Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ghd

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: ghd » 28 cze 2023, 14:12

Zaraz, zaraz. Przecież jednym z koronnych argumentów grupowego pchania się do tych zabawnych klaustrofobicznych przegródek w mieście jest podobno niechęć do tracenia czasu na jazdę samochodem. Po co w ogóle posiadać auto w mieście, skoro wszystko jest pod ręką? :roll: Czyżby jednak świeżo upieczeni mieszczanie odkrywali realia mieszkania w Krakowie? Co zawiodło? :lol:
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

Venya97

Postautor: Venya97 » 28 cze 2023, 17:08

ghd pisze:Zaraz, zaraz. Przecież jednym z koronnych argumentów grupowego pchania się do tych zabawnych klaustrofobicznych przegródek w mieście jest podobno niechęć do tracenia czasu na jazdę samochodem. Po co w ogóle posiadać auto w mieście, skoro wszystko jest pod ręką? :roll: Czyżby jednak świeżo upieczeni mieszczanie odkrywali realia mieszkania w Krakowie? Co zawiodło? :lol:

Jestem „mieszczaninem” i nie narzekam :) A jeśli ktoś pcha się do miasta i narzeka na korki to cóż jego sprawa ;)

Venya97

Postautor: Venya97 » 28 cze 2023, 17:08

michok pisze:Bo do centrum „blisko”

No nawet jedna influencerka zanim kupila tam mieszkanie, to chwalila sie ze ma do centrum 5 minut. A teraz nagrywa stories na instagrama stojac codziennie w gigantycznym korku.
Tak bylo zawsze, jest i bedzie. Przebudowa jaka by nie byla, to nie pomoze, bo opolska estakada jest zrąbana juz na etapie projektu.

Z ciekawości - którzy taki?

myk

Postautor: myk » 28 cze 2023, 22:24

Witam,
Jakiej firmy są zainstalowane windy tj. dźwigi osobowe na meiera 16e?

bk12

Postautor: bk12 » 29 cze 2023, 21:18

a jak wygląda kwestia hałasu od ulicy? mam na myśli hałas przy zamkniętych oknach? bo jedank wydaje się, że ulica Meiera jest dość ruchliwa a do tego jeszcze dochodzi hałas od alei? ewentualnie jak ten hałas można zredukoać? będą postawione ekrany akustyczne od strony alei?

Venya97

Postautor: Venya97 » 29 cze 2023, 21:56

bk12 pisze:a jak wygląda kwestia hałasu od ulicy? mam na myśli hałas przy zamkniętych oknach? bo jedank wydaje się, że ulica Meiera jest dość ruchliwa a do tego jeszcze dochodzi hałas od alei? ewentualnie jak ten hałas można zredukoać? będą postawione ekrany akustyczne od strony alei?

Są już postawione „filary” do ekranów od strony wjazdu na Banacha do hotelu. Koło szkoły chyba nie będzie

bk12

Postautor: bk12 » 29 cze 2023, 22:11

Ok, zawsze coś, chociaż lepiej jakby koło szkoły też zrobili, być może te ulice będą spokojniejsze po tych wszystkich remontach, ale to ciężko teraz przewidzieć, w ogóle wiadomo kiedy te remonty się pokończą? z tego co wiem tramwaj ma być już niedługo, bo jakoś sierpień/ wrzesień?
ale wiadomo coś o końcu remontu alei 29 oraz półniocnej obwodnicy?

bk12

Postautor: bk12 » 30 cze 2023, 22:00

myk pisze:Witam,
Jakiej firmy są zainstalowane windy tj. dźwigi osobowe na meiera 16e?

Z tego co się dowiedziałem jest to firma Schindler

pozdro

Postautor: pozdro » 04 lip 2023, 6:37

A co jest śmiesznego w 5min? Tam sie tyle jedzie do dworca na Pawiej. SKA zaniedlugo zbuduja pociagiem tyle samo bedzie. Autobus max 10min

ghd

Postautor: ghd » 04 lip 2023, 8:23

pozdro pisze:A co jest śmiesznego w 5min? Tam sie tyle jedzie do dworca na Pawiej. SKA zaniedlugo zbuduja pociagiem tyle samo bedzie. Autobus max 10min

Ja tu widzę jedną śmieszną sprawę. Przeciętnemu mieszkańcowi Krakowa koło pióra lata czas dojazdu do dworca, bo niby w jakim celu tam tak często jeździć? Tymczasem sprawa zdaje się urastać do rangi "być, albo nie być". Mam pewną teorię, ale nie chcę nikogo urazić i potem się z nim szarpać. Za ładny dzień dzisiaj. :D
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”