Remont i przebudowa Placu Biskupiego w Krakowie - zdjęcia i opinie
Remont i przebudowa Placu Biskupiego w Krakowie - zdjęcia i opinie
Nie pamiętam, ile to trwało, ale wygląda na to, że wreszcie dobiegł końca remont Placu Biskupiego w Krakowie. Jak się wam podoba to miejsce w nowej wersji. Pomijam kwestie takie, jak ławeczka za ponad 200 tys. złotych, ale tak ogólnie, co myślicie. Zmiana na lepsze? Na pewno plus za to, że nie jest to już parking. Ale zastanawiam się czy jednak nie dałoby się tam zrobić więcej wysokiej zieleni, na tym wykostkowanym kawałku, to w upalny dzień pewnie będzie gorąco nieźle.
Re: Remont i przebudowa Placu Biskupiego w Krakowie - zdjęcia i opinie
To dla pełniejszego obrazu tego, jak zmienił się Plac Biskupi, dorzucam jeszcze kilka zdjęć z ostatniego spaceru w tej okolicy.

Jest taka instalacja dla dzieci, choć wydawało mi się pierwotnie, że to miało być coś, to powinno znaleźć się w piaskownicy (gdzieś kiedyś do tego była łopatka przyczepiona).

Jest taka instalacja, nie wiem, ale może to urządzenie do robienia mgiełki wodnej na upały, albo może jakieś oświetlenie.

No i sama alejka na środku wygląda nieźle, są ławeczki, stoliki do gry w szachy, nowe latarnie. Choć ciekawe jak sprawdzi się ta szutrowa nawierzchnia i czy za jakiś czas, jak popada, to nie zacznie się na niej robić błoto.

Jest taka instalacja dla dzieci, choć wydawało mi się pierwotnie, że to miało być coś, to powinno znaleźć się w piaskownicy (gdzieś kiedyś do tego była łopatka przyczepiona).

Jest taka instalacja, nie wiem, ale może to urządzenie do robienia mgiełki wodnej na upały, albo może jakieś oświetlenie.

No i sama alejka na środku wygląda nieźle, są ławeczki, stoliki do gry w szachy, nowe latarnie. Choć ciekawe jak sprawdzi się ta szutrowa nawierzchnia i czy za jakiś czas, jak popada, to nie zacznie się na niej robić błoto.
To tak długo trwało, że zdążyłem zapomnieć, jak to wyglądało wcześniej, ale tam chyba sporo miejsca zajmował wcześniej parking. Na pewno bez niego jest ładniej, byłem w święta na spacerze i daje radę nawet, choć może na tym wykostkowanym placyku przydałyby się też jakieś wyższe drzewa.
No i ciekawe czy zmieni się nazwa Placu Biskupiego, ale obecna ma swoją historię, dobrze by było gdyby wzięto to także pod uwagę.
No i ciekawe czy zmieni się nazwa Placu Biskupiego, ale obecna ma swoją historię, dobrze by było gdyby wzięto to także pod uwagę.
Byłem niedawno i moim zdanie zmiana na plus, jest ładniej, nie ma parkingu i jakichś zarośli. Faktycznie na tym placu przydałoby się jakieś większe drzewo.
W sumie, to nie wyszło tak źle, byłem ostatnio się przejść po okolicy i nawet całkiem się ten plac udał. A że trochę kontrowersji przy tym było, to nic zaskakującego, jak na Kraków.
A ja chętnie przejdę się zobaczyć, jak te super drogie ławki przeszły przez zimę, czy faktycznie to drewno egzotyczne, to był taki dobry wybór, jak zachwalali miejscy urzędnicy. Ogólnie ja tam ciągle uważam, że jest o wiele lepiej niż jak wtedy, kiedy był tam parking.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”