Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum
Re: Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum
Jeśli chodzi o normalne życie to lokalizacja mocno średnia, chyba że ktoś pracuje w biurach itp. w tej części Krakowa. Nie każdy myśli o codziennych wyprawach do lasku Wolskiego czy Ojcowa zaraz po pracy. Plusem niewątpliwie bliska obecność galerii Bronowice. Jest jedna szkoła podstawowa (nr. 50), ale nie wiadomo czy w przyszłości nie będzie przeludniona ze względu na mnogość osiedli powstających w okolicy.
-
Re: Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum
Jest jeszcze szkoła podstawowa przy ul. Stelmachów.
W rankingu szkół stoi na wysokim miejscu.
W rankingu szkół stoi na wysokim miejscu.
-
scr4tchi pisze:Jeśli chodzi o normalne życie to lokalizacja mocno średnia, chyba że ktoś pracuje w biurach itp. w tej części Krakowa. Nie każdy myśli o codziennych wyprawach do lasku Wolskiego czy Ojcowa zaraz po pracy. Plusem niewątpliwie bliska obecność galerii Bronowice. Jest jedna szkoła podstawowa (nr. 50), ale nie wiadomo czy w przyszłości nie będzie przeludniona ze względu na mnogość osiedli powstających w okolicy.
Nie każdy rozumie "normalne życie" jako posiadanie przedszkoli / placów zabaw / przechowalni dzieci i wielopokoleniowej rodziny

JanuszBiznesu pisze:scr4tchi pisze:Jeśli chodzi o normalne życie to lokalizacja mocno średnia, chyba że ktoś pracuje w biurach itp. w tej części Krakowa. Nie każdy myśli o codziennych wyprawach do lasku Wolskiego czy Ojcowa zaraz po pracy. Plusem niewątpliwie bliska obecność galerii Bronowice. Jest jedna szkoła podstawowa (nr. 50), ale nie wiadomo czy w przyszłości nie będzie przeludniona ze względu na mnogość osiedli powstających w okolicy.
Nie każdy rozumie "normalne życie" jako posiadanie przedszkoli / placów zabaw / przechowalni dzieci i wielopokoleniowej rodziny
To prawda nie każdy, ale znaczna większość jednak tak. Oczywiście obecnie, bo za kilkanaście lat może się to diametralnie zmienić.
Kawałek osiedla niezły chce tam Ekopark zbudować, 9 bloków to całkiem sporo.

Wizualizacja: deweloper Ekopark
Ciekawi mnie, co z resztą tej działki, albo pustą, dużą działką po sąsiedzku. Bo to wygląda, jakby tam drugie tyle można było jeszcze dołożyć.

Same budynki, takie dosyć standardowe, przypominają mi jakieś osiedle w Krakowie. Moim zdaniem raczej budżetowo się to prezentuje. Jak się Wam podobają?

Ciekawi mnie, co z resztą tej działki, albo pustą, dużą działką po sąsiedzku. Bo to wygląda, jakby tam drugie tyle można było jeszcze dołożyć.

Same budynki, takie dosyć standardowe, przypominają mi jakieś osiedle w Krakowie. Moim zdaniem raczej budżetowo się to prezentuje. Jak się Wam podobają?
wizualnie szalu nie ma, pytanie czy ten kolor to farba czy jakas miedź?
szkoda ze standardowe okna, a nie wysokie
drugi etap wyglada ciekawie jesli chodzi o gorne pietra - tam beda tarasy z przestrzenia biologicznie czynna jesli dobrze widze
szkoda ze standardowe okna, a nie wysokie
drugi etap wyglada ciekawie jesli chodzi o gorne pietra - tam beda tarasy z przestrzenia biologicznie czynna jesli dobrze widze
2 pokojowe 50 m2 zaoferowali za ok. 13 T /m2
godnie ...
kto by pomyślał kilka lat temu że takie peryferia tak wysoko będą wyceniane
godnie ...
Ceny z kosmosu. 4 lata temu miałem rezerwacje w inwestycji Mieszkaj w mieście za 7200zl, 45 m. Teraz za podobny metraż chcą drugie tyle

Mar G pisze:2 pokojowe 50 m2 zaoferowali za ok. 13 T /m2
godnie ...
Od slow city lepsza lokalizacja. Powyzej 80 tez powyzej 13k. Urbanistyka łanowa.
A ja dostałem ofertę za ~50m 12,3k i pewnie max 4-5% by może zeszli
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”