Alti / COCH przy ul. Lea Kraków (nowa inwestycja) - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Re: Alti / COCH przy ul. Lea Kraków (nowa inwestycja) - informacje i opinie na forum

Postautor: iti » 20 mar 2023, 13:22

O ile dobrze pamiętam, to procedura planistyczna pozwala wstrzymać wydawanie decyzji chyba na 9 miesięcy, więc niewiele patrząc na to, jak długo uchwalane są plany. Natomiast właściciele gruntów zwykle starają się je zabudowywać, zanim MPZP wejdzie w życie, bo zwykle jest on bardziej restrykcyjny niż budowa na podstawie decyzji WZ. No ale zobaczymy, w którą stronę to pójdzie, może ktoś uznał, że to jednak nie jest najlepszy czas na wychodzenie z nowym projektem na rynek.

MarcinJ

Re: Alti / COCH przy ul. Lea Kraków (nowa inwestycja) - informacje i opinie na forum

Postautor: MarcinJ » 05 kwie 2023, 10:49

Nie wiem, jak z przyszłością tych działek i co stanie się z zabudowaniami COCH przy ul. Lea, ale mam na jedno nadzieję, że ta mozaika zostanie utrzymana, gdzieś przeniesiona, wyeksponowana w widocznym miejscu, może wkomponowana w nowe zabudowania.

Obrazek

Bardzo by jej było szkoda, bo co by nie powiedzieć, jest to dzieło sztuki z poprzedniej epoki i moim zdaniem wygląda świetnie. Mam nadzieję, że ona ciągle tam jest. Ktoś wie, co się z tym stanie? Mam nadzieję, że tego po prostu nie wyburzą.

Rak

Postautor: Rak » 05 kwie 2023, 10:56

MarcinJ pisze:Nie wiem, jak z przyszłością tych działek i co stanie się z zabudowaniami COCH przy ul. Lea, ale mam na jedno nadzieję, że ta mozaika zostanie utrzymana, gdzieś przeniesiona, wyeksponowana w widocznym miejscu, może wkomponowana w nowe zabudowania.

Obrazek

Bardzo by jej było szkoda, bo co by nie powiedzieć, jest to dzieło sztuki z poprzedniej epoki i moim zdaniem wygląda świetnie. Mam nadzieję, że ona ciągle tam jest. Ktoś wie, co się z tym stanie? Mam nadzieję, że tego po prostu nie wyburzą.

To tutaj byly obiadki tez ? Czy tez obok w niemal identycznie wygladajacym przejsciu

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 11 kwie 2023, 12:26

Rak pisze:To tutaj byly obiadki tez ? Czy tez obok w niemal identycznie wygladajacym przejsciu

Chyba była tam jakaś stołówka też, ale jeśli chodzi o tą mozaikę, to trudno jej było nie zauważyć.

Rak

Postautor: Rak » 13 kwie 2023, 15:02

MarcinJ pisze:
Rak pisze:To tutaj byly obiadki tez ? Czy tez obok w niemal identycznie wygladajacym przejsciu

Chyba była tam jakaś stołówka też, ale jeśli chodzi o tą mozaikę, to trudno jej było nie zauważyć.

o juz nie ma ? szkoda calkiem dobre byly obiady, kiedys tam

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 13 kwie 2023, 15:10

Rak pisze:o juz nie ma ? szkoda calkiem dobre byly obiady, kiedys tam

W sumie, to nie wiem czy nie ma. Ale ciekawe czy dania były z mrożonek :D

przybysz

Postautor: przybysz » 24 maja 2023, 10:24

Jak widać budynki ciągle stoją, więc dużo się nie wydarzyło. Co do procedur planistycznych, to chyba jest możliwość wstrzymania wydawania decyzji dot. pozwoleń na budowę itp. na 9 miesięcy w związku z uchwalaniem MPZP.

Obrazek

Swoją drogą, ta zabudowa musiała nieźle się prezentować, jak była nowa, to musiało robić niezłe wrażenie.

Mujah

Postautor: Mujah » 26 maja 2023, 8:46

À propos Gibały.

lovekrakow.pl/aktualnosci/magistrat-proponuje-biurowce-wysokie-na-45-metrow-w-tle-urzad-wydaje-wz-tke-dla-rodziny-radnego_51150.html

Mar G

Postautor: Mar G » 26 maja 2023, 9:48

Mujah pisze:À propos Gibały.

lovekrakow.pl/aktualnosci/magistrat-proponuje-biurowce-wysokie-na-45-metrow-w-tle-urzad-wydaje-wz-tke-dla-rodziny-radnego_51150.html

a cóż to niespodzianka - przecież od 30 lat wiadomo , że Gibałowie wyrośli na hurtowni alkoholi ALTI i teren należy do nich. nie tylko ten.
są osoby zaskoczone tym ?

przybysz

Postautor: przybysz » 26 maja 2023, 12:42

Tajemnica żadna, natomiast ja nie widziałem wcześniej szczegółów odnośnie planowanej na tych działkach zabudowy, a tu jednak coś więcej wiadomo.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”