Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Postautor: pozdro » 02 kwie 2023, 13:36

Przeciez jest dobry dojazd pociagiem do Katowic :roll: ?
Przeciez tam wystarczy ekrany akustyczne postawic z PKP bedzie musialo zainstalowac jak teraz sa budynki

oAxfT

Postautor: oAxfT » 02 kwie 2023, 15:23

pozdro pisze:Przeciez tam wystarczy ekrany akustyczne postawic z PKP bedzie musialo zainstalowac jak teraz sa budynki

Przecież tam już są budynki praktycznie na całej długości torów

fitz

Postautor: fitz » 04 kwie 2023, 12:57

Problemem tam nie jest ruch na Główny, a linia towarowa tuż pod oknami (no i trąbiący na przejeździe na Łokietka pociąg). Oraz ogólny pierdolnik kolejowy za oknem, tego ekran nie zniknie.

Scream2

Postautor: Scream2 » 04 kwie 2023, 16:55

fitz pisze:Problemem tam nie jest ruch na Główny, a linia towarowa tuż pod oknami (no i trąbiący na przejeździe na Łokietka pociąg). Oraz ogólny pierdolnik kolejowy za oknem, tego ekran nie zniknie.

Czekać jeszcze tylko na rozbudowę CPK i miejsce idealne do życia :)

pozdro

Postautor: pozdro » 08 kwie 2023, 10:20

A to widok na tory raczej spoko nic ci widoku nie zasłoni nie mas okien sasiada, ani ulicy. Generalnie względny spokoj. W tej inwestycji wiekszym problemem jest brak normalnych mieszkan. Tam sa tylko mikrokawalerki pod wynajem na airbnb

agata_dro

Postautor: agata_dro » 12 kwie 2023, 12:27

Cześć,
czy ktoś kupił mieszkanie w inwestycji? Zauważyłam, że w ciągu miesiąca bardzo dużo mieszkań znalazło swoich właścicieli. Prace są już na bardzo zaawansowanym poziomie.

Jacek1313

Postautor: Jacek1313 » 13 kwie 2023, 22:23

Cześć,
ja jednak wstrzymałem się z zakupem. Oczywiście miejsce ok, choć tory to już inna sprawa, zależy co komu przeszkadza. Mnie bardziej zmartwiło to że niektóre mieszkania zostały podzielone i mają mniejszą powierzchnie niż 25m2. Nie wiem czy osoby które zakupiły takie lokale nie martwi fakt ze wg ustawy powierzchnia użytkowa musi minimum wynosić właśnie 25m2 i mogą nigdy wg prawa nie zostać sklasyfikowane jako mieszkania tylko jako lokale użytkowe. Tutaj tylko podpowiadam że warto sobie na to zwrócić uwagę, bo oczywiście z większymi mieszkaniami nie powinno być problemu. Moja rada, pytać o wszystko przed zakupem, nawet jeżeli pytania są niewygodne i dotyczą byłych inwestycji lub spraw sądowych i słuchać odpowiedzi i samemu wyciągnąć wnioski. Mimo wszystko życzę powodzenia zarówno inwestorowi jak i kupującym. Ważne aby obie strony były wygrane a nie tylko jedna.
Pozdrawiam, Jacek

agata_dro

Postautor: agata_dro » 14 kwie 2023, 12:16

Uważasz, że sytuacja z Zakola Wisły może się powtórzyć? Chyba nie wchodzi się 2 raz do tej samej rzeki.
A tutaj już mieli problem z wyburzeniem Fortu.

Kethael

Postautor: Kethael » 15 kwie 2023, 20:40

Udało się może komuś dotrzeć do informacji, jakie układy mieszkań będą dostępne w drugim etapie?

jacek1313!

Postautor: jacek1313! » 15 kwie 2023, 22:39

Cześć, nie wiem czy to się tutaj może powtórzyć ale na ich stronie widzę mieszkania 25m2 sprzedane ale po w klikaniu się w szczegóły widać że powierzchnia użytkowa to ok 23m2. Dlatego osoby które to kupiły powinny sprawdzić umowę i jeżeli tam faktycznie jest poniżej 25m2 to oznacza że kupiły raczej komórkę lokatorską a nie mieszkanie i przy odbiorze budynku raczej nie może to być sklasyfikowane jak mieszkanie. Oczywiście będzie można sobie tam przebywać ale wg prawa to nie będzie mieszkanie. Co do fortu to trudno mi uwierzyć że tak doświadczony deweloper nie wiedział co kupuje a potem burzy ale może się mylę. Na szczęście o tym zdecyduje sąd a nie ja. Nie chce tutaj nikogo zniechęcać do kupna, to nie mój cel tylko pisze dlaczego ja podjąłem taka a nie inna decyzję. Po prostu otworzyłem się też na sprawdzenie innych inwestycji :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”