No i co tam takiego nie zwyklego na tych wizjonerów? Bloki Jak wszystkie inne. Z Gorki narodowej jest blizej do Centrum. W inne czesci miasta tez bez blizej jakies ronda mogilskie, tauron areny, Malopolskie Centrum nauki itd. Na Kazimierz troche dalej, ale to wszedzie sie nie da miec blisko. Wtedy to wiadomo kurdwanów i poludnie lepsze. Ceny maja korzystne. Spokojnie mogliby brac 13-14k I by chętnie kupowali ludzie. Pewnie Takie ceny będa po oddaniu tramwaju i 29 listopada.
Tak 5 min się jedzie autem z Centrum na gorke narodowa 3km prosta droga ekspresowa. Wpuszczac sobie w Google maps Pawia do Zaucha. Autobus ma przystanki to 10 min
Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum
Re: Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum
pozdro pisze:Tak 5 min się jedzie autem z Centrum na gorke narodowa 3km prosta droga ekspresowa. Wpuszczac sobie w Google maps Pawia do Zaucha. Autobus ma przystanki to 10 min
z jakiego centrum, chyba samochodowego KIA Patecki

jak już kiedyś odwiedzisz Kraków, przejedź się tamtędy, wróć tutaj i powiedz że żartowałeś, ale żart się nie udał

W dozwolonej godzinie. Wiele ready jechałem. Teraz może jest ta rozbudowa 29 listopada to masz błedne wyobrażenie. W normalnych warunkach bez inwestycji i ograniczeń czas dojazdu do centrum miasta to około 5min. Zreszta autobusy buspasem 10min, możesz sobie sprawdzić w rozkładzie
pozdro pisze:W dozwolonej godzinie. Wiele ready jechałem. Teraz może jest ta rozbudowa 29 listopada to masz błedne wyobrażenie. W normalnych warunkach bez inwestycji i ograniczeń czas dojazdu do centrum miasta to około 5min. Zreszta autobusy buspasem 10min, możesz sobie sprawdzić w rozkładzie
5 minut...Tak. Chyba w nocy przy wyłączonych światłach i jak się ma KRA na blachach. I jeszcze pytanie pomocnicze. Kiedy tam były "normalne warunki"?
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
-
pozdro pisze:W dozwolonej godzinie. Wiele ready jechałem. Teraz może jest ta rozbudowa 29 listopada to masz błedne wyobrażenie. W normalnych warunkach bez inwestycji i ograniczeń czas dojazdu do centrum miasta to około 5min. Zreszta autobusy buspasem 10min, możesz sobie sprawdzić w rozkładzie
a w tej bajce były smoki?

