Zakątek Dąbie Kraków od dewelopera Atal - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
wypusiany

Re: Zakątek Dąbie Kraków od dewelopera Atal - opinie na forum

Postautor: wypusiany » 10 mar 2023, 13:50

dej_mieszkanie pisze:Czytając dotychczasowy przebieg sprawy to szczerze wątpię żeby coś zdzialano ta skarga kasacyjna. Wszystkie podniesione zarzuty są bezpodstawne i "na sile" byle podłożyć nogę deweloperowi :P

Też mam nadzieję, że sprawa zakończy się pozytywnie. Sam zdecydowałem się na zakup ze względu na świetną jak dla mnie lokalizację. Atal miał też chyba zaskarżone PNB na zabłociu. Ktoś wie czy sprawa tam już się rozstrzygnęła?

piotrekmec

Postautor: piotrekmec » 11 mar 2023, 10:59

Zablocie chyba zbliża się do przedawnienia. Z tego co czytałem w internecie ale nie wiem czy jest to na 100% prawda to zaskarżone jest również Atal Przybyszewskiego i Atal Masarska

Vistula

Postautor: Vistula » 17 mar 2023, 18:47

Witam, (tak zmieniając temat) wydaje się, że nasz „zakątek” jest już na finiszu. Mam pytanie- jakie macie terminy odbioru mieszkań? Jestem ciekawy czy wszyscy mamy takie same, czy będziemy odbierać etapami ( przy 120 mieszkaniach taka opcja ma sens). Miła Pani przy okazji oględzin dała mi do zrozumienia, że może uda się wcześniej odebrać. Ja mam w umówię odbiór 30 czerwca i nie ukrywam, że po wielkiemu cichu liczę na jakikolwiek możliwy wcześniejszy termin ;)

Nie mamy utworzonego forum mieszkańców, więc postanowiłem napisać w tym miejscu.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2023, 15:27 przez Vistula, łącznie zmieniany 2 razy.

eddie852

Postautor: eddie852 » 17 mar 2023, 20:44

Mam pytanie czy ze względu na skargę kasacyjną w NSA, nie było problemów z uzyskaniem kredytu? Mam aktualnie mieszkanie w rezerwacji i troche się obawiam :|

Vistula

Postautor: Vistula » 18 mar 2023, 15:31

Vistula pisze:Witam, (tak zmieniając temat) wydaje się, że nasz „zakątek” jest już na finiszu. Mam pytanie- jakie macie terminy odbioru mieszkań? Jestem ciekawy czy wszyscy mamy takie same, czy będziemy odbierać etapami ( przy 120 mieszkaniach taka opcja ma sens). Miła Pani przy okazji oględzin dała mi do zrozumienia, że może uda się wcześniej odebrać. Ja mam w umówię odbiór 30 czerwca i nie ukrywam, że po wielkiemu cichu liczę na jakikolwiek możliwy wcześniejszy termin ;)

Nie mamy utworzonego forum mieszkańców, więc postanowiłem napisać w tym miejscu.

Haalo? Jest tu ktoś kto kupił mieszkanie w tej inwestycji?

lotny

Postautor: lotny » 18 mar 2023, 23:16

Ja rozważałem, ale jednak jak na razie sytuacja prawna inwestycji nie jest wyprostowana, pewnie wszystko dobrze się skończy, ale 100% pewności nie ma. Nie chcę w taki sposób ryzykować oszczędnościami.

Mmmmaaa

Postautor: Mmmmaaa » 22 mar 2023, 23:43

eddie852 pisze:Mam pytanie czy ze względu na skargę kasacyjną w NSA, nie było problemów z uzyskaniem kredytu? Mam aktualnie mieszkanie w rezerwacji i troche się obawiam :|

ING, PKO i jeszcze jeden (Santander?) nie robią problemów. Z pozostałych banków dostaniesz odmowę.

dej_mieszkanie

Postautor: dej_mieszkanie » 24 mar 2023, 19:22

Mmmmaaa pisze:
eddie852 pisze:Mam pytanie czy ze względu na skargę kasacyjną w NSA, nie było problemów z uzyskaniem kredytu? Mam aktualnie mieszkanie w rezerwacji i troche się obawiam :|

ING, PKO i jeszcze jeden (Santander?) nie robią problemów. Z pozostałych banków dostaniesz odmowę.

dużo jest zachodu z takim kredytem? Więcej kroków niż normalnie?

eddie852

Postautor: eddie852 » 24 mar 2023, 22:48

Mmmmaaa pisze:

Dzięki za odpowiedź :). Z ciekawości pytanie do osób, które się zdecydowały na mieszkanie w tej nieruchomiści. Czy analizowaliście te sprawę prawną i ewentualne konsekwencje czy raczej podejście, że Atal miał zaskarżenie na Zabłociu i Przybyszewskiego i dobrze się skończyło? 8-)

tomekl007

Postautor: tomekl007 » 25 mar 2023, 9:58

Tak, analizowalem to z prawinikiem, i ryzyko ze cos bedzie nie tak jest bardzo niskie

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”