Zakątek Dąbie Kraków od dewelopera Atal - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
dej_mieszkanie

Re: Zakątek Dąbie Kraków od dewelopera Atal - opinie na forum

Postautor: dej_mieszkanie » 31 maja 2023, 14:07

ghd pisze:Plus minus dwadzieścia metrów. Prawdziwy luksus. Mogło być gorzej. Jak to jest zapłacić ponad bańkę i mieć widok na przysłowiowe gacie sąsiada wiszące na sznurku? No ale za to do biedry blisko. Sztuka kompromisu. :D

Aż tak złe w sumie nie jest - tam jest jakieś 30m, w sumie podobnie jak w starym budownictwie zaraz obok :P. Wszystko dzięki drodze przeciwpożarowej z sąsiedniej inwestycji. Co do widoku z okna, zależy od mieszkania, ale zgadzam się, generalnie rewelacji nie ma. Za to jest super park obok, bulwary, fajna komunikacja miejska, mnóstwo sklepów i usług (na dobra sprawę te nowe bloki są wrośnięte w stare osiedle). Myślę ze raczej zalety tutaj przeważają. Udało mi się wejść na części wspólne kilka dni temu i wyglądają swietnie, w cenach w jakich to rzucili - tylko brać. Okoliczne budownictwo startuje od jakichś 16k za metr xD

No ale oczywiście, ciekawe jak się skończy sprawa z zaskarżeniem...

Master

Postautor: Master » 31 maja 2023, 14:38

dej_mieszkanie pisze:Udało mi się wejść na części wspólne kilka dni temu i wyglądają swietnie, w cenach w jakich to rzucili - tylko brać.

Masz może jakieś zdjęcia tych części wspólnych i wrzucisz na forum, chętnie bym obejrzał, jak to w środku wygląda.

Mar G

Postautor: Mar G » 31 maja 2023, 15:10

Master pisze:
dej_mieszkanie pisze:Udało mi się wejść na części wspólne kilka dni temu i wyglądają swietnie, w cenach w jakich to rzucili - tylko brać.

Masz może jakieś zdjęcia tych części wspólnych i wrzucisz na forum, chętnie bym obejrzał, jak to w środku wygląda.

oficjalne są takie partery
Załączniki
Dabiee.jpg
Dabiee.jpg (54.34 KiB) Przejrzano 3431 razy
Dabie.jpg
Dabie.jpg (39.05 KiB) Przejrzano 3431 razy

dej_mieszkanie

Postautor: dej_mieszkanie » 31 maja 2023, 15:24

Mar G pisze:
Master pisze:

oficjalne są takie partery

niestety nie robiłem zdjęć, ale na żywo wyglada to 3-4x lepiej :D Winda jest pomalowana na czarny mat, na wejściu do klatek są drewniane emblematy inwestycji etc. Tego tu nie widać niestety.

Vistula

Postautor: Vistula » 31 maja 2023, 15:27

Master pisze:

https://megawrzuta.pl/filesgroup/b3ad8d ... 090ef.html

dej_mieszkanie

Postautor: dej_mieszkanie » 31 maja 2023, 15:32

w sumie to podbijam pytanie, wiadomo czy coś dalej się ruszyło z zaskarżeniem?

Mar G

Postautor: Mar G » 31 maja 2023, 16:27

Vistula pisze:
Master pisze:

https://megawrzuta.pl/filesgroup/b3ad8d ... 090ef.html

czyli przyjemny standard Atalu. bez przepychu i marmurów ale lvl wyżej niż Murapole i podobni.

ciekawy eksperyment faktycznie z tym matowym pokryciem windy na parterze - kwestia jak trwałe to będzie - bo drzwi windy na parterze szybko bywają porysowane. a może bardziej trwałe się okaże niż srebro

mateusz

Postautor: mateusz » 09 cze 2023, 21:44

Blok wygląda spoko, jednak nie rozumiem, jak można zaprojektować ogromne rury z "wywiewem" z garażów, zamiast je zamaskować jakoś.. Są po obydwu stronach. Szpecą okolicę i widok z okien..
IMG_8825.jpg
IMG_8825.jpg (141.32 KiB) Przejrzano 2837 razy

magiera

Postautor: magiera » 15 cze 2023, 13:58

Trudno powiedzieć ale zakładam że taka moda teraz żeby eksponować takie surowe elementy. Często się spotykam z rozwiązaniami bardzo zaskakującymi w podobnym stylu

martyna

Postautor: martyna » 09 gru 2023, 15:57

Jeśli chodzi o te płytki przy windach na parterach, to trzeba przyznać, że one bardzo dobrze się prezentują.

Natomiast mam inne pytanie, do osób, które już mieszkają. Jak wygląda sprawa przykrych zapachów / smrodu w okolicach stopnia wodnego Dąbie? On tam faktycznie występuje, czy to jednak jest mit i miejska legenda? Jak to wygląda z punktu widzenia mieszkania tam?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”