Jakoś tak dziwnie dużo emocji Panowie i Panie, jak na kolejne osiedle. Jeden ktoś narzeka, że korki ale wydaje się, że nie zauważył, że to przez poszerzanie drogi. Inny ktoś mieszkał w innym miejscu, obok i 12 lat temu, więc tu mu się nie podoba. Zignorujmy za to zdanie kogoś, kto mieszka i ocenia pozytywnie - pewno się myli lub po prostu racjonalizuje.
Jeśli ktoś rozważa północną stronę Wisły dla siebie to ja polecam zobaczyć samemu, rozważyć stan aktualny i potencjał i nie przejmować się opiniami w internecie
Jest gdzie się przejść - w dzień blisko do lasku witkowickiego (rowerem po szutrze 3 minuty), wieczorem mnóstwo osób spaceruje po osiedlu.
Jest mały park z placem zabaw, teren z przeznaczeniem pod większy park oraz jakieś tam nadzieje związane z planem zagospodarowania Parki Górki Narodowej Zachód.
Jak na Kraków w miarę przestrzennie (u niestety Ozon zaniża). Na pewno są fajne widoki i czystsze powietrze niż niżej. Nie ma grodzenia i osiedle robi wizualnie dobre wrażenie.
Komunikacyjnie tragedia ale coraz bliżej jest tramwaj, poszerzona 29 oraz obwodnica i trasa wolbromska odciążające ruch, więc wydaje się, że powinno być co najmniej dobrze. Tramwaj planowo ma mieć ok. 20 minut do centrum ale za to czas dojścia na przystanek to 2,3 minuty.
Z wyjazdem z osiedla nie ma żadnego problemu niezależnie od pory oraz pojawią się dodatkowe wyjazdy - główny ma być przy pętli.
Pojawią się co najmniej 2 ścieżki rowerowe w kierunku centrum (29, KST) i jakiś szlak do Bibic.
Usługi rodzą się powoli ale jest ich coraz więcej i mnóstwo lokali stoi jeszcze pustych.
Z minusów to na pewno i przede wszystkim trwające budowy (hałasy i pyły), brak dyskontu w zasięgu spaceru, brak szkoły podstawowej (niby są coś dzieje ale brak konkretów), brak domu kultury lub podobnego ośrodka, bo Dworek nieco za daleko jak na spacer (sytuacja podobna jak ze szkołą). Oraz sporo terenów nie zabudowanych, gdzie niby wiadomo co powstanie ale jak to bywa - może być różnie.
A i dojazd w nocy, czyli bez korków, na parking nad dworcem to 9 minut z dziurami w jezdni. Wiem bo jechałem.
Jeśli ktoś rozważa północną stronę Wisły dla siebie to ja polecam zobaczyć samemu, rozważyć stan aktualny i potencjał i nie przejmować się opiniami w internecie
Jest gdzie się przejść - w dzień blisko do lasku witkowickiego (rowerem po szutrze 3 minuty), wieczorem mnóstwo osób spaceruje po osiedlu.
Jest mały park z placem zabaw, teren z przeznaczeniem pod większy park oraz jakieś tam nadzieje związane z planem zagospodarowania Parki Górki Narodowej Zachód.
Jak na Kraków w miarę przestrzennie (u niestety Ozon zaniża). Na pewno są fajne widoki i czystsze powietrze niż niżej. Nie ma grodzenia i osiedle robi wizualnie dobre wrażenie.
Komunikacyjnie tragedia ale coraz bliżej jest tramwaj, poszerzona 29 oraz obwodnica i trasa wolbromska odciążające ruch, więc wydaje się, że powinno być co najmniej dobrze. Tramwaj planowo ma mieć ok. 20 minut do centrum ale za to czas dojścia na przystanek to 2,3 minuty.
Z wyjazdem z osiedla nie ma żadnego problemu niezależnie od pory oraz pojawią się dodatkowe wyjazdy - główny ma być przy pętli.
Pojawią się co najmniej 2 ścieżki rowerowe w kierunku centrum (29, KST) i jakiś szlak do Bibic.
Usługi rodzą się powoli ale jest ich coraz więcej i mnóstwo lokali stoi jeszcze pustych.
Z minusów to na pewno i przede wszystkim trwające budowy (hałasy i pyły), brak dyskontu w zasięgu spaceru, brak szkoły podstawowej (niby są coś dzieje ale brak konkretów), brak domu kultury lub podobnego ośrodka, bo Dworek nieco za daleko jak na spacer (sytuacja podobna jak ze szkołą). Oraz sporo terenów nie zabudowanych, gdzie niby wiadomo co powstanie ale jak to bywa - może być różnie.
A i dojazd w nocy, czyli bez korków, na parking nad dworcem to 9 minut z dziurami w jezdni. Wiem bo jechałem.
Generalnie nie widze sensu dyskusji o tym jaki byl lub obecnie jest dojazd bo kluczowe jaki bedzie w perspektywie 1-2 lat - to jest inwestycja w przyszlosc i wszystko wskazuje na to ze bedzie tam z tym lepiej. Byc moze nie bedzie idealnie, ale gdzie w Krakowie jest?
humbak pisze:Generalnie nie widze sensu dyskusji o tym jaki byl lub obecnie jest dojazd bo kluczowe jaki bedzie w perspektywie 1-2 lat - to jest inwestycja w przyszlosc i wszystko wskazuje na to ze bedzie tam z tym lepiej. Byc moze nie bedzie idealnie, ale gdzie w Krakowie jest?
Racja. Nie każdy, przykładowo jest sprzedawcą popularnych precli i potrzebuje codziennego sprawnego dojazdu pod Sukiennice, a takie rysuje się wrażenie w tych dyskusjach o bliskości tego mitycznego centrum. Zdecydowanie ważniejszy jest komfort samego mieszkania w stosunku do zapłaconej ceny, a to chyba każdy znający miasto może ocenić. Hotelowe korytarze tego blokowiska pozbawiają wszelkich złudzeń. No ale co kto lubi.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
Te mieszkania sie sprzedaja, bo są tanie. Inwestycyjnie moze. Do mieszkania nigdy w zyciu. Ta okolica z przyjemnym miejskim życiem ma niewiele wspólnego.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.
Moim zdaniem do mieszkania bardzo fajnie duzo terenow zielonych. Pobliskie witkowice z lasem witkowicki, planowanym parkiem XXL nad prawnikiem, parkiem kosciuszki, górkami na polnoc są naprawde przyjemne do spacerów. Usług nie brakuje. Ceny są i tak wysokie z 9-10k/m2. Linia kolejowa w poblizu pewnie pociagi na lotnisko się pojawia z nowej huty w przyszłości, wiec dobry dojazd na samolot. Ja moge polecić bylem 2 razy ogladac i naprawde dobrze tam jest. Nikt nie bedzie żałował wyboru. Widoki na Krakow sa tam rewelacyjne.
Z takich opłacalnych ciekawych lokalizacji to mogę polecić Busto Arsizio blisko Maplensa AirPort. Naprawde świetna miejscowka i mieszkania 120m2 mozna wyhaczyc za 500-800euro/mc Zamiast to jakiegos zakopać Giewont ogladac to fajny dojazd do Zermatt pod Matternhorna
Z takich opłacalnych ciekawych lokalizacji to mogę polecić Busto Arsizio blisko Maplensa AirPort. Naprawde świetna miejscowka i mieszkania 120m2 mozna wyhaczyc za 500-800euro/mc Zamiast to jakiegos zakopać Giewont ogladac to fajny dojazd do Zermatt pod Matternhorna
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”