Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
snd0cff

Re: Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Postautor: snd0cff » 26 cze 2023, 18:07

SirCinek pisze:
luc pisze:
SirCinek pisze:M. postojowe pojedyncze 55tyś, podwójne (zależne) 100tyś.

Zupełnie bez sensu, lepiej dołożyć dyszkę i mieć 2 niezależne miejsca postojowe. Zawsze to jest się bardziej elastycznym później, a i w razie posiadania dwóch samochodów, mniej zachodu przy korzystaniu z nich.

Czasami deweloperzy budują komórki lokatorskie za takim wagonem niejako zmuszając Cie do jego zakupu (jeżeli chcesz komórkę..) wide Interbud Piasta Towers etap 8 :)

z tego co się tu zorientowałem, to sporo pomieszczeń rowerowych(tak to jest nazywanych) będą za miejscami parkingowymi(pojedynczymi i podwójnymi), część jest niezależna, będą też boxy(zdaje się wszystkie w jednym pomieszczeniu) i komórki(niezależne) w różnych metrażach

bohom

Re: Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Postautor: bohom » 28 cze 2023, 11:30

Tak z ciekawości, czy w tych budynkach są windy zamontowane?

snd0cff

Postautor: snd0cff » 28 cze 2023, 16:24

bohom pisze:Tak z ciekawości, czy w tych budynkach są windy zamontowane?

tak

poko

Postautor: poko » 28 cze 2023, 23:31

Czy ktoś bliżej badał temat? Parę dni temu otrzymałem wzór umowy rezerwacyjnej w której jest zapis o staraniu się przez dewelopera o zamienne pozwolenie na budowę i dobudowę kolejnego piętra. To chyba nie jest standard. Dodatkowo ta skromna strona dewelopera, brak informacji o poprzednich inwestycjach, to wszystko nie napawa wielkim optymizmem.

snd0cff

Postautor: snd0cff » 29 cze 2023, 8:13

poko pisze:Czy ktoś bliżej badał temat? Parę dni temu otrzymałem wzór umowy rezerwacyjnej w której jest zapis o staraniu się przez dewelopera o zamienne pozwolenie na budowę i dobudowę kolejnego piętra. To chyba nie jest standard. Dodatkowo ta skromna strona dewelopera, brak informacji o poprzednich inwestycjach, to wszystko nie napawa wielkim optymizmem.

no staranie się o zamiennie pozwolenie by dobudować jedno piętro chyba nie jest standardem, ale czy powód do niepokojów?
strona faktycznie bardzo skromna co nie zachęca zbytnio. A co do poprzednich inwestycji to mają jedną korter.com.pl/zolnierska-krakow i chyba żadnej wtopy z tym nie było, a przynajmniej ja nic nie znalazłem.

luc

Postautor: luc » 29 cze 2023, 10:23

poko pisze:Czy ktoś bliżej badał temat? Parę dni temu otrzymałem wzór umowy rezerwacyjnej w której jest zapis o staraniu się przez dewelopera o zamienne pozwolenie na budowę i dobudowę kolejnego piętra.

O ile nadbudowy się zdarzają, to ciekawe, kiedy ona miałaby się wydarzyć. Bo jeśli po tym, jak już ludzie wprowadzą się do nowego bloku, to nie wiem czy takie prace, to najlepsza sprawa, która może człowieka spotkać. Życie w bloku w budowie, to pewnie nie jest coś, o czym każdy marzy. No ale przynajmniej informują o tym, więc sprawa jest czysta. No i ciekawe, czy to pozwolenie dostaną?

snd0cff

Postautor: snd0cff » 30 cze 2023, 12:39

luc pisze:
poko pisze:Życie w bloku w budowie, to pewnie nie jest coś, o czym każdy marzy. No ale przynajmniej informują o tym, więc sprawa jest czysta. No i ciekawe, czy to pozwolenie dostaną?

Nadbudowa zostałaby ukończona zanim budynek zostałby oddany do użytku, a obecne terminy oddania uwzględniają nadbudowę.

forzah

Postautor: forzah » 30 cze 2023, 13:01

Rozważam miszkanie na parterze, za budynkiem jest fajna zadrzewiona działka ale pewnie długo taka nie pozostanie.

Awatar użytkownika
Manica

Postautor: Manica » 03 lip 2023, 18:26

Ten deweloper to spółka celowa, która powstała żeby wybudować inwestycję na ul. Żołnierskiej. Taki myk te same osoby zastosowały przy budowie 3 bloków przy ul. Żywieckiej (50/52/54) - spółka celowa Żywiecka Inwestycja. Obie spółki mają tych samych właścicieli.
Żywiecka stoi, większych zastrzeżeń brak (mieszkam tu), o Żołnierskiej się nie wypowiem.
In a manica the reaper comes around.

adamkrakow

Postautor: adamkrakow » 03 lip 2023, 22:16

Budynek na wizualizacja wygląda atrakcyjnie. Czy wiecie może jak wygląda sytuacja z tym dobudowywanym 4 piętrem? Macie może info kiedy może ruszyć rezerwacja mieszkan na tym wyższym piętrze?

Jeżeli ktoś z was rezerwował tam mieszkanie to czy są jakiekolwiek możliwości negocjacji cen, czy to mieszkania czy miejsca postojowego?

Martwi mnie też ta biedronka z tyłu, raz że może być od niej głośno (np dostawy) jak i z tego co widzilem to ma dużo świecących reklam mocno oswietlajacych te dwa bloki:(

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”