wyglada na to, że mało co sprzedali to meiszkanie prawie 80m w styczniu to bylo 13700 za m2, a teraz 15000 - pełen odlot..

Może przygotowanie pod wielką promocję -10% ;)

luc

Postautor: luc » 07 mar 2023, 13:09

Też to zauważyłem, że ceny się zmieniły : D Taka promocja, a do tego będzie jeszcze można zaraportować kolejny wzrost cen metra kwadratowego w Krakowie... cen ofertowych. Otwieram popcorn i patrzę do czego taka strategia doprowadzi. Swoją drogą, fajnie byłoby mieć takie prawo, że ceny ofertowe i transakcyjne na rynku nieruchomości muszą być jawne. W sytuacji braku tej jawności klienci muszą poruszać się w "mętnej wodzie", na czym korzystają mający większą wiedzę deweloperzy, przynajmniej wiedzę o realizowanych przez siebie inwestycjach. Pewnie koszty budowy tak wzrosły ; )

pozdro

Postautor: pozdro » 08 mar 2023, 7:11

Też byłbym za jawnością cenników. Jakaś ustawa powinna być w sejmie. A nie jak na tureckim targu skontaktuj sie i pytaj o cene kazdego ze 200 mieszkan w 100 blokach. Jakis nonsens. Tak samo jawne powinno byc EK czy EP lepiej to pierwsze zeby wiedziec jaka jest energooszczędność budynku

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”