Alti / COCH przy ul. Lea Kraków (nowa inwestycja) - informacje i opinie na forum
Re: Alti / COCH przy ul. Lea Kraków (nowa inwestycja) - informacje i opinie na forum
O ile dobrze pamiętam, to procedura planistyczna pozwala wstrzymać wydawanie decyzji chyba na 9 miesięcy, więc niewiele patrząc na to, jak długo uchwalane są plany. Natomiast właściciele gruntów zwykle starają się je zabudowywać, zanim MPZP wejdzie w życie, bo zwykle jest on bardziej restrykcyjny niż budowa na podstawie decyzji WZ. No ale zobaczymy, w którą stronę to pójdzie, może ktoś uznał, że to jednak nie jest najlepszy czas na wychodzenie z nowym projektem na rynek.
Re: Alti / COCH przy ul. Lea Kraków (nowa inwestycja) - informacje i opinie na forum
Nie wiem, jak z przyszłością tych działek i co stanie się z zabudowaniami COCH przy ul. Lea, ale mam na jedno nadzieję, że ta mozaika zostanie utrzymana, gdzieś przeniesiona, wyeksponowana w widocznym miejscu, może wkomponowana w nowe zabudowania.

Bardzo by jej było szkoda, bo co by nie powiedzieć, jest to dzieło sztuki z poprzedniej epoki i moim zdaniem wygląda świetnie. Mam nadzieję, że ona ciągle tam jest. Ktoś wie, co się z tym stanie? Mam nadzieję, że tego po prostu nie wyburzą.

Bardzo by jej było szkoda, bo co by nie powiedzieć, jest to dzieło sztuki z poprzedniej epoki i moim zdaniem wygląda świetnie. Mam nadzieję, że ona ciągle tam jest. Ktoś wie, co się z tym stanie? Mam nadzieję, że tego po prostu nie wyburzą.
MarcinJ pisze:Nie wiem, jak z przyszłością tych działek i co stanie się z zabudowaniami COCH przy ul. Lea, ale mam na jedno nadzieję, że ta mozaika zostanie utrzymana, gdzieś przeniesiona, wyeksponowana w widocznym miejscu, może wkomponowana w nowe zabudowania.
To tutaj byly obiadki tez ? Czy tez obok w niemal identycznie wygladajacym przejsciu
Rak pisze:To tutaj byly obiadki tez ? Czy tez obok w niemal identycznie wygladajacym przejsciu
Chyba była tam jakaś stołówka też, ale jeśli chodzi o tą mozaikę, to trudno jej było nie zauważyć.
MarcinJ pisze:Rak pisze:To tutaj byly obiadki tez ? Czy tez obok w niemal identycznie wygladajacym przejsciu
Chyba była tam jakaś stołówka też, ale jeśli chodzi o tą mozaikę, to trudno jej było nie zauważyć.
o juz nie ma ? szkoda calkiem dobre byly obiady, kiedys tam
Rak pisze:o juz nie ma ? szkoda calkiem dobre byly obiady, kiedys tam
W sumie, to nie wiem czy nie ma. Ale ciekawe czy dania były z mrożonek

Jak widać budynki ciągle stoją, więc dużo się nie wydarzyło. Co do procedur planistycznych, to chyba jest możliwość wstrzymania wydawania decyzji dot. pozwoleń na budowę itp. na 9 miesięcy w związku z uchwalaniem MPZP.

Swoją drogą, ta zabudowa musiała nieźle się prezentować, jak była nowa, to musiało robić niezłe wrażenie.

Swoją drogą, ta zabudowa musiała nieźle się prezentować, jak była nowa, to musiało robić niezłe wrażenie.
À propos Gibały.
lovekrakow.pl/aktualnosci/magistrat-proponuje-biurowce-wysokie-na-45-metrow-w-tle-urzad-wydaje-wz-tke-dla-rodziny-radnego_51150.html
lovekrakow.pl/aktualnosci/magistrat-proponuje-biurowce-wysokie-na-45-metrow-w-tle-urzad-wydaje-wz-tke-dla-rodziny-radnego_51150.html
Mujah pisze:À propos Gibały.
a cóż to niespodzianka - przecież od 30 lat wiadomo , że Gibałowie wyrośli na hurtowni alkoholi ALTI i teren należy do nich. nie tylko ten.
są osoby zaskoczone tym ?
Tajemnica żadna, natomiast ja nie widziałem wcześniej szczegółów odnośnie planowanej na tych działkach zabudowy, a tu jednak coś więcej wiadomo.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”