Od początku roku rozglądam się za nowym mieszkaniem w Krakowie i jestem w kropce, dzień w dzień szukam i przeglądam oferty i w każdej widzę więcej minusów niż plusów. Może ktoś bardziej obeznany w temacie coś doradzi?
Szukam mieszkania 3 pokojowego o powierzchni nie mniejszej niż 60m2 w cenie powiedzmy do około 12k. Obecnie mieszkam przy Wybickiego i najchętniej chciałbym coś na północy Krakowa (ale nie jest to wymóg konieczny). Na początku roku byłem praktycznie zdecydowany na mieszkanie w Fort Natura, które jest bardzo blisko mojego obecnego mieszkania, ale w marcu praktycznie z dnia na dzień podnieśli ceny z 11k na 13k

Na czym mi zależy? Raczej na tym, co większości osób

- cokolwiek zielonego w bliskim zasięgu, żeby można było wyjść z psem chociaż na chwilę
- jakiś większy sklep w zasięgu spacerowym
- przystanek tramwajowy w zasięgu spacerowym
Póki co z najciekawszych opcji widziałem:
Glogera od Dom Bud - niestety w tydzień wszystko wyprzedali + brak zielonego w okolicy
Górka Narodowa od DomD - nie wydaje się to złą opcją, ale też dość wyraźnie podnieśli ceny ostatnio + zakorkowana okolica i wieczny plac budowy przez najbliższe lata
Slow City od Ekopark - pierwszy etap był uczciwie wyceniony, ale drugi już sięga 13k za 3 pokoje + również wieczny plac budowy
City Vibe od Nexity - w teorii nie jest złe, ale tramwaj trochę daleko i brak większego sklepu w okolicy plus oddanie dopiero w połowie 2025 w najlepszym razie
Ma ktoś może jakieś inne propozycje, na jakie inwestycje można by zwrócić uwagę, które by spełniały powyższe wymagania? Z góry dzięki