Slow City Kraków od Ekopark przy ul. Łokietka i Glogera - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
muskata

Re: Slow City Kraków od Ekopark przy ul. Łokietka i Glogera - opinie na forum

Postautor: muskata » 16 gru 2022, 23:40

Frumbar pisze:A co myślicie o trasie przelotu samolotów nad tym osiedlem? Są one już nisko, a będą niedaleko osiedla. Aktualnie mieszkam daleko od samolotów, teraz lotów jest zdecydowanie mniej, ale w perspektywie dłuższej pewnie wróci wszystko do stanu sprzed pandemii.

Do przyzwyczajenia mimo uciążliwości czy nie jest tak źle?

Obrazek

Z jakiej mapy pochodzi ten screenshot? Wygląda bardzo przydatnie.

Scream2

Postautor: Scream2 » 17 gru 2022, 7:37

Rozbudowa lotniska spowoduje przesunięcie lotów samolotów. Z tego co czytałem na pewno się to odbędzie, ponieważ lotnisko musi obsługiwać więcej pasażerów itp. Problem z samolotami w perspektywie czasu zniknie :) ogólnie mi osobiście one w żaden sposób nie przeszkadzają - gorsza dla mnie jest ulica blisko bloku, szum jest przez prawie cała dobę a jeszcze jak asfalt jest mokry…

pozdro

Postautor: pozdro » 17 gru 2022, 12:24

Open street map, na strone MPK krakow taka znajdziesz na 100% w schematisch komunikacji

nanu

Postautor: nanu » 03 lut 2023, 10:39

Scream2 pisze:Rozbudowa lotniska spowoduje przesunięcie lotów samolotów. Z tego co czytałem na pewno się to odbędzie, ponieważ lotnisko musi obsługiwać więcej pasażerów itp. Problem z samolotami w perspektywie czasu zniknie :) ogólnie mi osobiście one w żaden sposób nie przeszkadzają - gorsza dla mnie jest ulica blisko bloku, szum jest przez prawie cała dobę a jeszcze jak asfalt jest mokry…

Na razie nie zapowiada się aby cokolwiek miało ruszyć w tej sprawie. Obecnie bardziej prawdopodobne jest całkowite zawieszenie lotów w Balicach niż zrobienie nowego pasa startowego krknews.pl/nowy-pas-startowy-w-balicach-w-punkcie-wyjscia

Scream2

Postautor: Scream2 » 05 lut 2023, 14:59

Dobrze, ze napisałeś na razie :) wszystko jest możliwe i mnie już nic nie zdziwi. Tak samo było z trasa wolbromska, protesty mieszkańców itp. a trasa powstała :) także w tym mieście jest wszystko możliwe. Dzisiaj samoloty latają nad Pradnikiem Białym a jutro będą latać nad Zielonkami

pjetia

Postautor: pjetia » 06 lut 2023, 11:07

Scream2 pisze:Dobrze, ze napisałeś na razie :) wszystko jest możliwe i mnie już nic nie zdziwi. Tak samo było z trasa wolbromska, protesty mieszkańców itp. a trasa powstała :) także w tym mieście jest wszystko możliwe. Dzisiaj samoloty latają nad Pradnikiem Białym a jutro będą latać nad Zielonkami

w sumie już latają "pare metrów" od ul. na popielówke, obecnie mieszkam na Chelmonskiego i mi latają dokładnie nad głową od lat. nie zwracam totalnie na to uwagi.

Kethael

Postautor: Kethael » 08 lip 2023, 13:39

Czy mi się wydaje, czy oni w pół roku podnieśli ceny tych samych mieszkań z ~10k na ~12.5k-13k? :lol:

nanu

Postautor: nanu » 08 lip 2023, 14:59

Kethael pisze:Czy mi się wydaje, czy oni w pół roku podnieśli ceny tych samych mieszkań z ~10k na ~12.5k-13k? :lol:

Mnie bardziej ciekawi kiedy pokażą mieszkania w trzecim etapie. Bo nieźle zasuwają z etapem C ale na stronie nic nie ma

pozdro

Postautor: pozdro » 08 lip 2023, 16:17

Specustawa jest przecież. Bo prezes lotniska który blokuje rozwoj od 8 lat nie podołał. Gdzieś w maju przyjęto specustawę

Nowy

Postautor: Nowy » 08 lip 2023, 17:06

pozdro pisze:Specustawa jest przecież. Bo prezes lotniska który blokuje rozwoj od 8 lat nie podołał. Gdzieś w maju przyjęto specustawę

Specustawa? A to nie jest tak, że podciągnęli to pod obiekt wojskowy, a tego rodzaju inwestycje są obłożone mniejszymi wymaganiami?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”