Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum
Re: Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum
Widzę że tu białe węże na stołach się wiją. Co do cen. Rzut okiem do bazy i za urządzoną klitę na Zauchy właściciele winszują sobie nawet do 18k za metr, więc nie wiem skąd 9. Przy okazji , Monte Cervino elegancko widać od włoskiej strony z takiego dużego parkingu. Wydaje się być wtedy o wiele potężniejsza, niż jest w rzeczywistości. Z Zauchy jak masz pecha widać jedynie suszące się gacie sąsiada.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
Jeżeli ktoś za tereny zielone uznaje tutaj las który i tak zostanie zabudowany kolejnymi blokami to ręce opadają
50 bloków, okna w okna, zero prywatności, jak można wybudować tyle bloków bez parku, dużych sklepów spożywczych, centrum handlowego itd przecież tam było tyle miejsca do zagospodarowania to dali blok przy bloku strasznie to wyglada. Blisko do parku Kościuszki, ale bajki ktoś opowiada, polecam sie w takim razie przejsc na nogach i zobaczyć jak to blisko
szczególnie jak sie wraca pod górę
Nie chce sobie nawet wyobrażać jakie tam będą korki jak się wszyscy wprowadza, do tego wąskie ulice, jeśli ktos myśli ze wszyscy się na tramwaj przesiada to chyba w Krk nigdy nie mieszkał
Widoki na Krakow są rewelacyjne ale tylko z ostatniego piętra dopóki kolejnego bloku na przeciwko nie postawią, ale bajki hahaha
Jak ktoś się zastanawia nad zakupem to polecam się tam przejść na nogach i pospacerować a nie słuchać bajek opowiadanych przez sprzedawców.
Edit: przeczytałam kilka poprzednich stron i jestem przerażona jakie kłamstwa się tutaj wypisuje o tym osiedlu np. 5 minut autem do centrum, albo ze jest blisko do tauron areny i ronda mogilskiego itd. To jest wprowadzanie ludzi w ogromny błąd, ze tego nikt tutaj nie kontroluje?

Edit: przeczytałam kilka poprzednich stron i jestem przerażona jakie kłamstwa się tutaj wypisuje o tym osiedlu np. 5 minut autem do centrum, albo ze jest blisko do tauron areny i ronda mogilskiego itd. To jest wprowadzanie ludzi w ogromny błąd, ze tego nikt tutaj nie kontroluje?
To pewnie piszą smutni ludzie codziennie dojezdzający z okolic gorki narodowej w „5 minut” do centrum
Ktos mi przytyknął, ze nie mam racji, bo mieszkalem na meiera kilka lat temu, wiec jestem nieobietywny. Rzeczywiscie, moge nie miec racji, bo teraz jest tam jeszcze gorzej. Wczesniej przynjamniej nie było tylu blokowisk.

Ktos mi przytyknął, ze nie mam racji, bo mieszkalem na meiera kilka lat temu, wiec jestem nieobietywny. Rzeczywiscie, moge nie miec racji, bo teraz jest tam jeszcze gorzej. Wczesniej przynjamniej nie było tylu blokowisk.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.
aniakrk pisze:Jeżeli ktoś za tereny zielone uznaje tutaj las który i tak zostanie zabudowany kolejnymi blokami to ręce opadają50 bloków, okna w okna, zero prywatności, jak można wybudować tyle bloków bez parku, dużych sklepów spożywczych, centrum handlowego itd przecież tam było tyle miejsca do zagospodarowania to dali blok przy bloku strasznie to wyglada. Blisko do parku Kościuszki, ale bajki ktoś opowiada, polecam sie w takim razie przejsc na nogach i zobaczyć jak to blisko
szczególnie jak sie wraca pod górę
Nie chce sobie nawet wyobrażać jakie tam będą korki jak się wszyscy wprowadza, do tego wąskie ulice, jeśli ktos myśli ze wszyscy się na tramwaj przesiada to chyba w Krk nigdy nie mieszkał
Widoki na Krakow są rewelacyjne ale tylko z ostatniego piętra dopóki kolejnego bloku na przeciwko nie postawią, ale bajki hahaha
Jak ktoś się zastanawia nad zakupem to polecam się tam przejść na nogach i pospacerować a nie słuchać bajek opowiadanych przez sprzedawców.
Głos rozsądku.
Jak zawsze, gdy pojawia się spójne duże osiedle w - miarę - rozsądnej cenie, to znajdują się osoby próbujące przekonać, że to najgorszy wybór z możliwych. To samo było z orlińskiego/avią, można poczytać, bo wątek nadal istnieje. Poniżej 5000 było uznawane za "drogo". Ciekawe czy ktokolwiek żałuje zakupu.
Trzeba zawsze porównywać do tego co można w danym momencie wybrać. Z GN na pawią 5 km rowerem, z pętli piastów 8, z galicyjskiej 7. Budynki stosunkowo niskie i małe, więc duży wybór narożnych mieszkań. Zagospodarowane dziedzińce, a nie parkingi. Duże okna.
Dużym minusem na pewno brak podstawówki.
Jak budowane są pojedyncze bloki bez metra kwadratowego zagospodarowanej przestrzeni, jak było np. na dyw. 303 przy pasie (niektóre nawet ogrodzone), to cisza. Ale gdy powstaje coś porządnie zaplanowanego to hejt.
Kiedyś to było - wszystko pozastawiane autami, brak ławek

