Zielonki vs. Kliny - która lokalizacja lepsza?

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
neo

Re: Zielonki vs. Kliny - która lokalizacja lepsza?

Postautor: neo » 18 paź 2022, 13:31

Obrero pisze:Jestem mieszkańcem Zielonek od pół roku .

A jak jest z np. z dostępem do zieleni urządzonej, czyli jakiś park, plac zabaw dla dzieci itp., jest coś takiego w okolicy? Jak wygląda kwestia szkół i przedszkoli (żłobków), można bez problemu posłać dziecko do takich placówek też w Zielonkach?

iti

Re: Zielonki vs. Kliny - która lokalizacja lepsza?

Postautor: iti » 12 kwie 2023, 11:07

Jak dla mnie, Kliny, to jednak jeszcze miasto, choć dosyć oddalone od centrum, Zielonki to już osobna gmina. Tu jednak osiedla mieszkaniowe z blokami, jakieś parki, komunikacja publiczna i miejskie inwestycje. Zielonki, to jednak mi się kojarzą z zabudową łanową raczej. Nie wiem, ile włodarze sąsiedniej gminy mają doświadczenia w zarządzaniu miastem, budowie sieci ciepłowniczej, terenów publicznych itp. Oby wychodziło im jak najlepiej, ale jednak wybrałbym miasto.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”