Generalnie w mieście są osiedla

. Jak ktoś chce w polach mieszkać to na wsi. Nie wiem co w tym dziwnego. Natomiast osiedla na Gorce Narodowej są całkiem fajnie zaprojektowane, jedne z lepszych jakie w ostatnich latach zbudowano.Jak ktoś zna lepsze przykłady to niech rzuci kamień. W sumie jest blisko do centrum i gdzieś w stronę Czyżyn, tak po środku Krakowa na osi wschód zachód, pod drugą obwodnice z 4-5km. Wiadomo, lepiej na Salwatorze czy Zabłociu, tylko że ceny 2x wyższe. Tu mówimy o tanich mieszkaniach za 12k/m2 które konkurują z Sidziną, Klinami, Wieliczką czy Wzgórzami Krzesławickimi. To pod tym względem Górka Narodowa fajniejsza. Od małego płaszowa w sumie chyba też. Tu mnie przekonują widoki i krajobrazy na górce narodowej, bardzo ładna panowała Krakowa. Ja to akurat w starej Krowodrzy mieszkam. To nawet stąd na tą górkę narodową to nie jest jakoś daleko, spacerkiem się można nawet przejść tam pod las witkowicki. Wiadomo są fajniejsze miejsca, ale nie za 12k/m2 tylko za 20k/m2. To tam można mieć 1.5 mieszkania w tej samej cenie.
Tam jest koło 5km pod Rynek. Czasowo to macie t = s/v.
Rowerem 18km/h średnia
Autem nieby nawet 25km/h liczyć, choć realnie po tej autostradzie 29 listopada to spokojnie 30km/h.
Pieszo 5km/h. Tramwajem 25km/h ( tu będzie dłużej z 7km bo na około).
Autobus też spokojnie z 25km/h
To w totalnym szczycie komunikacyjnym 12min. Jak światła siądą na opolskiej estakadzie i poza 2 h szczytu komunikacyjnego to będzie 5-7min