Trzeba zawsze porównywać do tego co można w danym momencie wybrać. Z GN na pawią 5 km rowerem, z pętli piastów 8, z galicyjskiej 7. Budynki stosunkowo niskie i małe, więc duży wybór narożnych mieszkań. Zagospodarowane dziedzińce, a nie parkingi. Duże okna.
Dużym minusem na pewno brak podstawówki.
Jak budowane są pojedyncze bloki bez metra kwadratowego zagospodarowanej przestrzeni, jak było np. na dyw. 303 przy pasie (niektóre nawet ogrodzone), to cisza. Ale gdy powstaje coś porządnie zaplanowanego to hejt.
Kiedyś to było - wszystko pozastawiane autami, brak ławek

Porządnie zaprojektowane przegródki. Zawsze się zastanawiam, czy to pospolite lenistwo, czy jednak coś głębszego.. 

Avie znam osoby mieszkające i naprawdę sobie chowalą.
Te 5km to jak na około liczysz jak po nowym skrócie tramwajowym przez siewną to wyjdzie kolo 4km rowerem.
Osiedle jest spójne, fajnie zagospodarowane. Szkola jest na gotyku i na Pradniku białym Wschod, ma być też na gorce narodowej. Ceny narazie sa calkiem ok 10.5-11k w tej cenie nic sensownego nie kupi. Wszystko gorsze. Czesto mieszkania po 13-15k nie sa ani lepsze ani blizej Centrum.
Te 5km to jak na około liczysz jak po nowym skrócie tramwajowym przez siewną to wyjdzie kolo 4km rowerem.
Osiedle jest spójne, fajnie zagospodarowane. Szkola jest na gotyku i na Pradniku białym Wschod, ma być też na gorce narodowej. Ceny narazie sa calkiem ok 10.5-11k w tej cenie nic sensownego nie kupi. Wszystko gorsze. Czesto mieszkania po 13-15k nie sa ani lepsze ani blizej Centrum.
pozdro pisze:Avie znam osoby mieszkające i naprawdę sobie chowalą.
Naprawdę? Nie wierze w to co czytam

Scream2 pisze:pozdro pisze:Avie znam osoby mieszkające i naprawdę sobie chowalą.
Naprawdę? Nie wierze w to co czytamosiedle według mnie jest jakaś masakra urbanistyczna. Każdy człowiek ma inne wygania, ale jak dla mnie, osoby która mieszkała przez dłuższy czas w tych okolicach i poznała cały teren to jest najgorsze miejsce w Krakowie
Tramwajem do centrum będzie na pewno jakieś 30 min, skoro tramwaj z Krowodrzy Górki jedzie około 10 min to do Górki Narodowej jeszcze z Krowodrzy Górki to jakieś 20 min przy takiej ilości kolizyjnych skrzyżowań
kto co lubi, dla mnie to porażka całe te osiedle
7 przystanków do banacha od krowodrzej górki, z pewnością pojedzie mniej niż 20 min ten odcinek. Jakie miejsce do kupna mieszkania w podobnej cenie polecasz z tramwajem max 25 min do centrum?
Dla rozluźnienia atmosfery w tej licytacji na minuty i przystanki tramwajowe. https://youtu.be/5-4AbsIBxVk
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”