Emaus Garden Kraków (ul. Borowego) od Grupa Matejek - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
asander

Re: Emaus Garden Kraków (ul. Borowego) od Grupa Matejek - opinie na forum

Postautor: asander » 21 lis 2022, 6:41

przyjezdny pisze:Czy uważacie, że planowana Trasa Zwierzyniecka będzie słyszalna dla mieszkańców Emaus Garden? Na niebiesko przybliżona lokalizacja działki, na której jest realizowana inwestycja. Od razu po drugiej stronie Rudawy będzie początek tunelu do ul. Księcia Józefa. Obawiam się, że będzie spory szum od aut wylatujących z tunelu.
2.png

Na 100% większy szum będzie słyszalny, zwłaszcza nocą, bo na takiej trasie ruch będzie praktycznie całą dobę. Ahh ta ekskluzywna dzielnica, mieszkania za miliony, a potem okna w lecie nocą nie otworzysz.

słoik_ze_wsi

Postautor: słoik_ze_wsi » 31 gru 2022, 14:48

Czy ktoś z Was jest na etapie negocjacji z deweloperem? Można coś ugrać?

Czy wiadomo cokolwiek o sąsiadującej firmie Justa-Vita? Czy ta działalność jest w jakikolwiek sposób uprzykrzająca?

megi

Postautor: megi » 31 gru 2022, 15:08

słoik_ze_wsi pisze:Czy wiadomo cokolwiek o sąsiadującej firmie Justa-Vita? Czy ta działalność jest w jakikolwiek sposób uprzykrzająca?

A czym ta firma się zajmuje? I pytanie, na jak dużej działce operuje, czyli co mogłoby ją zastąpić. Warto sprawdzić jakie jest przeznaczenie terenu w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego, jeżeli tam takowy jest.

A jak idzie sprzedaż mieszkań w tej inwestycji? Mi cena wydawała się zaporowa za mieszkania zlokalizowane na takim osiedlu, ale może ktoś inny zobaczy w tym więcej plusów.

Peace

Postautor: Peace » 02 sty 2023, 14:17

megi pisze:A jak idzie sprzedaż mieszkań w tej inwestycji? Mi cena wydawała się zaporowa za mieszkania zlokalizowane na takim osiedlu, ale może ktoś inny zobaczy w tym więcej plusów.

23 sprzedane na 125. Informacja dostępna na stronie.

krakower

Postautor: krakower » 10 sty 2023, 8:19

słoik_ze_wsi pisze:Czy ktoś z Was jest na etapie negocjacji z deweloperem? Można coś ugrać??

Tez się zastanawiam, jakbyś miał jakieś informacje daj znać tutaj

słoik_ze_wsi

Postautor: słoik_ze_wsi » 16 maja 2023, 9:28

Cześć! Jeżeli jest tutaj ktokolwiek, kto kupił / zarezerwował / chce kupić mieszkanie na Emaus Garden - bardzo proszę o wiadomość prywatną. Chciałbym dopytać o kilka kwestii.

Informacyjnie - Inwestycja jest już na ukończeniu, pozwolenie na użytkowanie powinni dostać na początku Q4 2023. Można obejrzeć na żywo każde mieszkanie.

omnibus22

Postautor: omnibus22 » 16 maja 2023, 12:42

słoik_ze_wsi pisze:Cześć! Jeżeli jest tutaj ktokolwiek, kto kupił / zarezerwował / chce kupić mieszkanie na Emaus Garden - bardzo proszę o wiadomość prywatną. Chciałbym dopytać o kilka kwestii.

Informacyjnie - Inwestycja jest już na ukończeniu, pozwolenie na użytkowanie powinni dostać na początku Q4 2023. Można obejrzeć na żywo każde mieszkanie.

Napisz pv, nie mogę wysłać Ci wiadomości.

Master

Postautor: Master » 16 maja 2023, 13:41

Napiszcie na forum, chętnie bym się też dowiedział, na co zwrócić tu uwagę kupując mieszkanie.
słoik_ze_wsi pisze:Informacyjnie - Inwestycja jest już na ukończeniu, pozwolenie na użytkowanie powinni dostać na początku Q4 2023. Można obejrzeć na żywo każde mieszkanie.

Masz może jakieś zdjęcia, na których byłoby widać, jak to teraz wygląda?

słoik_ze_wsi

Postautor: słoik_ze_wsi » 16 maja 2023, 15:39

omnibus22 pisze:
słoik_ze_wsi pisze:Cześć! Jeżeli jest tutaj ktokolwiek, kto kupił / zarezerwował / chce kupić mieszkanie na Emaus Garden - bardzo proszę o wiadomość prywatną. Chciałbym dopytać o kilka kwestii.

Napisz pv, nie mogę wysłać Ci wiadomości.

Dopiero teraz się zorientowałem, że nie ma możliwości pisania do siebie PW :)

Chciałbym podpytać tych, którzy już podjęli decyzję zakupową o to, czy przy okazji weryfikacji szczegółów przed zakupem wyszły jakieś nieoczywiste problemy.

Główne problemy jakie widzę to:

1) Można kupić tylko jedno miesjce postojowe. Same miejsca są dosyć małe, a jednak kosztują sporo.
2) Brak komórek lokatorskich w blokach 1 i 2.
3) W bezpośrednim sąsiedztwie ruiny jakiegoś zakładu, który jak się okazuje nadal jest czynny (hałas?)
4) Absolutne zero miejsc do przechowywania rowerów, a okolica jest wręcz stworzona pod rowery.
5) Brak jakichkolwiek możliwości negocjacji ceny - u konkurencji udaje się wynegocjować lepsze niż ofertowe warunki zakupu.
6) Wykładziny i tapety w częściach wspólnych oraz brak podłączenia do MPEC - możliwe wysokie koszty utrzymania / czynszu.

Aga1010

Postautor: Aga1010 » 22 maja 2023, 17:42

Cześć! Rozważam zakup mieszkania w tej inwestycji. Zdziwiło mnie, że u dewelopera nie ma możliwości jakiejkolwiek negocjacji ceny (komuś się może udało)? Według informacji z biura sprzedaży w styczniu obniżyli ceny wszystkich mieszkań o 10%, natomiast w grudniu 2022r na ich funpage’u na jednym z portali społecznościowych wstawili wizualizację z informacją, że mieszkania od 14 tys/m2, teraz ceny są ponad 15 tys./m2, więc trochę mi się to nie klei. Zastanawia mnie, czy te ceny nie są zbyt wygórowane- co sądzicie?
Kolejna rzecz jaka mnie zastanawia, to czy tam jest wszystko w porządku z tym pozwoleniem na budowę, ponieważ z tego co widziałam bloki są budowane na działce przeznaczonej na zabudowę jednorodzinną, czy ktoś się coś orientował w tej kwestii?
Szukając informacji o deweloperze natknęłam się na dość negatywne opinie dotyczące szczególnie przemakania i zalewania garaży i części wspólnych, a ta inwestycja będzie najbliżej zbiornika wodnego z wszystkich. Niby w biurze sprzedaży Pani twierdzi, że do izolacji garażu zastosowano specjalny beton (nie można wiercić w ścianach), ale w konspekcie informacyjnym nie ma o tym ani słowa.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”