Libra Residence Kraków od MFC Development (róg Bonerowskiej i Librowszczyzny) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Libra Residence Kraków od MFC Development (róg Bonerowskiej i Librowszczyzny) - opinie na forum

Postautor: iti » 02 kwie 2023, 16:30

Ciekawostka taka mi się wyświetliła, duża nowa inwestycja w centrum Krakowa - Libra Residence, za której budowę odpowiada MFC Development. Spory obiekt i co ciekawe, nie tylko minimieszkania budowane z myślą o wynajmie, ale również większe apartamenty 4-pokojowe, w centrum dużo się takich nie buduje, więc jest to pewien ewenement.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper MFC Development

Ciekawe, czy ta elewacja, to czymś szlachetniejszym jest obłożona, może piaskowcem, czy to jakimś zwykłym tynkiem okaże się na końcu. Ale choć nie ma ozdobników na elewacji, to jednak nie wygląda to źle. A zobaczymy, jak wyjdzie, kiedy już zostanie wybudowane. Domyślam się, że tanio, to tam nie jest, ale może ktoś się orientował, ile sobie wołają za metr kwadratowy? Oczywiście na stronie cen nie ma, co ostatnio staję się coraz częstsze. A jakie są wasze opinie, może ktoś podzieli się nimi i dodatkowymi informacjami na forum?

Master

Re: Libra Residence Kraków od MFC Development (róg Bonerowskiej i Librowszczyzny) - opinie na forum

Postautor: Master » 03 kwie 2023, 22:35

Jeśli wyjdzie tak, jak na tej wizualizacji, to mi się całkiem podoba. Po warunkiem, że na elewacji będzie jednak faktycznie jakiś bardziej szlachetny materiał. Ciekawe, jaka jest wysokość pomieszczeń w tym budynku, taka jak w starych kamienicach, czy jednak bardziej jak we współczesnych blokach.

A sama lokalizacja... niby ścisłe centrum, ale jednak mam wrażenie, że tam jest nieco spokojniej niż w ulicach przylegających do Rynku i w obrębie Plant.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”