Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Dan

Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Postautor: Dan » 23 kwie 2023, 10:33

Dokładnie. Zwykle jest tak ze to jest dodatkowy koszt.
Deweloper nie będzie podstawiał bo tez i z jakiej racji. Dla niego to żaden zysk. Trzeba na własna rękę organizować odpady.
U mojego brata było tak ze kilka osób sie zgadało i sobie zamówili kontener.
Zakładam ze altana śmietnikowa to będzie ale dopiero za jakiś czas…
Poza tym tyle mówili ze zakończy sie budowa jak będzie ju ładniej na zewnątrz a zauważyłem ze budowlańcy co któryś dzień przychodzą na chwile, coś porobią żeby nie było ze nic i ponownie kilka dni ich nie ma.
Trochę te prace wykończeniowe sie wydłużają. Nie macie podobnego wrażenia?
Pozdrawiam

Krygowskiego

Postautor: Krygowskiego » 12 maja 2023, 10:39

Witam
Proszę o informację czy protokół kominiarski oraz próba szczelności maja Państwo zrobiony na własną rękę czy Deweloper daje takie zaświadczenie?

Krygowskiego

Postautor: Krygowskiego » 13 maja 2023, 13:27

Dziś byłam świadkiem jak Pan uderzył w bramę która się zepsuła nie zdążyłam zobaczyć jaka marka auta było koloru szarego Pan około 60 lat z wąsem tyle zdążyłam zauważyć

Ada123

Postautor: Ada123 » 14 maja 2023, 20:52

Krygowskiego pisze:Dziś byłam świadkiem jak Pan uderzył w bramę która się zepsuła nie zdążyłam zobaczyć jaka marka auta było koloru szarego Pan około 60 lat z wąsem tyle zdążyłam zauważyć

No pięknie :o :o :o

A czy napisałaś może do dewelopera? To się stało jakoś jak ten pan wyjeżdżał / wjeżdżał na osiedle? :(

Krygowskiego

Postautor: Krygowskiego » 15 maja 2023, 11:55

Ada123 pisze:
Krygowskiego pisze:Dziś byłam świadkiem jak Pan uderzył w bramę która się zepsuła nie zdążyłam zobaczyć jaka marka auta było koloru szarego Pan około 60 lat z wąsem tyle zdążyłam zauważyć

A czy napisałaś może do dewelopera? To się stało jakoś jak ten pan wyjeżdżał / wjeżdżał na osiedle? :([/quot
Ada123 pisze:

A czy napisałaś może do dewelopera? To się stało jakoś jak ten pan wyjeżdżał / wjeżdżał na osiedle? :(
e]

Pan wyjeżdżał z osiedla ja byłam prawie na samym końcu osiedla usłyszałam tylko huk Pan wyszedł popatrzył na auto i pojechał nie wiem jak to się stało że wjechał w bramę

Ada123

Postautor: Ada123 » 16 maja 2023, 13:14

Krygowskiego pisze:
Ada123 pisze:

Pan wyjeżdżał z osiedla ja byłam prawie na samym końcu osiedla usłyszałam tylko huk Pan wyszedł popatrzył na auto i pojechał nie wiem jak to się stało że wjechał w bramę

A o jakiej godzinie to się mogło wydarzyć? Deweloper chce sprawdzić monitoring. Rozmawiałam z nim wczoraj przy okazji innego tematu.

Lempo

Postautor: Lempo » 22 maja 2023, 18:34

Słyszał ktoś coś może o aktach notarialnych?

sedetzka

Postautor: sedetzka » 23 maja 2023, 14:30

Lempo pisze:Słyszał ktoś coś może o aktach notarialnych?

Ponoć mają być podpisywane do końca czerwca.

Dan

Postautor: Dan » 24 maja 2023, 22:32

Ciekawe czy się wyrobią. Mnie mówili ze w maju już będą umowy podpisywać a z resztę mieszkańców w czerwcu, a tu niedość ze prace na inwestycji nie ukończone, usterki w mieszkaniach nie zlikwidowane to jeszcze liczniki od wody pomieszane. Sugeruje Wam sobie to sprawdzić.
Oby się w czerwcu udało z aktami :)
Pozdrawiam

sedetzka

Postautor: sedetzka » 25 maja 2023, 9:12

Dan pisze:Ciekawe czy się wyrobią. Mnie mówili ze w maju już będą umowy podpisywać a z resztę mieszkańców w czerwcu, a tu niedość ze prace na inwestycji nie ukończone, usterki w mieszkaniach nie zlikwidowane to jeszcze liczniki od wody pomieszane. Sugeruje Wam sobie to sprawdzić.
Oby się w czerwcu udało z aktami :)
Pozdrawiam

Zgadza się, początkowo mnie też mówili o maju, jednak w dokumencie przygotowanym dla banku, podali termin do końca czerwca. Zobaczymy czy się wyrobią.

A czy ktoś może wie, na kiedy planowane jest położenie pozostałej części kostki? Dobrze byłoby już nie musieć lawirować między wystającymi studzienkami :roll:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”