Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mac_kow

Re: Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Postautor: mac_kow » 27 kwie 2023, 9:07

O proszę. Kolega @SirCinek dał radę ocenić inwestycję bardzo obiektywnie a jednocześnie rzeczowo, patrząc na to, co ma największe znaczenie.

Bloczyska siermiężne, duże, ale z pewnością do "normalnego" mieszkania dla rodziny bez "much w nosie" nadadzą się znakomicie. Bardzo ciekawie położone. Mieszkałbym.

SirCinek

Postautor: SirCinek » 27 kwie 2023, 19:53

Małe sprostowanie. Dostałem rzuty garażu z lista miejsc postojowych i jest ich cale 54. Rozumiem, ze współczynnik został wyliczony wliczając ogólnodostępne miejsca naziemne. No to faktycznie słabo i mogą być ograniczenia (aczkolwiek nadal nie dostałem takiego potwierdzenia..). Najprawdopodobniej brak ładowarek/gniazdek elektrycznych w garażu (ale tutaj też nie mam 100% potwierdzenia). Ogólnie mam wrażenie, że ciężko się pewnych rzeczy dowiedzieć ;)

comadan

Postautor: comadan » 28 kwie 2023, 0:03

oj tam, wystarczy zapytać o możliwość zakupu 2 miejsc parkingowych :D Mail z marca br.
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (27.26 KiB) Przejrzano 3002 razy

patwoh

Postautor: patwoh » 27 cze 2023, 8:46

Cześć,

Odświeżam temat. Miał ktoś okazję być na tej inwestycji w ostatnim czasie? Jak wrażenia na temat okolicy jak i samego budynku i mieszkań?
Planuję zakup na Turniejowej 59 i chciałbym poznać opinie innych.

slawo789

Postautor: slawo789 » 27 cze 2023, 16:05

Akurat mieszkam w okolicy i myślałem nad tą inwestycją, póki co jak dla mnie na minus:
- wysoka cena za m2 przy czym to są mieszkania o większych metrażach
- spory hałas od ulicy Witosa plus tramwaje
- ilość miejsc postojowych wokół budynku nie jest zbyt duża

bartekrk

Postautor: bartekrk » 27 cze 2023, 17:27

slawo789 pisze:Akurat mieszkam w okolicy i myślałem nad tą inwestycją, póki co jak dla mnie na minus:
- wysoka cena za m2 przy czym to są mieszkania o większych metrażach
- spory hałas od ulicy Witosa plus tramwaje
- ilość miejsc postojowych wokół budynku nie jest zbyt duża

1) biorąc pod uwagę alternatywy w podobnie skomunikowanej okolicy to gdzie jest taniej?
2) byłem tam kilka razy, tramwaju nie słychać w ogóle (może ze względu na sprawne/nowe szyny), od strony wcześniejszych etapów samochodów również
3) proszę wskazać jakikolwiek nowy blok, gdzie mamy więcej miejsc postojowych naziemnych (ogólnodostępnych) niż w tej inwestycji, ja nie znam, a znam praktycznie większość nowych inwestycji w Krakowie

patwoh

Postautor: patwoh » 27 cze 2023, 18:22

Faktem jest, że cena jak na odległość od centrum jest całkiem spora, jednak mimo wszystko i tak inwestycja jest jedną z najtańszych na terenie Krakowa. Jako ciekawostkę dodam, że w przeciągu ~1,5 miesiąca ceny poszybowały z okolic 9,5k /m2 do 10,7k /m2.
Co do miejsc parkingowych to w okolicy osiedla jest ich całkiem sporo, jednak mimo to i tak planuję zakup miejsca w garażu podziemnym.
Odnośnie hałasu to rzeczywiście przy otwartych oknach i w godzinach szczytu słychać hałas samochodów, jednak nie jest on jakoś bardzo uciążliwy.
Na plus na pewno jest to, że ul. Witosa mimo swoich gabarytów nie jest jakoś szczególnie ruchliwa.

blue

Postautor: blue » 27 cze 2023, 19:55

10.7? mi powiedzieli 12 za 55m2

patwoh

Postautor: patwoh » 27 cze 2023, 21:47

blue pisze:10.7? mi powiedzieli 12 za 55m2

Bardzo dużo. Pewnie przy tych metrażach tyle sobie życzą. Ja kupuję mieszkanie ~70m2 więc pewnie cena mniejsza

ghd

Postautor: ghd » 27 cze 2023, 22:23

Wydawać by się mogło, że odległość od siedziby brzuchatych darmozjadów i ich brzęczących zabawek winna jednoznacznie dyskwalifikować ten obiekt do zamieszkania, a już tym bardziej z rodziną. W mieszkanku zestaw stereo i kolekcja winyli odpada, bo ciasno , o gniewie sąsiadów nie wspominając. Natomiast, gdy plebanek wytoczy swoje nagłośnienie to połowa bloku będzie zmuszona do wspólnej zabawy. To idealne miejsce na akademik, albo hotel robotniczy. Nawet architektura dopasowana.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”