Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Suchy

Re: Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Postautor: Suchy » 07 maja 2023, 21:57

Niedawno dostałem ofertę na mieszkanie nr trzysta ileś…;) brakuje tylko recepcji restauracji na parterze

alehandro

Re: Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Postautor: alehandro » 13 maja 2023, 11:13

Kurczę ale ten budynek jest jednak brzydki. Przekonałem się będąc na miejscu, że budynek i te odnogi wyglądają jak narośl nowotworowa. Kościółek jeszcze podkreśla brzydotę. Nie wiem czemu miasto nie ocenia estetyki projektów być może to za dużo dla staruszka który rządzi tym miastem.

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 15 maja 2023, 18:25

Umów deweloperskich jest ok. 90 dla budynku B
lokali ok. 170 w budynku B

krk2020

Postautor: krk2020 » 28 maja 2023, 1:58

Jakby ktoś chciał zobaczyć filmik

youtu.be/fMrIJl6qoAc

pozdro

Postautor: pozdro » 28 maja 2023, 20:53

Mi się podoba chciałbym, żeby więcej takiej architektury na wysokim poziomie powstawało w Krakowie, a nie bloczki po taniości jaki z PRL :D

luc

Postautor: luc » 28 maja 2023, 21:44

pozdro pisze:Mi się podoba chciałbym, żeby więcej takiej architektury na wysokim poziomie powstawało w Krakowie, a nie bloczki po taniości jaki z PRL :D

Pewnie wysoko stoi w "Indeksie Pyszne.pl" ;)

teqnix

Postautor: teqnix » 01 cze 2023, 21:47

Ile tu w wątku marudów a jak się przejechałem z miesiąc temu aleją Kijowską to nie ma tam żadnego ładniejszego budynku na całej długaśnej ulicy. Od ulicy wygląda świetnie, w lokalach frontowych pewnie coś na poziomie powstanie. Cena wysoka ale w zasadzie adekwatna do lokalizacji. Tyle, że do małych mieszkań chyba nawet się miejsca postojowego nie da dokupić. Ja nie kupię bo mnie nie stać ale jakbym miał te 600 000 na małą kawalerkę do inwestycji to byłaby to jedna z bardziej rozważanych. Może stopa zwrotu nie jakaś prześwietna ale miejscówka top jeżeli chodzi o inwestycje po zachodniej stronie miasta. Ulica szeroka, ruch samochodowy chyba jeszcze nie jakiś tragiczny, tramwaj pod nosem, blisko na uczelnie, rynek i wystarczająco daleko od Alei 3 wieszczów żeby ta miejscówka była fajniejsza od sprzedawanych w podobnych cenach w okolicy nowego kleparza.

Nowy

Postautor: Nowy » 02 cze 2023, 10:54

teqnix pisze:Ile tu w wątku marudów a jak się przejechałem z miesiąc temu aleją Kijowską to nie ma tam żadnego ładniejszego budynku na całej długaśnej ulicy.

To trzeba było wysiąść z tego, czym jechałeś i wejść do parku, przy którym ten budynek powstał. Pisałeś o zakupie kawalerki do inwestycji - pytanie czy to maja być mieszkania, czy produkty inwestycyjne? Jak bym średnio chciał mieszkać w produkcie inwestycyjnym :)

ghd

Postautor: ghd » 02 cze 2023, 12:01

Nowy pisze:
teqnix pisze:Ile tu w wątku marudów a jak się przejechałem z miesiąc temu aleją Kijowską to nie ma tam żadnego ładniejszego budynku na całej długaśnej ulicy.

To trzeba było wysiąść z tego, czym jechałeś i wejść do parku, przy którym ten budynek powstał. Pisałeś o zakupie kawalerki do inwestycji - pytanie czy to maja być mieszkania, czy produkty inwestycyjne? Jak bym średnio chciał mieszkać w produkcie inwestycyjnym :)

Celna uwaga. Inna sprawa, że całe to obecne budownictwo wielorodzinne jest wielkim produktem nadającym się jedynie do wynajęcia jakimś desperatom poszukującym prestiżu.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

teqnix

Postautor: teqnix » 02 cze 2023, 22:03

Nowy pisze:

Fakt, że nie widziałem budynku od tyłu a jedynie od frontu a z tej strony mi nieco w założeniach przypomina 1 etap masarskiej od Atalu. Co do inwestycji to pisałem o kawalerce niby inwestycyjnej ale nie kieruje się nigdy samym zyskiem a mam zasadę, że nawet jak kupuje inwestycyjnie to w miejscu w którym sam chciałbym mieszkać bo też w przyszłości może akurat będzie dla dziecka a może nawet dla mnie - los bywa różny. Stąd u mnie akurat odpada czyste przełożenie stopy zwrotu. Raczej chodzi mi o ochronę oszczędności przed inflacją plus stabilny ale nie olbrzymi dochód pasywny. Sam nie uznaje produktów w stylu same "lokale inwestycyjne" w bloku (było chyba coś takiego od Atalu na Płaszowie czy lokum Salsa) bo ja (ani pewnie większość ludzi) bym tam jak słusznie zauważyłeś nie chciał mieszkać. Natomiast sama idea bloku gdzie są mieszkania małe, średnie i duże jest jak dla mnie ok. Różne można mieć zdanie o Krowodrzy, ja nigdy nie mieszkałem w tej dzielnicy i jakoś super jej nie znam i wręcz zdaje mi się nieco nudna ale imho zawsze będzie uważana za dzielnicę "dobrą" przez przeważającą część społeczeństwa.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”